fbpx

‘Meer rechters in zaak massaclaim tegen NS’

11 mei 2017 12:26

De rechtbank Midden-Nederland heeft bepaald dat de rechtszaak van ConsumentenClaim tegen de Nederlandse Spoorwegen door een meervoudige kamer (drie rechters) moet worden behandeld. De kantonrechter wil niet als enige rechter over de kwestie beslissen, vanwege de mogelijke impact van de rechtszaak. Dat meldt ConsumentenClaim.

ConsumentenClaim, dat gespecialiseerd is in massaclaims, wil via de rechter compensatie afdwingen voor treinreizigers die last hebben gehad van overvolle treinen. In totaal zegt het bedrijf op te komen voor meer dan 10.000 treinreizigers. Volgens de organisatie is het opmerkelijk dat de NS de drukte in de treinen wijt aan de eisen die aan de winst worden gesteld door het ministerie van Financiën. De NS maakte de afgelopen jaren meer dan 100 miljoen euro winst, maar er is nog altijd een tekort aan treinen, zegt ConsumentenClaim.

De NS liet eerder in een reactie weten te schrikken “dat we in Nederland zo met elkaar omgaan”. “Dit soort Amerikaanse toestanden helpen de reiziger niet,” aldus het spoorbedrijf.

Reizigersorganisatie Rover vindt de claim een stap te ver, dat is anders voor reizigersorganisatie Maatschappij voor Beter OV. “Omdat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem namens het Kabinet van de NS een winstdoelstelling van 7% eist, staat de kwaliteit die de NS zijn reizigers biedt onder druk,” zegt Rikus Spithorst van de vereniging in een reactie.

1 gedachte aan “‘Meer rechters in zaak massaclaim tegen NS’”

  1. J.A. Stenfert Kroese schreef:

    Een PvdA’er die een openbaar nutsbedrijf winstdoelen oplegt. Dan zijn 9 zetels 9 zetels teveel in de Tweede Kamer. De door Kok afgeschudde veren hebben de PvdA doen vervreemden van het bestaansrecht van sociaal-democratie door te verworden tot een liberaal-kapitalistische partij met een boekhouder als Dijsselbloem als een van de boegbeelden. Dieptriest dat de erfgenamen van Den Uyl zo hun erfenis verkwanseld hebben.

Reacties zijn gesloten.