X

Blokker treinkaartje voor 2 personen: € 29

Foto: Daniël de Ruig

Bij Blokker kun je weer terecht voor een goedkoop treinkaartje! Dit keer gaat het om een Dal Dagkaart voor twee personen voor € 29. Dat komt neer op € 14.50 per persoon. De voorwaarden van het Blokker treinkaartje lijken erg op de NS Wintertoer. Bij de NS Wintertoer is echter de reisperiode en verkoopperiode langer (zie de pagina NS Wintertoer).

Deze actie is verlopen, niet meer geldig.

De Blokker Treinactie wijkt dit keer af in vergelijking met alle voorgaande acties. Bij de eerdere acties kon je een losse Dal Dagkaart kopen voor € 14.50. Dat kan deze keer niet. Dit keer zijn de Blokker treinkaartjes verpakt per twee. Het betreft één Dag Dal Vrij ticket én één meereiskaart. Je kunt dus alleen als koppel van deze treinactie gebruik maken. Let op: de reisperiode is deze keer ook vrij kort: slechts van 11 december t/m 21 januari 2018.  Vanuit Treinreiziger.nl zijn we deze keer daarom niet zo enthousiast over de Blokker treinkaartjes. Gelukkig zijn er ook alternatieven (zie verderop).

Niet geldig tijdens de spits

Het treinkaartje wordt geleverd op een wegwerpkaartje. Per vervoerder dien je in- en uit te checken. De Blokker treinkaartjes worden alleen verkocht in de winkels, niet op Blokker.nl. Wel staat er hier op Blokker.nl informatie over deze actie. De treinkaartjes zijn doordeweeks geldig vóór 6:30 uur, tussen 9:00-16:00 uur en na 18:30 uur. Daarbij geldt: het moment van inchecken is bepalend. Ben je op tijd ingecheckt? Dan kun je bij betreffende vervoerder de reis in de spits afmaken. In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen, en kun je heel de dag reizen. Wie voor de NS Wintertoer kiest, kan overigens wel tijdens de avondspits reizen (maar niet voor 9:00 uur, en niet in het weekend). Ook handig: de NS Wintertoer is gewoon te koop op ns.nl.

Voordelige alternatieve treinkaartjes

Met het Blokker Treinkaartje kun je kris, kras door Nederland reizen. Je hoeft dus niet vooraf een traject te kiezen. Wil je alleen reizen? Of ook tijdens de avondspits? Dan kun je beter een treinkaartje kopen bij de Spoordeelwinkel. Bijvoorbeeld het NS Dagretour van € 19 (hier te koop). Dat betreft een dagretour (e-ticket/mobiel ticket). Dan moet je bij het verzilveren wel een traject kiezen. Wil je dat niet? Dan kun je nog de NS Dagkaart kopen van Actie van de Dag van € 20,50. Reis je af en toe in het weekend? Dan kun je voor € 19 een 1e klas dagretour kopen via ns.nl (reizen t/m 28 januari). Ook het NS Seizoensretour is handig voor reizen in het weekend. Dan betaal je omgerekend slechts € 11 euro voor een dagretour (verkrijgbaar per 3 stuks). Te koop via NS.nl. Let op: eerste reis moet in december plaats vinden.

Geldig bij alle vervoerders

Het Blokker treinkaartje is geldig bij alle treinvervoerders, uitgezonderd Thalys. Dus ook bij Arriva en Keolis, Connexxion. Let wel: alleen in de trein, niet in de bus, tram- en metro. De Intercity Direct is buiten de spits op de meeste tijden tijdelijk toeslagvrij, tijdens de spits moet er worden bijbetaald. Let op: de definitie spits wijkt bij de Intercity Direct af van de spitsdefinitie van het Blokker treinkaartje. Zie: Intercity Direct tijdelijk toeslagvrij.

Deze treinactie is voor het eerst gemeld door Otto Heinis. Hij wordt beloond met een treinkaartje. Je kunt treinacties altijd melden via contact@treinreiziger.nl. Vergeet geen bewijs van de actie mee te sturen. Dat kan zijn een link of een foto van de advertentie/actie.

This post was last modified on January 6, 2018, 2:26 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (39)

 • Wanneer je naar de winkel gaat met een 2=1 actie lopen we toch ook niet te zeuren dat je eigenlijk naar een pak nodig hebt? Trakteer een vriend of familielid op een leuk dagje uit zou ik zeggen....

 • helemaal waar. Nederlanders zijn goed in
  ""zeuren"" en problemen maken waar ze niet zijn.
  Reis of reis niet! Keus genoeg.

  • Ja dat mag, zolang de meereiskaart ingecheckt is. Het zal de conducteur weinig uitmaken of je dat op je eigen beginstation of op dat van je metgezel doet, zolang jullie maar samen verder reizen.

 • Uit de trein gezet. Vandaag voor 6:30 ingecheckt. In de trein van Schiphol naar Nijmegen vermelde de conducteur dat onze kaartjes in de spits niet geldig waren. In Utrecht moesten wij de trein verlaten. Daarna boos de NS klantenservice gebeld. Fout van conducteur. Kaartje wel geldig. Wij mochten onze reis vervolgen.

 • Belachelijk idee. En wanneer houdt dat verzilver en printgedoe er nou eens mee op? Doe verdomme gewoon die losse kaartjes terug.

  Misschien moeten we massaal deze methode aanpakken door met z'n allen deze huidige digitale actie te gaan boycotten, en expres de auto of de fiets te pakken. Ik ben het ZAT!

 • Wij willen met ons tweetjes reizen, maar hebben een baby van bijna 4 maanden. Heeft die een apart kaartje nodig, of kan die gratis mee ?

 • Geweldige aktie, normaal van Hilversum naar Leeuwarden met ns kortingskaart 14,30 per enkele reis. Dus met twee personen retour 57,20..Nu slechts 29,00.. heel tevreden

 • bel ik Blokker in Dronten , hebben ze die goedkope treinkaarten voor 2 personen helemaal niet, balen!!!5-1-2018

  • Excuus, deze aanbieding is inderdaad verlopen, en de verkoopperiode stond niet duidelijk vermeld. Inmiddels hebben we het duidelijker gemaakt.