Home

NS seizoensretour: 3 treinkaartjes voor het weekend: € 36

Het is weer zover. Bij NS kun je terecht voor het NS Seizoensretour. Voor 36 euro ontvang je drie treinkaantjes voor het weekend. Elk treinkaartje geldig in een ander seizoen. Omgerekend betaal je dus € 12 per dagretour!

Zeer goedkoop

Daarmee is het seizoensretour één van de meest goedkope treinkaartjes die je kunt kopen. Goedkoper dan een Kruidvat of AH treinkaartje. Daar betaal je vaak € 14 tot € 16 voor een treinkaartje. Wel is het goed om te beseffen dat het Seizoensretour alleen in het weekend te gebruiken is, en slechts één dagretour per seizoen. Het seizoensretour is persoonsgebonden.

Reisperiodes

  • Dagretour 1: geldig in november en december 2018
  • Dagretour 2: geldig in januari, februari en maart 2019
  • Dagretour 3: geldig in april, mei en juni 2019

Seizoensretour kopen

Per dagretour kun je beslissen op welk traject je wilt reizen. Het seizoensretour wordt geleverd als e-ticket. Dit betekent dat je drie couponcodes krijgt voor drie reizen. Voordat je op pad gaat, dien je de couponcodes te verzilveren. Doe dit niet te vroeg, want na verzilveren kun je niets meer wijzigen. Heb je geen printer? Geen probleem. Je kunt de tickets ook laden in de NS reisplanner app. De NS reisplanner app is beschikbaar voor Android en Apple smartphones. Het NS Seizoensretour is te koop via NS.nl.

1e klas zeer voordelig

Behoefte aan meer comfort en meer zitplaatskans? Dan kun je overwegen 1e klas te reizen. Normaal betaal je voor een 1e klas treinreis zonder korting tot  ruim 80 euro per kaartje. Met het NS Seizoensretour betaal je slechts 2 euro per treinkaartje extra. Ofwel: 42 euro voor drie 1e klas treinkaartjes.

Werkzaamheden

Vrijwel ieder weekend wordt er op tal van trajecten gewerkt aan het spoor. Daardoor kan de dienstregeling aangepast zijn, of kunnen treinen vervangen zijn door bussen. Werkzaamheden aan het spoor zijn uiterlijk 10 dagen voor vertrek in de NS Reisplanner verwerkt.

Tot slot

Het NS Seizoensretour betreft drie dagretours. Dat betekent dat je niet kris, kras door Nederland kunt reizen, maar alleen kunt reizen tussen twee stations naar keuze. Je kunt tussen de twee stations gebruik maken van alle treinen van alle vervoerders. Alleen Thalys en Eurostar zijn uitgesloten. Bij gebruik van ICE en Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) dien je een toeslag per enkele reis te betalen. Die kun je op het station kopen. Je kunt ook kiezen voor de reguliere intercity, daarvoor betaal je nooit een toeslag. Het Seizoensretour is alleen geldig in Nederland, en alleen tussen treinstations.

This post was last modified on 28 december 2018 16:04

Share

Recent Posts

Nog tot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik door noodweer

De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van vorige…

3 dagen terug

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

1 week terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

2 weken terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

2 weken terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

2 weken terug

NS doet oproep aan internationale reizigers: stem op Joost Klein

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland deze week op het Eurovisie Songfestival en met zijn hitsong Europapa…

2 weken terug