Extra

Hoe verzilver je een AH Dagretour?

Meerdere reizigers stellen aan Treinreiziger.nl de vraag: hoe verzilver ik het AH-treinkaartje ? En omdat het verzilveren wat omslachtiger is dan gebruikelijk, leggen we dat in dit artikel uit. Heb je geen zin om te lezen? Dan kun je ook de video bekijken.

1. Koop het AH Dagretour
Je kunt natuurlijk alleen een AH-treinkaartje verzilveren als je er één gekocht hebt. Je kunt ze ook online kopen. Na aankoop krijg je een bonnetje (of een e-mail bij online aankoop) met een vouchercode.

2. Ga naar spoordeelwinkel.nl/ah
Ga naar spoordeelwinkel.nl/ah. Het lijkt alsof je opnieuw 19 euro moet betalen. Negeer dat en vul je persoonsgegevens in. Pas in de laatste stap kies je niet voor betalen, maar vul je bij “Kortingscode” de ontvangen vouchercode in. Dan wordt de eerder getoonde 19 euro alsnog in mindering gebracht, en kun je dus toch kosteloos het proces afronden.

3. Verzilveren op ns.nl
Je bent nog niet klaar! Nadat je het proces bij de Spoordeelwinkel hebt doorlopen ontvang je in een paar minuten later (uiterlijk een half uur) een e-mail. In deze e-mail staat de link om het treinkaartje definitief te kunnen verzilveren. Ook zit er een bijlage bij deze e-mail. Deze bijlage moet je uitprinten om bij AH een drankje te kunnen halen en de Eggwrap.
Let goed op: na verzilveren kun je het niet meer aanpassen. Dus verzilver alleen als je zeker weet dat je gaat reizen. Tijdens het verzilveren kies je de reisdatum, het reistraject en vul je de persoonsgegevens in.

4. E-ticket uitprinten of laden op de smartphone
Na het verzilveren krijg je een e-mail. Je kunt het treinkaartje uitprinten, of je kunt het laden op de smartphone. Kies je voor laden op de smartphone? Dan heb je wel de NS-app nodig. De Eggwrap + drank kun je alleen bij AH to Go halen als je de voucher hebt uitgeprint. Deze voucher vind je als bijlage in de eerdere e-mail (“Orderbevestiging Spoordeelwinkel”), en niet in de e-mail “Zo haalt u uw kaartjes op”.

This post was last modified on 28 september 2017 10:34

Bekijk reacties

  • Op zich ben ik wel voorstander van e-tickets, maar deze actie is wel erg omslachtig.

 • Volkomen mee eens. Waarom wordt het zo ingewikkeld gemaakt, is dat om reizigers in of juist uit de trein te weren?

 • Volkomen mee eens. Waarom wordt het zo ingewikkeld gemaakt. Is dat om het reizigers zo moeilijk mogelijk te maken?

 • ik heb alle handelingen voltooid [vouchercode gekocht en de bestelling gedaan om het ticket te verzilveren, echter komt er geen email terug om het ticket te verzilveren. hierbij raad ik mijn medereizigers aan om geen ticket bij albert heyn te kopen onder deze voorwaarden,je betaald 19 euro en krijgt er niks voor terug!

  • Ja hoor, dat hoort binnen 30 minuten te gebeuren. Als dat niet gebeurt moet je even bellen met de klantenservice van de Spoordeelwinkel.

  • Volkomen met de mensen eens lukt mij ook niet heeft wel 19 euro betaald VOOR DE KAART BIJ AH maar krijgt niet te zien waar je gegevens moet invullen

   • Wat lukt er niet? Echt super simpel is het niet. Maar alles staat hier uitgelegd. Inclusief video. Dus ben benieuwd wat u heeft geprobeerd, en waar het fout gaat.

 • Prima reactie van voorgaande reisigers. Gewoon goedkoop kaartje kopen en normaal in- uitchecken.

  Wel lekker om zo voordelig te kunnen reizen.

 • Meneer/Mevrouw van Hierden : doe het nogmaals op uw gemak en dan komt het te printen ticket vast wel tevoorschijn. Het is mij wel gelukt en ik ben niet handig in die dingen. Succes

  • Ik denk, fam.van Hierden, dat u volkomen gelijk hebt ! Ik ben er ook totaal onhandig mee.Ik heb niet eens een printer.

   Maar bij alles zeg ik tegen mijzelf :
   " kom op, blijf kalm, en anders vraag ik de servivedienst HOE IK HIER MEE AAN MOET.

   E N A L L E S K O M T G O E D.

 • Ik vind ook niks die treinkaartjes voor uit te printen niet iedereen heeft een printer en dan waarom moet er een wraps en koffie bij doe gewoon een goedkoop retour kaartje waar je gewoon met in en uit check is toch veel klantvriendelijker dan dat uit printen ook voor oudere mensen die ook wel eens met de trein willen gaan en geen printer hebben vind heel klant onvriendelijk en vele met mij

  • Op zich ben ik wel voorstander van e-tickets, maar deze actie is wel erg omslachtig.

  • Ik zou inderdaad niet adviseren om het op deze manier te ontwerpen. Normaal gesproken is het best gebruiksvriendelijk, maar omdat het verzilverproces via de Spoordeelwinkel verloopt is het ingewikkeld

   • Nou, inderdaad. Het kaartje was nog tot daar aan toe, ik heb wel vaker E-tickets van NS gebruikt. Maar om ook de wrap en koffie voucher te vinden had ik dit artikel nodig.
    Nu snap ik deze constructie ook, de eerste mail is in feite alleen nodig voor de AH to Go voucher, daarna moet je nog de NS coupon verzilveren. Maar handig is het niet.

    • Klopt inderdaad. Gelukkig dat dit artikel geholpen heeft, maar eigenlijk hoort het proces zich vanzelf te wijzen.

 • Geen problemen gehad met het verkrijgen van de e ticket. Maar ik koop ze niet meer. Ik wil gewoon een anoniem kaartje waar ik mee rond kan reizen door Nederland. Verder wil ik niet op 1 datum vast gepind zitten zo als met deze e tickets. Ik vind AH en de NS steeds klantonvriendelijker worden.

 • Kruitvat heeft ook al van die mensonvriendelijke kaartjes 😡, gewoon een kaartje in en uit checken klaar!
  Duhh lekker handig zeg!
  Etos heeft ze wel weer per 2 oktober 👍🏻

Share

Recent Posts

Trein naar Berlijn, vanaf € 10 met GoVolta: een betaalbare reiservaring

Vanaf 1 mei 2024 wordt reizen naar Berlijn een stuk toegankelijker en betaalbaarder dankzij de…

19 uur terug

Denkend aan Zwitserland of liever Reizend naar Zwitserland?

Terwijl het televisieprogramma "Denkend aan Zwitserland" van Omroep Max de harten van vele Nederlanders verovert,…

1 dag terug

Vakantie Zwitserland per trein? Tips en tricks

Zwitserland, bekend om zijn adembenemende landschappen, knusse bergdorpjes en efficiënte treinnetwerk, is de perfecte bestemming…

1 dag terug

Nieuw vervoersplan bij extreem winterweer moet ervoor zorgen dat deel van alle treinen kan blijven rijden

Een nieuw collectief vervoersplan van treinvervoerders moet ervoor zorgen dat zo'n 15 procent van alle…

2 dagen terug

Bijna helft van alle IC Direct-treinen op HSL vertraagd door werkzaamheden en problemen op spoor

De afgelopen maand was 47 procent van alle IC Direct-treinen op de HSL (Breda-Rotterdam-Amsterdam) vertraagd,…

3 dagen terug

Reserveren verplicht voor de ICE Amsterdam – Frankfurt / Basel

Wil je met de trein naar Duitsland? Als je gebruik maakt van de ICE Amsterdam-…

3 dagen terug