fbpx
Foto: Stefan Verkerk

FlixBus ontkent misstanden bij internationale bus

13 mei 2016 18:23

Volgens Vakbond FNV zijn er zorgwekkende misstanden geconstateerd bij Nederlandse touringcarbedrijven die rijden in opdracht van het Duitse bedrijf FlixBus. De arbeidsomstandigheden van de chauffeurs zijn volgens de vakbond in strijd met zowel CAO als wetgeving. De busbedrijven en Flixbus ontkennen de aantijgingen.

Dat meldt NRC Handelsblad. De chauffeurs zouden bij vertraging gedwongen worden om door te rijden en daarmee korter te rusten dan is toegestaan. Volgens de vakbond zou de dienstregeling veel te strak zijn en moeten de chauffeurs ook in hun pauze werken, waardoor er in werkelijkheid geen sprake is van een pauze.

FlixBus ontkent de aantijgingen in de krant. Ook de touringcarbedrijven waarmee FlixBus samenwerkt ontkennen de beschuldigingen. Eigenaar Paul van Pelt van Peereboom Touringcars uit De Goorn: "Ik herken me hier helemaal niet in. Ik zie alleen losse flodders, ik wil feiten zien." Nick Lanting van Lanting Reizen uit Hoogeveen: "Dit verbaast me heel erg. Wij houden ons aan de CAO en de wet."

Van Pelt en Lanting zeggen tegenover NRC Handelsblad geen druk te ervaren om de regels te overtreden. Lanting: "FlixBus dwingt ons juist om rust te nemen als dat nodig is, passagiers worden dan per sms geïnformeerd over de vertraging." Volgens Van Pelt is sjoemelen met rijtijden onmogelijk.