fbpx

Eerste machinist voltooit opleiding voor Fyra V250

28 mrt 2012 14:41

Woensdag heeft de eerste machinist van NS International de opleiding voor de nieuwe hogesnelheidstrein Fyra V250 voltooid. Daarmee is de ingebruikname van de nieuwe hogesnelheidstrein een stapje dichterbij gekomen.Andere machinisten zijn nog in opleiding.

“Ik ben best trots dat ik als eerste ben gecertificeerd om met deze nieuwe hogesnelheidstrein te rijden” zegt de jongste Fyra machinist Steve Maksimovic (24). De afgelopen weken heeft hij moeten overwerken om de opleiding te kunnen volgen. Ook andere NS International machinisten stonden in de rij om overuren te maken om voor de nieuwe snelheidsduivel opgeleid te mogen worden.

Voorlopig zullen zij nog wel moeten wachten voordat ze reizigers mogen vervoeren. De nieuwe hogesnelheidstreinen moeten namelijk nog door de inspectie van Nederland en België worden goedgekeurd. “Wij leiden nu al ons personeel op, zodat we zo snel mogelijk nadat de treinen zijn toegelaten ook reizigers kunnen gaan vervoeren” legt NS woordvoerster Annelou van Egmond uit.

De machinisten worden overigens nog niet opgeleid voor het Belgische deel. Dat zal de Belgische spoorwegen (NMBS) later doen. Dat zal pas gebeuren nadat de treinstellen in België zijn toegelaten.