fbpx

NS Wintertoer: Samen reizen voor € 14.50 p.p. (per 2 pers.)

13 dec 2017 18:41

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

NS introduceert de Wintertoer: reis doordeweeks met z’n tweëen voor € 14,50 per persoon. Wil je 1e klas reizen? Dan betaal je € 19,50 per persoon. De NS Wintertoer is beschikbaar t/m 26 januari 2018. Reizen mag alleen na 9:00 uur ‘s ochtends.

Info & Bestel

Deze treinactie is alleen online te koop en niet geldig in het weekend. In het weekend kun je gebruik maken van een mooie 1e klas treinactie. De NS Wintertoer betreft een dagretour. Bij aankoop hoef je nog niet te weten wanneer je op pad gaat. Dan kun je later beslissen. Op het moment van verzilveren kies je tussen welke twee stations je een retourreis wilt maken. Bij deze actie is samen reizen verplicht. Reis je niet samen? Dan kun je gebruik maken van de dagretour van de NS Spoordeelwinkel.

Treinpakkers Campagne

De NS Wintertoer lijkt erg op de Blokker-treinactie. De redactie van Treinreiziger.nl vindt deze actie alleen net iets aantrekkelijker: zowel de reis- als de verkoopperiode zijn langer. Bovendien mag je met de NS Wintertoer ook reizen tijdens de avondspits. Je mag alleen niet voor 9:00 uur op pad. De NS Wintertoer is onderdeel van de campagne Treinpakkers.

Geldigheid treinkaartje

Voor Intercity Direct betaal je normaal gesproken tussen Schiphol en Rotterdam Centraal een toeslag. Deze trein is echter tijdelijk toeslagvrij in de daluren (tussen 9:30 en 16:00 en na 19:00). Reis je in Nederland met de Duitse hogesnelheidstrein ICE? Dan moet je wel een toeslag betalen. Dit treinkaartje is alleen geldig in Nederland, en niet in de bus, tram of metro. De NS Wintertoer is niet geldig in de Thalys. Rijden er op jouw route treinen van Arriva, Blauwnet, Breng of Connexxion? Geen probleem: die kun je gewoon gebruiken. Dit treinkaartje betreft een e-ticket, dus je hoeft niet in- en uit te checken. Het e-ticket bevat een barcode waarmee je indien nodig de poortjes op het station kunt openen.

Bij gebruik van Adblocker kan de link van de actie wegvallen.

45 gedachten aan “NS Wintertoer: Samen reizen voor € 14.50 p.p. (per 2 pers.)”

 1. Alleenreiziger schreef:

  Waarom weer dat verplicht samenreizen met zn tweeen net zoals bij de actie van Blokker?
  Laat reizigers zelf beslissen of ze met zijn tweeen, drieen, etc willen reizen met de trein.
  Nu vind ik het eigenlijk soort discriminatie want alleen grote korting met zijn tweeen.
  De anderen mogen duurdere dagkaarten aanschaffen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik reis ook meestal online, maar als je alleen reist, zijn er toch andere acties? Okay, dan betaal je 4.50 euro meer, maar dat is toch te overzien? Nog steeds veel minder dan het voltarief. En groepskortingen komen vaker voor, toch? Maar misschien kunt u wel een klacht indienen bij het meldpunt discriminatie.

   1. GCvS schreef:

    Er is al eens een zaak voor de toenmalige Commissie Gelijke Behandeling over zoiets geweest. Toen, in 2005, ging het over de inmiddels niet meer bestaande Zomertoerkaarten van de NS die ook alleen in tweepersoons uitvoering aangeboden werden. Uitspraak: geen discriminatie.
    Zie deze link https://www.mensenrechten.nl/publicaties/oordelen/2005-208

 2. Marcel schreef:

  Hildebrand, online per trein reizen, dat lijkt me nogal innovatief, kan ik dat ook, of doel je soms op die cabinefilmpjes op YouTube haha? Wellicht bedoelde je “alleen reizen”

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Heb je gelijk in. Ik blijf er zelf overheen lezen. Welke zinsnede heeft aanpassing nodig?

  2. Anoniem schreef:

   Ach, iedere treinreiziger rijdt op een lijn.

 3. Martin Haan schreef:

  Mooie actuele berichten van Treinreiziger.nl in de persoon van Hildebrand. Ik reis sinds kort Dalvoordeel maar pak deze acties wel lekker mee. Daar kan Dalvoordeel niet tegen op.
  Bravo Treinreiziger.nl en ga lekker zo door! (en ze zijn bij Treinreiziger.nl óók niet te beroerd algemene vragen over treinreizen, indien mogelijk, te beantwoorden; dat doen ze klantvriendelijker dan bij de NS klantenservice!!)

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Dat is heel mooi om ook hier publiekelijk het compliment nog eens te horen, nogmaals dank.

 4. Yvonne schreef:

  Goedemorgen,
  Ik heb een OV begeleiders kaart,kan ik dan ook gebruik maken van 1 NS wintertoerkaart a E 14,50?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, verkoop gaat per 2 personen.

 5. Bram schreef:

  Is deze actie ook met de feestdagen geldig?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, op doordeweekse feestdagen wel.

 6. Diny smulders schreef:

  Ik wil ook profiteren maar internet bankieren doe ik niet. Vind dat ns de kaartjes ook in de automaat deze kaartjes moet aanbieden

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Wij verzamelen alleen de acties. Ik denk dat NS graag acties wil aanbieden vooraf, en op het station wil verdienen aan duurdere kaartjes. Maar er zijn soms wel acties bij derden. Bijvoorbeeld nu in de Blokker winkel. Daar heeft u geen internetbankieren voor nodig.

 7. Alleenreiziger schreef:

  Nou ik vind dat tweeen -twee is toch geen groep- samenreizen nog steeds bezwaarlijk, nog afgezien dat de tickets via internet besteld dienen te worden. Online reizen gaat meestal gratis trouwens.
  Actievoeren laat ik liever over aan de antizwarte pieten, die per bus reizen. 😉

 8. sanne schreef:

  mag je deze kaartjes ook met kerst gebruiken ???

  1. Anoniem schreef:

   Ja, want beide kerstdagen vallen dit jaar op weekdagen.

 9. Joeri schreef:

  Wat een #@*%^ actie zeg! Als je alleen gebruik wilt maken van deze actie kan dat niet eens! Je moet persé met z’n tweeën reizen! En als je hem, wel in je eentje koopt, betaal je in je eentje €29 i.p.v. €14.50 per persoon! Discriminatie van de alleen reizende reiziger! Woest ben ik hierover! Zo jaag je mensen toch de auto in i.p.v. de trein!

  Echt belachelijk!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Als je alleen reist, betaal je € 19. Als je samen reist krijg je dus per persoon een extra korting van 4.50 euro.
   Misschien geen leuke actie, maar discriminatie is het niet, zo is eerder geoordeeld.
   https://www.mensenrechten.nl/publicaties/oordelen/2005-208

  2. Harry schreef:

   Volgens mij is er niets belachelijks aan. Er zijn zoveel groepskortingen. Zelfs in de supermarkt is “tweede gratis” of “tweede halve prijs” heel normaal. Vanuit de aanbieder is het heel logisch.

   En om dan maar meteen weer te roepen: “zo jaag je mensen de auto in” is wel weer heel goedkoop”. Ik denk dat deze actie juist een mooi moment is iemand anders mee de trein in te nemen en de voordelen te laten zien!

 10. TH schreef:

  Beste Redactie,

  Kan ik met een Wintertourkaart ook een kind onder de 11 meenemen op een railrummerkaartje?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja. Een railrunner kan je met iedere actie combineren. Een kind mag zelfs alleen reizen op een railrunner.

 11. Kroon schreef:

  Daluren vanaf 930 en 1900??

 12. Yass schreef:

  Ik had rvrn een vraagje.
  Dus je reist met 2 personen voor 14.50?

   1. Annemiek Mulderij schreef:

    € 14,50 per persoon.

 13. Robin van der Vlist schreef:

  Als ik heen reis vrijdagmiddag (doordeweeks dus) en terugreis na 00:00, mag dit dan? Want de terugreis valt dan op zaterdag.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, dat mag. Tot 4:00 uur ‘s ochtends geldig.

 14. back schreef:

  ik wil op 23 dec. met 2 personen van meppel naar vlissingen
  op 24 december weer terug van vlissingen naar meppel

  wat is het goedkoopste om te reizen

  1. Wouter schreef:

   lopen

 15. Mark schreef:

  Bekijk het positief, je hebt voor 2 betaald,kun je je koffer of tas op de 2e zit plek zetten.Of schoentjes uit en languit liggen. Als de conducteur komt (of een passagier) laat je zien dat je 2 plaatsen hebt betaald. Veel plezier!Je staat dan in je recht, maar het lijkt asociaal 2 plekken bezetten. Maar dat doet toch een groot deel van de reizigers. Die zetten een kleine of grote tas naast zich of jas, in de hoop dat niemand naast hun gaat zitten. Maar die hebben NIET voor 2 plekken betaald!

 16. frits schreef:

  leuk en aardig altijd die acties maar waarom altijd alleen online want me vriendin en ik mogen niet online betalen wegens bewind maar daardoor pissen wij altijd naast de pot als we keer met trein willen

 17. Anna Bijlsma schreef:

  Zeuren is ook een kunst

 18. Sasha schreef:

  op de uitgeprinte kaartjes staat een QR-code. moet je hiermee in- en uitchecken of hoeft dat niet?

 19. Claire schreef:

  Ik zou van Leeuwarden naar Leiden willen reizen, terwijl mijn medereiziger pas in Utrecht opstapt. Ik ben bang dat dat niet kan met de wintertoer, als ik tussen Leeuwarden en Utrecht gecontroleerd word ben ik niet samen. Met die Blokkerkaarten zou het wel kunnen want daar is 1 kaart de dagkaart en de andere is de meereiskaart. Ik neem aan dat dit bij de Wintertoer (helaas) anders in elkaar steekt… Kan iemand hierover uitsluitsel geven?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ik durf dat niet met zekerheid te zeggen, zelf niet gekocht. Wellicht even bellen met NS klantenservice?

 20. Henk schreef:

  Beste redactie van treinreiziger,

  M.i. is er bij u een “slip of the pen” ontstaan of de NS heeft de redactie gewijzigd maar de NS-wintertoer is, ik citeer de spoordeelwinkel: “NS Wintertoer is te koop en te verzilveren t/m 26 januari 2018.”

  U schrijft in de kop van dit artikel: te koop t/m 7 januari 2018.

  Ik hoop u en alle lezers van uw zeer goede website met deze tip van dienst te zijn.

  Met vriendelijke groet,

 21. Steef van Keulen schreef:

  De link op deze site voor de Wintertour leidt naar de spoordeelwinkel. Dat lukt echter niet. Maar ook op de site van de Spoordeelwinkel is de Wintertour niet te vinden. Ik vond het wel op de site ns.nl. Of ligt dat aan mijn i-pad.?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Klopt ik zie dat het de link inmiddels niet meer werkt. Ik denk wel dat het komt omdat de link naar de Spoordeelwinkel naar de Treinpakkers pagina ging, en die zouden tot 7 januari lopen, alleen deze actie is verlengd. Ik ga het aanpassen.

   1. Jenny G. schreef:

    Wanneer is die aanpassing gedaan, ik kan nl de wintertour nergens vinden en zou graag 16 januari op reis willen met de trein!!!!!

 22. Caroline schreef:

  Dit kaartje zou te koop zijn tot 26 januari, maar ik wil het vandaag (21 januari) kopen en nu is de actie verlopen? Dat is toch apart.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De verkooplink bij de Spoordeelwinkel met de actiedetails doet het niet meer, uiteindelijk verloopt de verkoop via ns.nl, die link doet het op zich nog wel, alleen vandaag doen alle verkooplinks het niet. Maar hier zou je kunnen proberen: https://www.ns.nl/producten/s/ns-wintertoer-2e-klas. We hebben de status aangepast naar verlopen, omdat het erg onduidelijk wordt als de pagina met productvoorwaarden niet beschikbaar is.

 23. Anita schreef:

  Als mijn medereiziger 6 jaar is geldt deze actie dan ook?

 24. Jos schreef:

  Deze actie is er nu weer. Graag publiceren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *