AH treinkaartjes: vanaf € 14,50

Deze actie is inmiddels niet meer te koop. Op zoek naar een goedkoop treinkaartje? Gebruik onze prijsvergelijker en vind bijvoorbeeld de Dal Dagkaart van Actie van de Dag van € 19,50.

Eindelijk is het weer zover! Er komen weer AH treinkaartjes aan! De verkoop start vermoedelijk vandaag online, en vanaf maandag 4 november ook in de winkel. De treinkaartjes zijn te gebruiken van 4 november t/m 29 december 2019. Eén treinkaartje kost 16,50 euro. Koop je er drie of meer? Dan betaal je 14,50 euro per stuk. Je mag doordeweeks echter niet reizen tijdens de ochtend- en avondspits, in het weekend mag je heel de dag op pad.

E-ticket

Het AH treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Dat betekent dat je online of in de winkel een couponcode krijgt die je op ns.nl/couponcode kunt verzilveren. Na verzilveren kun je niets meer wijzigen, dus ons advies: verzilver de couponcode zo kort mogelijk voor vertrek. Dat kan ook op de reisdag zelf. Het AH treinkaartje kun je tonen op je smartphone of tablet, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon uitprinten.

Dal Dagretour

Anders dan de voorgaande keren gaat het niet om een NS Dagkaart Daluren, maar om een Dagretour Daluren. Dat betekent dat je vooraf moet aangeven op welk traject je wilt reizen. Dat hoef je pas te doen tijdens het verzilveren. Koop je meerdere treinkaartjes? Geen zorgen. Per treinkaartje kun je kiezen op welk traject je reist, en wie er gaat reizen. Je kunt dus ook een couponcode cadeau doen aan iemand anders. Met een dagretour mag je de reis onderbreken, mits je blijft op de gekozen route.

Niet geldig in de spitsuren

De treinkaartjes zijn geldig van maandag t/m vrijdag vóór 06:30 uur, tussen 09:00 en 16:00 uur en na 18:30 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen de gehele dag.  Je mag dus niet tijdens de ochtend- en avondspits reizen. Ook als je de reis voor de ochtend- of avondspits begint, mag je de reis NIET afmaken tijdens de spitsuren (dat kon tot vorig jaar wel). Alleen als je door treinvertraging in de spits terecht komt, mag je de reis afmaken. Een dag loopt bij NS door tot 4 uur de volgende ochtend.

Al vanaf € 14,50

Bij de Albert Heijn treinkaartjes krijg je stapelkorting. Dat betekent: hoe meer treinkaartjes je koopt, hoe goedkoper een ticket. Eén treinkaartje kost 16,50 euro. Koop je er twee, dan betaal je 15,50 euro per ticket. Koop je er drie of meer, dan betaal je 14,50 euro per kaartje. De treinkaartjes zijn in de winkel te koop (maar niet bij AH to Go) van 4 november t/m 17 november. Je kunt ze dus gebruiken en verzilveren t/m 29 december. De online verkoop is al gestart.

Geldig in vrijwel alle treinen

Het AH treinticket is niet alleen bij NS geldig, maar ook in treinen van Arriva, Breng, Connexxion, Qbuzz, Blauwnet en Keolis. Je kunt gebruik maken van alle reguliere intercity’s , sneltreinen, sprinters en stoptreinen. Zoals gebruikelijk mag je geen gebruik maken van hogesnelheidstreinen als Thalys en Eurostar. Bij de Intercity Direct betaal je tussen Schiphol en Rotterdam (en v.v.) een toeslag van € 2,60 per enkele reis. Dat is ook van toepassing voor een binnenlandse reis met de ICE (welke enkele malen per dag rijdt tussen Amsterdam en Arnhem). De AH treinkaartjes zijn alleen geldig binnen Nederland. (Anders dan bij dagkaarten kun je met een dagretour ook niet reizen naar Aken).

Upgrade 1e klas

De tickets kun je bij Albert Heijn alleen kopen als 2e klas dagretour. Wil je eerste klas reizen? Geen nood. Je koopt het AH treinkaartje. Tijdens het verzilveren krijg je de mogelijkheid om een upgrade te kopen naar de 1e klas. Daar rekent NS 4 euro per kaartje voor.

Reis je met kinderen? Dan kun je voor een kind (t/m 11 jaar) een railrunner kopen, of gebruik maken van het gratis te bestellen NS Kids abonnement (alleen mogelijk in combinatie met een persoonlijke OV-chipkaart). Je kunt bij deze treinactie geen gebruik maken van samenreiskorting. Je maakt immers geen gebruik van een NS-abonnement, maar van een treinactie van Albert Heijn.

This post was last modified on 18 november 2019 10:46

Share

Recent Posts

Nog tot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik door noodweer

De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van vorige…

1 dag terug

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

1 week terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

1 week terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

2 weken terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

2 weken terug

NS doet oproep aan internationale reizigers: stem op Joost Klein

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland deze week op het Eurovisie Songfestival en met zijn hitsong Europapa…

2 weken terug