fbpx
Foto: (c) DB

Ook treinverkeer Oostenrijk – Duitsland plat

13 sep 2015 18:45

Het treinverkeer tussen Oostenrijk en Duitsland is zondagmiddag per direct stilgelegd. Dat meldt zowel de Deutsche Bahn (DB) als de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB). Volgens de Deutsche Bahn blijft het treinverkeer tenminste onderbroken tot maandagochtend.

  • Update: maandagochtend is het treinverkeer weer hervat. Tussen München en Salzburg is het treinverkeer maandagochtend nog niet direct opgestart, omdat het spoor daar als wandelpad gebruikt. 

Duitsland hoopt met het stilleggen van het treinverkeer de immense toestroom van vluchtelingen die Duitsland binnenkomen vanuit Oostenrijk te stoppen. Sinds donderdag rijden er ook al geen internationale treinen tussen Oostenrijk en Hongarije.

Normaal gesproken rijden er iedere dag vele treinen tussen Duitsland en Oostenrijk. Getroffen zijn onder andere de EuroCity-treinen op de trajecten München – Klagenfurt, München – Zürich en München – Verona. Ook de Railjet-treinen München – Wenen en de ICE-treinen Frankfurt – Wenen kunnen de grens niet passeren. Ook de nachttreinen tussen Duitsland en Oostenrijk vallen uit.

Overigens is het niet geheel duidelijk of het treinverkeer in beide richtingen gestaakt is. Aanvankelijk meldde een woordvoerder van de Duitse spoorwegen dat het treinverkeer in beide richtingen gestaakt zou zijn. Later sprak een andere woordvoerder dat weer tegen en stelde dat de treinen vanuit Duitsland naar Oostenrijk wel gewoon zouden rijden. De website van de Deutsche Bahn meldt echter dat al het treinverkeer tussen Oostenrijk en Duitsland gestaakt is.

Afgelopen week werd ook al het treinverkeer tussen Duitsland en Denemarken even stilgelegd.

(c) ANP / Treinreiziger.nl