fbpx

Gerard van de Aast nieuwe commissaris bij NS

11 feb 2014 18:50

De topman van technisch dienstverlener Imtech, Gerard van de Aast, treedt toe tot de Raad van Commissarissen bij NS. Hij wordt daar de opvolger van Frans Creemers, die na drie termijnen van vier jaar vertrekt als toezichthouder. Van de Aast wordt op 4 maart benoemd voor vier jaar, zo meldt de NS dinsdag.

"Gerard van de Aast heeft in verschillende functies veel strategische en operationele kennis vergaard. Zijn ervaring binnen en buiten de landsgrenzen, evenals zijn grote technische kennis, maken hem van grote toegevoegde waarde als commissaris bij NS", zegt voorzitter van de RvC Carel van den Driest dinsdag.

De Imtech-baas heeft veel ervaring bij bedrijven in de weg- en waterbouw. Voor zijn aantreden bij de technisch dienstverlener was Van de Aast al topman bij bouwbedrijf VolkerWessels. Ook bij Reed Elsevier zat hij al in het bestuur. Bij de Nederlandse printerfabrikant Océ werkte hij tussen 2006 en 2010 al eens als commissaris.

Na zijn functie bij VolkerWessels trad Van de Aast in februari vorig jaar aan bij Imtech, toen het bedrijf in grote financiële problemen kwam vanwege fraude bij projecten in Duitsland en Polen.

Door: Novum