fbpx

PvdA wil tips voor veiliger openbaar vervoer

De PvdA wil van zoveel mogelijk mensen weten wat er moet gebeuren om het openbaar vervoer veiliger te maken. Daarom zijn Kamerleden Duco Hoogland en Ahmed Marcouch een enquête begonnen, die reizigers met tips in kunnen vullen.

Daarnaast gaan Hoogland en Marcouch de komende tijd zelf het openbaar vervoer in. Ze gaan op pad met buschauffeurs en treinconducteurs om te zien hoe die omgaan met agressie. Ook zullen ze onderweg en op stations met reizigers praten. Na de zomer komen de Kamerleden dan met een actieplan.

Volgens Hoogland moeten reizigers veilig op pad kunnen. Uit eerdere onderzoeken bleek echter dat 40 procent van de reizigers zich weleens onveilig voelt. "Reizigers hebben last van zakkenrollers, geweld en andere overlast. Wij willen weten waar reizigers zich het meest aan storen", aldus Hoogland.

Ook Marcouch wil dat het openbaar vervoer veiliger wordt. "Het is dagelijkse realiteit dat personeel in het ov te maken heeft met geweld. Conducteurs en buschauffeurs hebben een zware en belangrijke taak en zij verdienen onze steun.´´

De enquête is hier te vinden.

(c) ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *