fbpx
Foto: archief

Mogelijk vaker extra treinen bij verkeersongelukken

16 jul 2013 14:04

De Nederlandse Spoorwegen gaan mogelijk vaker extra treinen inzetten als er door verkeersongelukken grote files ontstaan. Dat meldt een woordvoerder van NS dinsdag.

Dinsdag stopt een aantal intercity´s extra te Zaltbommel, nadat de A2 vanwege een ongeluk deels is afgesloten. Om het fileleed te verzachten konden reizigers in Zaltbommel gratis de auto parkeren. Tot kwart over twee maakten diverse intercity´s een extra stop op het station.

In mei maakten ook al enkele intercity´s een extra stop vanwege een ongeluk op de A2, toen bij Breukelen. "Dat is wat ons betreft goed bevallen" zegt NS/woordvoerder Eric Trinthamer. "Er is toen door automobilisten gebruik gemaakt van onze oplossing. Al moeten die misschien nog wel wennen."

Ook in de toekomst gaat NS mogelijk treinen extra laten stoppen om gedupeerde automobilisten uit de file te helpen. Eric Trinthamer: "Dat zullen we per situatie bekijken. We zullen treinen alleen extra laten stoppen als dat inpasbaar is en als de verstoring op de snelweg groot genoeg is."