fbpx

Meer reizigers voor Eurostar

Eurostar, de hogesnelheidstrein die Brussel en Parijs met het Verenigd Koninkrijk verbindt, zag tijdens de eerste helft van 2010 zijn reizigersaantallen stijgen met 6% tot 4,6 miljoen en de inkomsten uit verkoop met 18% tot 404 miljoen pond.

Dat heeft de spoorwegonderneming donderdag bekend gemaakt. Eurostar verklaart de groei onder andere door de vulkanische aswolk. In die periode reden er 70 extra Eurostar treinen en kozen 100.000 vliegtuigreizigers voor de trein. Maar de aswolk is volgens Eurostar niet de enige reden dat het reizigersaantal is gestegen. Ook steeds meer zakelijke reizigers zouden voor de snelle trein kiezen.

Meer reizigers vanuit Nederland
Sinds het begin van het jaar kent het aantal mensen dat vanuit Nederland en Duitsland met de hogesnelheidstrein en Eurostar naar Londen reist, een sterke groei. Nederland zag het aantal reizigers tijdens de eerste zes maanden van het jaar stijgen met 11% en de inkomsten uit de verkoop met 20%. Het aantal reizigers uit Duitsland ging met 39% vooruit en de verkoopcijfers verdubbelden. Kortere reistijden en vlotte aansluitingen in Brussel-Zuid overtuigen klanten steeds meer van het comfort en de rust van een reis van stadscentrum naar stadscentrum. Eurostar verwacht dat de stijgende trend zich zal blijven voortzetten.

250 miljoen reizigers
Deze week vervoerde Eurostar ook haar 250 miljoenste reiziger sinds de opening in 1994. Het betrof de Belgische Marijke Korteweg, die in Londen werkt en elke week naar huis reist. Bij wijze van geschenk mag Korteweg samen met haar negenjarige kleindochter de ondergrondse gangen van de tunnel bezoeken. Sinds de tunnel in dienst werd genomen reizen er dagelijks ongeveer 43.000 mensen door, berekende Eurotunnel. Door de tunnel rijden elk jaar een miljoen vrachtwagens, twee miljoen voertuigen, 55.000 bussen en 2.500 goederentreinen. De Eurostar vervoert meer dan negen miljoen reizigers