X

Open Dag bij NS Watergraafsmeer: Hondekop als pendeltrein

Beeld: NS

Het NS Onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer bestaat dit jaar tien jaar. Daarom wordt er komende zaterdag (4 november 2017) een open dag georganiseerd. 

Volgens NS kun je bij de werkplaats zowel oud en nieuw materieel bewonderen en is er fun en entertainment. De open dag start om 12:00 uur en eindigt om 16:00 uur. “Iedereen is welkom: familie, collega’s en spoorliefhebbers. Het wordt een interessante en leuke dag voor jong en oud. Een mooie kans om collega’s te ontmoeten en je familie deze mooie werkplaats te laten zien,” zegt NS.

Het onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer ligt naast station Amsterdam Science Park. Het spoorbedrijf wijst erop dat er een beperkt aantal parkeerplaatsen is. “Kom dus vooral met de trein,” adviseert het spoorbedrijf. Tussen Amsterdam Centraal en de werkplaats pendelt tijdens de open dag een Hondekop (Mat ’54) heen en weer.

Vanaf Amsterdam Centraal vertrekt de pendeltrein om: 11:20 (spoor 13b), 12:01 (spoor 11b). 12:48 (spoor 11b), 13:28 (spoor 11b), 14:17 (spoor 13a), 15:05 (spoor 11b) en 15:35 (spoor 15b). Vanaf de Watergraafsmeer vertrekt de Hondekop naar Amsterdam Centraal om 11:41, 12:27, 13:58, 14:37, 15:19 en 16:08. De pendelrit en de open dag zijn gratis.

This post was last modified on November 1, 2017, 5:08 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (28)

 • "POLDER ENGELS"
  Terechte opmerking van Ed, er wordt te pas en te onpas Engelstalige woorden gebruikt in Nederland, zowel in de geschreven media als in het spraakgebruik. Zet het woord of tussen haakjes of cursief, maar verloochen je moeders taal niet. Met het "polder Engels" schieten we vaak onze doel voorbij en wordt de berichtgeving eerder een aanfluiting dan een bevestiging van onze intenties. Men hoeft niet een taal purist te zijn, maar enige terughoudenheid is wel wenselijk...!
  Frans Eekhout

  • "POLDER ENGELS"
   Bedoelde u: Polderengels

   "moeders taal"
   Bedoelde u: moederstaal

   "taal purist"
   Bedoelde u: taalpurist

   Typisch Engelse schrijffouten. Woorden die in het Engels apart worden geschreven, maar die in het Nederlands aan elkaar horen. ;)

  • .. er wordt woorden gebruikt... schieten onze doel voorbij... Polder-Nederlands Frans?

   Het gaat toch over 'n open dag in De Meer? Laat dat dan het onderwerp zijn waar de aandacht naar uit gaat; zeuren over bijzaken doe je dan maar elders.

   • Voor een nieuwsbedrijf op Internet is het wel degelijk van belang correct Nederlands te hanteren. Bij ieder onderwerp. En dat zouden meer mensen moeten doen.

 • Ik kan me niet voorstellen dat de pendeltrein betaald zou moeten worden. Mochten desalniettemin alle poortjes gesloten zijn, dan kun je gewoon inchecken en aan de binnenkant meteen weer ergens uitchecken zonder naar buiten te gaan. Na afloop van de open dag meld je je bij de praatpaal naast de poortjes en leg je uit dat je van de open dag komt. Vanuit de centrale bediening kan er dan een poortje geopend worden.

 • Mag je ook gewoon komen naar station Amsterdam science park? Het is namelijk logischer voor mij
  dat ik naar science park dan het cs van Amsterdam.

 • Waar is de ingang van het terrein voor wanneer je gewoon met de fiets komt (of met de trein naar Science Park)?

 • Jammer, dat men van die ongelukkige openingstijden hanteerd. Waarom niet van 10.00u tot 17.00u. Dan kan je op gemak rondkijken.

 • Jammer dat dit drie dagen voor de dag bekend werd gemaakt. Via welke andere kanalen kom je dit te weten?

  Hoe is het eigenlijk met de TEE treinen uit Canada die daar al een eeuwigheid staan en al weer beginnen te roesten? Doe er toch een zeil overheen.

 • Nog even een opmerking: Er is heel weinig publiciteit aan deze dag gegeven. 'Toevallig' vond mijn collega van de site Ron de Wit het bericht. Misschien de volgende keer wat meer ruchtbaarheid geven, vooral hier in de Watergraafsmeer en Amsterdam Oost. Verder niets dan lof!

  • Ik hoorde ter plaatse dat men dat bewust zo gedaan had, omdat men anders de aanloop niet aan dacht te kunnen.

   • Wat een bedrijf... Eigenlijk doen ze de core-business ook zo. Beste passagiers, blijf thuis. De treindienst kan het anders niet aan.