fbpx

Nieuw tariefsyssteem bij Thalys met minder flexibiliteit

Thalys heeft voor reizen vanaf 11 maart een nieuw tariefsysteem.In het nieuwe tariefsysteem zijn er geen treintickets meer in Comfort 2 die meer dan één keer omgewisseld kunnen worden. Alleen in comfort 1 zijn er nog flexibele treinticket beschikbaar. 

De nieuwe tarieven zijn volgens Thalys niet nadelig. "De nieuwe tarievenstructuur biedt meer duidelijkheid. Voortaan zijn er 3 specifieke tarieven, met voor elk wat wils" zegt Thalys woordvoerder Violaine Tennstedt. 

No-Flex en Semi-Flex
Maar ook nu is er voor elk wat wils, want er zijn al drie tariefsoorten. De nieuwe tarieven hebben alleen andere namen, en iets andere voorwaarden. Het goedkoopste tarief heette Smoove, maar gaat nu No-Flex heten. De tickets die onder voorwaarden tot één keer te annuleren zijn, waren beschikbaar onder de naam Optiway. In het nieuwe tariefsysteem gaan deze tickets Semi-Flex heten. Nieuw is dat reizigers met dit tarief ook gratis wifi krijgen. 

Flex
De meest flexibele Thalystickets worden nu nog aangeboden onder de naam Hi-Life. Daarmee kan de reiziger tot vertrek onbeperkt omwisselen en annuleren. En zelfs tot één uur na vertrek kunnen reizigers in het vertrekstation het ticket wijzigen. Dit flexibele tarief gaat in het nieuwe systeem Flex heten, en is niet meer beschikbaar in comfort 2.

Zakelijke klanten
In het nieuwe tariefsysteem wil Thalys alle zakelijke klanten (reizigers met een semi-flex ticket in comfort 2) zoveel mogelijk in één rijtuig plaatsen.

Zuid-Nederland
Reizigers uit Zuid-Nederland moeten bovendien rekening gaan houden met duurdere tickets. Reizigers met een Thalysticket van en naar Aken konden ook vrij reizen met de verbinding Heerlen – Aken. Dat vervalt per 1 januari 2012. Ook de Thalystickets van en naar Luik zijn niet meer geldig naar Maastricht, zo bevestigd een woordvoerder. "Het klopt dat het aanbod om vanuit Maastricht voor 25 euro naar Parijs te reizen vanaf 11 december is vervallen. Reizigers moeten nu een losticket Maastricht – Luik kopen, en een Thalys ticket".