fbpx
Foto: (c) DB

Gratis verrekijker om werk aan spoor te zien

Zo´n 1600 inwoners van Enschede die vlakbij het spoor wonen krijgen dinsdag een gratis verrekijker in de brievenbus. De afzender is spoorbeheerder ProRail, die de omwonenden zo een manier aanbiedt om de grootschalige werkzaamheden aan het spoor in de Twentse stad van nabij te kunnen volgen.

Met de kartonnen kijker kunnen omwonenden de vorderingen op de enorme bouwplaats bekijken. Zaterdag beginnen de werkzaamheden, die zes weken gaan duren. Over een lengte van een kilometer worden sporen rondom het stationsgebouw vernieuwd. Ook worden wissels en technische installaties vervangen.

De wijzigingen aan het emplacement met negen sporen zijn nodig om het treinverkeer betrouwbaarder en veiliger te maken, meldt ProRail. Het station krijgt een extra perron voor lange treinen. Ook wordt de overstap op de trein naar Duitsland veiliger. Nu moeten reizigers daarvoor nog een overweg oversteken.

Station Enschede Drienerlo neemt de komende weken de taken van het Enschedese hoofdstation over. Bussen vervoeren de passagiers tussen beide stations.

(c) ANP