fbpx
Beeld: NS

Open Dag bij NS Watergraafsmeer: Hondekop als pendeltrein

01 nov 2017 7:14

Het NS Onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer bestaat dit jaar tien jaar. Daarom wordt er komende zaterdag (4 november 2017) een open dag georganiseerd. 

Volgens NS kun je bij de werkplaats zowel oud en nieuw materieel bewonderen en is er fun en entertainment. De open dag start om 12:00 uur en eindigt om 16:00 uur. “Iedereen is welkom: familie, collega’s en spoorliefhebbers. Het wordt een interessante en leuke dag voor jong en oud. Een mooie kans om collega’s te ontmoeten en je familie deze mooie werkplaats te laten zien,” zegt NS.

Het onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer ligt naast station Amsterdam Science Park. Het spoorbedrijf wijst erop dat er een beperkt aantal parkeerplaatsen is. “Kom dus vooral met de trein,” adviseert het spoorbedrijf. Tussen Amsterdam Centraal en de werkplaats pendelt tijdens de open dag een Hondekop (Mat ’54) heen en weer.

Vanaf Amsterdam Centraal vertrekt de pendeltrein om: 11:20 (spoor 13b), 12:01 (spoor 11b). 12:48 (spoor 11b), 13:28 (spoor 11b), 14:17 (spoor 13a), 15:05 (spoor 11b) en 15:35 (spoor 15b). Vanaf de Watergraafsmeer vertrekt de Hondekop naar Amsterdam Centraal om 11:41, 12:27, 13:58, 14:37, 15:19 en 16:08. De pendelrit en de open dag zijn gratis.

28 gedachten aan “Open Dag bij NS Watergraafsmeer: Hondekop als pendeltrein”

 1. Ed schreef:

  Een beetje minder Engels kan geen kwaad. We zijn nog steeds geen filiaal van Trump.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Waar doelt u precies op?

   1. Nils schreef:

    ‘… fun en entertainment…’ gok ik.

    1. Dominic schreef:

     Haha, ik ben ook geen liefhebber van al die onnodige Engelse termen maar dit valt nog wel mee toch? Dan vind ik het irritanter dat er stations in Nederland zijn met namen als “Amsterdam Science Park”

    2. Puck schreef:

     Amsterdam is officieel tweetalig Nederlands/Engels, dus slechts één station met een Engelstalige naam is eigenlijk juist wat aan de magere kant.
     Woorden als “entertainment” en “fun” zijn al jaren en jaren gebruikelijk binnen de Nederlandse taal. Daarnaast, wat ik al eens eerder zei: we leren allemaal Engels al vanaf de lagere school, dus een beetje Nederlander zou geen moeite moeten hebben met het Engels.

  2. Maarten schreef:

   Pffff… teveel spijkers of te weinig water??

 2. Teun Lukassen schreef:

  Hallo!
  Moet men ook een bepaalde prijs betalen om het onderhoudsbedrijf in te komen, of zit dat anders?
  Groeten, Teun Lukassen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, je kunt gratis de open dag bezoeken. Of de pendeltrein ook gratis is, is onduidelijk en wordt nagevraagd.

   1. Bruno Berkhout schreef:

    Lijkt me nogal onmogelijk met die geslote poortjes op CS! Je moet immers inchecken om daar binnen te komen en als je dus niet ergens geldig uitcheckt ben je je instaptarief kwijt toch? Of krijgen we dan bij Watergraafsmeer poortjes/palen die het hele bedrag weer terugstorten???????? Zou mooi zijn, maar weinig mensen die zo’n regelin zullen begrijpen denk ik!

    1. Jurgen smit schreef:

     Dit snap ik ook niet helemaal inderdaad

    2. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Ik heb het nagevraagd en de pendeltrein is gratis. Nog niet alle poortjes op Amsterdam Centraal zijn gesloten.

    3. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Ik heb het nagevraagd en de pendeltrein is gratis. Nog niet alle poortjes op Amsterdam Centraal zijn gesloten.

 3. Frans Eekhout schreef:

  “POLDER ENGELS”
  Terechte opmerking van Ed, er wordt te pas en te onpas Engelstalige woorden gebruikt in Nederland, zowel in de geschreven media als in het spraakgebruik. Zet het woord of tussen haakjes of cursief, maar verloochen je moeders taal niet. Met het “polder Engels” schieten we vaak onze doel voorbij en wordt de berichtgeving eerder een aanfluiting dan een bevestiging van onze intenties. Men hoeft niet een taal purist te zijn, maar enige terughoudenheid is wel wenselijk…!
  Frans Eekhout

  1. Maarten schreef:

   .. er wordt woorden gebruikt… schieten onze doel voorbij… Polder-Nederlands Frans?

   Het gaat toch over ‘n open dag in De Meer? Laat dat dan het onderwerp zijn waar de aandacht naar uit gaat; zeuren over bijzaken doe je dan maar elders.

   1. dries molenaar schreef:

    Voor een nieuwsbedrijf op Internet is het wel degelijk van belang correct Nederlands te hanteren. Bij ieder onderwerp. En dat zouden meer mensen moeten doen.

  2. Puck schreef:

   “POLDER ENGELS”
   Bedoelde u: Polderengels

   “moeders taal”
   Bedoelde u: moederstaal

   “taal purist”
   Bedoelde u: taalpurist

   Typisch Engelse schrijffouten. Woorden die in het Engels apart worden geschreven, maar die in het Nederlands aan elkaar horen. 😉

   1. dries molenaar schreef:

    Ach Engelse fouten, het is gewoon gebrekkig onderwijs en later niet veel meer bijgeleerd.

 4. Herman schreef:

  Ik kan me niet voorstellen dat de pendeltrein betaald zou moeten worden. Mochten desalniettemin alle poortjes gesloten zijn, dan kun je gewoon inchecken en aan de binnenkant meteen weer ergens uitchecken zonder naar buiten te gaan. Na afloop van de open dag meld je je bij de praatpaal naast de poortjes en leg je uit dat je van de open dag komt. Vanuit de centrale bediening kan er dan een poortje geopend worden.

 5. Tim schreef:

  Mag je ook gewoon komen naar station Amsterdam science park? Het is namelijk logischer voor mij
  dat ik naar science park dan het cs van Amsterdam.

 6. Gerben Vos schreef:

  Waar is de ingang van het terrein voor wanneer je gewoon met de fiets komt (of met de trein naar Science Park)?

 7. Ben schreef:

  Carolina MacGillavrylaan 3402 | Gebouw 12
  1098 XJ Amsterdam

 8. Axel de Ru schreef:

  Jammer, dat men van die ongelukkige openingstijden hanteerd. Waarom niet van 10.00u tot 17.00u. Dan kan je op gemak rondkijken.

 9. casper schreef:

  Was leuk. Dank voor de aankondiging, Hildebrand.

 10. dries molenaar schreef:

  Jammer dat dit drie dagen voor de dag bekend werd gemaakt. Via welke andere kanalen kom je dit te weten?

  Hoe is het eigenlijk met de TEE treinen uit Canada die daar al een eeuwigheid staan en al weer beginnen te roesten? Doe er toch een zeil overheen.

 11. Jo Haen-van Langen schreef:

  Het was een geweldige dag. Heel goed georganiseerd. Ik heb echt genoten en ben in heel wat treinstellen geklommen! Wij hebben een website http://www.vriendenvanwatergraafsmeer.nl waarop ik een verslag + veel foto’s en 2 gevonden filmpjes heb geplaatst. De link is http://www.vriendenvanwatergraafsmeer.nl/open-dag-ns-watergraafsmeer/
  Hartelijk dank en voor herhaling vatbaar!

 12. Jo Haen-van Langen schreef:

  Nog even een opmerking: Er is heel weinig publiciteit aan deze dag gegeven. ‘Toevallig’ vond mijn collega van de site Ron de Wit het bericht. Misschien de volgende keer wat meer ruchtbaarheid geven, vooral hier in de Watergraafsmeer en Amsterdam Oost. Verder niets dan lof!

  1. casper schreef:

   Ik hoorde ter plaatse dat men dat bewust zo gedaan had, omdat men anders de aanloop niet aan dacht te kunnen.

   1. dries molenaar schreef:

    Wat een bedrijf… Eigenlijk doen ze de core-business ook zo. Beste passagiers, blijf thuis. De treindienst kan het anders niet aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *