X

Seizoensretour 2017: Drie treinkaartjes € 33 (dus € 11 p/s)

Goedkoop met de trein in het weekend? Dan is het seizoensretour ideaal: drie treinkaartjes voor het weekend voor € 33. Omgerekend dus slechts € 11 voor een dagretour. Reis je liever eerste klas? Dan betaal je € 43 en dus omgerekend € 14,33 euro per treinkaartje. Alleen te koop online.

Info & Bestel

Aan het NS Seizoensretour zitten wel een paar voorwaarden. De drie treinkaartjes zijn voor drie verschillende seizoenen:

 • 1 dagretour voor een zaterdag of zondag in oktober, november en december 2017.
 • 1 dagretour voor een zaterdag of zondag in januari en februari 2018.
 • 1 dagretour voor een zaterdag of zondag in maart en april 2018.

Feestdagen doordeweeks tellen niet als een zaterdag of zondag. De drie treinkaartjes zijn persoonsgebonden. Dat was altijd alzo, maar dat is nu ook niet meer te omzeilen. Ook kunnen de drie treinkaartjes echt alleen maar verzilverd worden in de genoemde periodes.

Hoe werkt het Seizoensretour 2017 praktisch?

Bij aankoop vul je de persoonsgegevens in van de reiziger (naam, geboortedatum). De reisdagen kunnen direct gekozen worden, maar dat hoeft niet. Je kunt ook op een later moment de reisdatum kiezen. Op het moment dat je de reisdatum kiest, dien je ook het reistraject aan te geven. Bij elk treinkaartje kun je dus een ander traject kiezen (maar ook hetzelfde traject). Na het verzilveren kun je het treinkaartje downloaden en uitprinten. Ook kun je er voor kiezen om het Seizoensretour op de smartphone te tonen. Daarvoor heb je wel de NS Reisplanner app nodig.

Waar moet ik verder nog rekening mee houden?

Je mag geen gebruik maken van de Thalys. Als je reist met de snelle Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam v.v. dan dien je een toeslag te betalen. Dat geldt ook voor binnenlandse reizen met ICE. Uiteraard is het Seizoensretour alleen geldig in Nederland. Verder is het treinkaartje geldig in alle treinen op je route, ook als die van Arriva, Connexxion, Syntus of Breng zijn. Het is een e-ticket, dus je bent niet verplicht in- en uit te checken. Er zijn geen beperkingen omtrent het tijdstip van reizen. Een dag loopt bij NS door tot 4:00 uur de volgende ochtend.

Is dit de beste aanbieding voor mij? 

Dat ligt er aan. Als je kriskras door Nederland wil kunnen reizen, dan kun je beter een NS Dagkaart kopen. Ook zijn er goedkope enkele reizen te koop. Natuurlijk kun je een overzicht bekijken op onze pagina Goedkope treinkaartjes April, of onze prijsvergelijker raadplegen. Onze prijsvergelijker is zelfs genomineerd voor de Blije Reizigersprijs 2017. Wij zouden het erg leuk vinden als je op ons initiatief wilt stemmen. Dit kun je doen door op het 1e initiatief te klikken, en onderaan op de stem knop. Treinreiziger.nl gaat in elk geval door om treinacties te verzamelen, zodat jij zo goedkoop mogelijk kunt reizen.

Waar kan ik het seizoensretour kopen?

Dit is een exclusieve NS actie, te koop via deze link.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het voorjaar van 2017. We hebben nu de informatie aangepast aan de nieuwe actie, en daarom ook de publicatiedatum aangepast. Bij dit artikel staan nog wel oude reacties / vragen. 

This post was last modified on January 6, 2018, 2:29 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (39)

  • Je kan wel snachts eventueel nog terug wat technisch gezien dan zondag is maar dat zijn een paar uurtjes zaterdagnacht en denk niet dat je dit bedoelde met zondag hehe :)

  • Nee dagretour is om op 1 dag retour te reizen. Reis je op twee verschillende dagen? Dan heb je twee enkeltjes nodig. Voordelig te koop bij Vakantieveilingen.

 • Mag je de reis onderbreken? Dus bijvoorbeeld Utrecht-Rotterdam Centraal is je traject, mag je dan tussendoor in Gouda uitstappen en later doorreizen?

  • Excuus voor de late reactie. Ja, de standaard regel is dat dit mag, mits het echt op het traject ligt.

 • Zit al een uur te wachten op mijn e-ticket om uit te printen,maar heb nog steeds deze niet ontvangen. Heb NS gebeld en ze zou een nieuwe link sturen,maar tot nu toe ook nog niet ontvangen.

  • Daar kan ik weinig aan doen, ik hoop dat het goed gekomen is. NS is de juiste partij die u hoort te helpen.

  • Dagretour voor het weekend. Dus op dezelfde dag retour op een zaterdag of zondag.

 • Ik weet dat 1e kerstdag op een maandag valt, maar volgens mij OV worden feestdagen als weekend gerekend. Kan ik deze dan ook op de kerstdagen gebruiken?

 • Ik heb het op 28 december besteld en wilde net mijn ticket voor morgen (31 december) te verzilveren. Ik klik op de link/gele knop 'Haal mijn kaartjes op' die ik naar mijn mail heb gekregen, maar als ik de link open, krijg ik 'Deze self service pagina is niet meer beschikbaar'... Wat moet ik doen???

 • L.S. Hoe kan ik de seizoensretour-tickets, die ik in december 2017 activeerde bestellen?

  Ik wil graag morgen 18-2-2018 reizen

  Alvast bedankt