Dit zijn de leukste Europese treinreizen

Ga je een vakantie boeken? Denk dan eens aan de trein als vervoermiddel. De meeste Nederlanders gaan met het vliegtuig of de auto op vakantie, maar de trein kan ook een goede optie zijn. Je kunt even tot rust komen en genieten van het uitzicht. Een van de mooiste landen van Europa, om met de trein heen te reizen, is Oostenrijk. In onderstaand artikel geven we je een aantal tips voor een treinreis naar Oostenrijk.

De geschikte treinreis naar Oostenrijk

Ga je met de trein naar Oostenrijk? Dan kun je kiezen uit 3 verschillende aanbieders.

  1. NS Internationaal. Op de website van de Nederlandse Spoorwegen is het heel makkelijk om online tickets te bestellen. De reistijd en de prijs zijn afhankelijk van het aantal tussenstops.
  2. Deutsche Bahn. Ook op de website van de Duitse spoorwegen kun je eenvoudig online kaartjes bestellen, maar let op. Je kunt deze tickets alleen met een creditcard betalen.
  3. OEBB. Voor de Oostenrijkse spoorwegen geldt hetzelfde als de Duitse spoorwegen. Je kunt hier alleen met een creditcard betalen. Wel is dit vaak de goedkoopste optie van de drie.

Reis je liever niet met de trein? Dan is het ook mogelijk om met de auto of het vliegtuig naar Oostenrijk te gaan. Boek je Oostenrijk vakantie bij FTI Reizen en ga zorgeloos op vakantie.

Wat mag je niet missen in Oostenrijk?

Om er zeker van te zijn dat je niets mist tijdens je vakantie hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Wanneer je in Oostenrijk bent moet je zeker een bezoekje brengen aan: Salzburg. Dit is toch wel één van de hoogtepunten in Oostenrijk. Het centrum van de stad is grotendeels bewaard gebleven, waardoor je kunt genieten van de sferen van vroeger. De stad barst van de musea, terrasjes en cafés, dus je kunt hier makkelijk een hele dag door de straatjes dwalen.

Wenen. Uiteraard mag een bezoekje aan de hoofdstad niet ontbreken. Houd je van cultuur en historie? Dan moet je Wenen hoog op je lijstje zetten. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de mooie natuur, maar ook een terrasje pakken in de binnenstad. Großglockner Hochalpenstrasse. Deze weg staat bekend als een van de mooiste wegen ter wereld. Om op deze weg te kunnen rijden moet je tol betalen, maar wanneer je het uitzicht ziet is dit het zeker waard. De route begint in een dorpje en eindigt op de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner.

Achensee. Wanneer je door Oostenrijk reist zul je merken dat het land vele bergmeren kent. De Achensee is er hier een van. Wat dit bergmeer zo bijzonder maakt, is dat het omgeven is door nationaal park Karwendel. Je kunt hier dus niet alleen watersporten beoefenen, maar ook een mooie wandeling maken.
Kaisergebergte. Ben je een fan van hiken en zoek je graag wat uitdaging op? Dan is het Kaisergeberte wat voor jou. Het is namelijk een ruig gebied met pittige wandelingen. 

Met bovenstaande tips ga je goed voorbereid op vakantie naar Oostenrijk. Bepaal welk vervoermiddel geschikt is voor jou en maak alvast een planning. Zo kun je optimaal genieten van je
vakantie!

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.

This post was last modified on 23 augustus 2022 22:37

Share

Recent Posts

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

4 dagen terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

5 dagen terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

1 week terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

2 weken terug

NS doet oproep aan internationale reizigers: stem op Joost Klein

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland deze week op het Eurovisie Songfestival en met zijn hitsong Europapa…

2 weken terug

Hogesnelheidstesten Flevoland van de baan

De langdurige testperiode voor hogesnelheidstreinen op de Hanzelijn en Flevolijn gaat definitief niet door. In…

2 weken terug