fbpx

Ingrijpende werkzaamheden rond Utrecht

Van donderdagavond 26 mei vanaf 20.00 uur tot en met zondagavond 29 mei vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats rond Utrecht. Daardoor rijden op een aantal trajecten geen of minder treinen. NS zet bussen in. 

Bij de meeste werkzaamheden worden forensen ontzien, maar deze keer is er ook hinder tijdens een gewone werkdag. Vooral tussen Geldermalsen en Utrecht, waar in die periode helemaal geen treinen rijden, is de hinder groot. Tussen Woerden – Utrecht vervallen alle Sprinters, maar ook op andere trajecten rijden minder treinen. Zo vallen de intercity´s Schiphol – Nijmegen uit en rijden er minder treinen tussen Utrecht Centraal – Amersfoort en tussen Utrecht Centraal – Overvecht. Zie hier een volledig overzicht van de beperkingen.

"Reizigers krijgen uitdrukkelijk het advies om van tevoren hun reismogelijkheden te checken via de Reisplanner," schrijven NS en ProRail in een gezamenlijk persbericht. De werkzaamheden van de komende dagen zijn de meest omvangrijke van 2016 rond Utrecht.

Voorafgaand aan 26 mei wordt in enkele nachten voorbereidend werk uitgevoerd. Dit heeft geen gevolgen voor treinreizigers. Op donderdag 26 mei kunnen de extra Sprinters in de ochtend- en avondspits tussen Breukelen en Veenendaal Centrum v.v. niet rijden. Van maandag 30 mei tot en met zondag 21 augustus kunnen er door de vernieuwingswerkzaamheden geen treinen stoppen op station Utrecht Zuilen. Reizigers kunnen gebruik maken van U-OV bussen.

Tijdens de ingrijpende werkzaamheden werkt ProRail aan perrons, aan het spoor, de bovenleiding en het beveiligingssysteem. Het gaat om elf locaties aan beide kanten van Utrecht Centraal. Na de werkzaamheden wordt een vernieuwd perron in gebruik genomen op Utrecht Centraal, is het vernieuwde station Utrecht Lunetten klaar en rijden treinen door de tweede dive-under bij Lunetten. Ook wordt het vierde en laatste spoor bij Houten in gebruik genomen.

Gezien de omvang van de werkzaamheden geldt een strakke planning. "Mocht er onverhoopt iets tegenzitten dan hebben ProRail en NS zich erop voorbereid om de hinder voor reizigers daarvan zoveel als mogelijk te beperken," aldus de bedrijven in een verklaring.