Samenreiskorting (toch) geldig op Koningsdag

Treinreizigers hebben op Koningsdag uiteindelijk gewoon gebruik kunnen maken van de regeling samenreiskorting. Eerder had NS een melding op de website geplaatst dat de regeling niet geldig zou zijn op Koningsdag.

Drukte

De regeling samenreiskorting is altijd de gehele dag geldig op Koningsdag. Dit omdat Koningsdag als een feestdag wordt gezien, en er geen spitsbeperkingen zijn op feestdagen. Toch leek het erop dat NS de regeling op het laatste moment voor Koningsdag wilde intrekken.

Zo kwam er dinsdag, één dag voor Koningsdag, een bericht op NS.nl, dat samenreiskorting niet geldig zou zijn op Koningsdag. “De Samenreiskorting is inderdaad niet geldig morgen. Op de website staat nu ook aangegeven dat Koningsdag een uitzondering is en dus helaas de hele dag niet geldt” legde een medewerker van het spoorbedrijf later op het NS-forum uit. “Omdat er veel drukte wordt verwacht, is de Samenreiskorting uitgesloten voor de hele dag.”

Onduidelijkheid

Toch heerste er veel onduidelijkheid. Andere medewerkers stelden op social media dat de regeling wél geldig zou zijn, maar niet in de spits. Anderen gaven aan dat de regeling heel de dag geldig zou zijn. Na onder andere reacties van Treinreiziger.nl kwam NS er woensdagochtend op terug. Er zou sprake zijn van interne miscommunicatie. Ook het bericht op NS.nl is woensdagochtend weer aangepast.

This post was last modified on 6 mei 2022 09:25

Bekijk reacties

 • Leuke foto! Die zag ik vandaag ook overal op de schermen in de trein tussen Groningen en Zwolle :-)

  • Dat denk ik niet? Het is een privefoto van mijn vrouw en haar inmiddels overleden vader. Maar bedankt voor het compliment.

 • Dit zoveelste geklungel van de NS kan d'r ook nog wel bij. Als Marjan Rintel & de overige directieleden hun bonus maar kunnen incasseren.

 • Het is idd weer eens geklungel: niet tijdig mededelen en dan ook nog eens verwarrend. Bij wanpresteren krijgt de NS de bon - een vestzak-broekzakaffaire die niets oplost. Beter ware het aan de remuneratie van de leidinggevenden te komen: een malus, dat zal mijnsinziens aanmerkelijk beter werken.

  Het lijkt er trouwens op dat al die aardige publiektrekkertjes niet meer nodig zijn voor de NS: dit jaar het vrij reizen met boekenweekgeschenk, volgend jaar daadwerkelijk afschaffen van samenreiskorting op koningsdag; de klassieke kortingkaart - laatstelijk nog korting avondspits - is inmiddels ook al gesneuveld.

 • @Gj de Grot, groot gelijk t.a.v. de 2e alinea nu steeds meer kortingen en eventuele acties zoals van de Kruidvat, steeds korter lees spaarzamer worden en regels verzonnen worden die het reizen met korting bemoeilijkt worden. De kortingsmogelijkheden komen alleen in uigeklede vorm op de markt. Wie een regionaal bus/trein abonnement van bijvoorbeeld Arriva heeft kan niet op dezelfde OV chipkaart ook een NS FLEX abo op laten zetten, men moet daarvoor een aparte OVchipkaart aanschaffen zei men mij bij NS klantenservice. Met korting reizen bij het spoor maar dan in een soort van korset vorm dat is de trend al zal NS dat niet toegeven.

 • Koningsdag 2022 is weer na twee jaar van somberheid door Covid 19 weer eindelijk ouderwets gevierd. Massa's mensen vertrokken weer naar Amsterdam, Breda, Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Voor bezoek aan Vrijmarkten of bezoek van ons Koningspaar in de Zuid-Limburgse hoofdstad aan de Maas. Oranje geklede personen al dan niet bezopen na afloop terug naar huis en het bekende alcoholverbod in en rond de stations. Het weer werkte ook mee en op deze zonnige woensdag was het fijn toeven om in die feeststemming op te gaan Maar je kon ook gewoon iets anders doen op zo'n vrije dag op bezoek bij een bekende, TV kijken thuis of wandelen , fietsen, hengelen of varen. Het tij is weer gekeerd en reizen met OV gebeurt ( in Nederland), weer hoofdzakelijk zonder een benauwend mondkapje. Sommigen doen dit nog steeds uit veiligheid overwegingen, maar vormt hier een minderheid in. Laten we hopen dat we weer vele jaren verlost blijven van een pandemie en weer geen terugvallen krijgen met beperkende maatregelingen. Maar niemand kan in de toekomst kijken, dus hopen op het beste wat we er van maken kunnen. Hopelijk heeft iedereen deze nationale feestdag weer met veel plezier met elkaar kunnen beleven. In ieder geval ons Koningshuis wel en het volk en artiesten die zich in Maastricht zich kostelijk konden vermaken.

  • @Arjan, COVID-19 betekent Certificate of Vaccination Identity en het getal 19 verwijst op basis van numerologie* naar Artificial Intelligence.
   Valt het je op dat sinds de invasie in Oekraïne door de Russische federatie op 24.02 het coronaverhaal grotendeels uit de msm/ Mockingbird press is verdwenen?
   Bovendien worden wij niet op de hoogte gehouden van de 'vaccinatie'status van de Oekraïense vluchtelingen & overige gelukszoekers uit Azië + Afrika.
   * Dankzij het Vaticaan is numerologie lang geleden naar de obscuriteit verwezen.

   • @treinreiziger redactie - bovenstaande reactie is totaal uit de duim gezogen. Covid is een afkorting voor 'coronavirus disease 2019', en niet bovenstaande onzin mbt AI.

 • Mooie samenvatting en omschrijving Arjan van een zonovergoten, Vreedzaam en Oranje gekleurd Koningsdag feest. En als je toerend met een Arriva Dal Dagkaart Bus door Zuid-Limburg reist en de vele rood-wit-blauwe vlaggen al dan niet voorzien van een oranje wimpel zie, zoals ondergetekende had gedaan, kan je alleen de wens uitspreken dat jouw wens de vader van de gedachte mogen zijn dat we in harmonie en vrijheid naar de toekomst mogen kijken en vooral leren dat een goede gezondheid een van de belangrijkste dingen zijn in het leven. Met een lekker Amarena ijsje genoot ik op het Vrijthof van de kleurrijke menigte en terras bezoekers als ware het een mix van Carnaval, Koningsdag en Bevrijdingsdag dat op 27 april werd afgesloten met een mooie oranje zonsondergang...
  "Geniet van alles wat je mag en kan beleven! Treur niet om wat je niet hebt, maar wees blij met wat je wél hebt..." citaat van Sef-Quotes.

 • Aangezien mijn Weekend Vrij-kaart ook op koningsdag geldig is ben ik het land ontvlucht en heb een dagje Antwerpen gedaan (met betaling voor het Belgische traject uiteraard). Wel in oranje t-shirt.

Share

Recent Posts

Drielandentrein verbindt vanaf juni daadwerkelijk drie landen

De Drielandentrein van Arriva, die sinds 2019 tussen Maastricht en Aken pendelt, rijdt vanaf 9…

11 uur terug

European Sleeper en GreenCityTrip kondigen samenwerking aan: ‘Pakketreizen perfecte aanvulling op ons aanbod’

European Sleeper en GreenCityTrip gaan vanaf volgende maand samenwerken. Per 25 maart rijdt European Sleeper…

5 dagen terug

‘Prestaties NS in 2026 weer op niveau’

NS heeft aangekondigd dat zijn operationele prestaties, dus punctualiteit en zitplaatsgarantie, naar verwachting in 2026…

5 dagen terug

Politieke steun voor NS moet duurder treinkaartje voorkomen: ‘Vasthouden aan structurele oplossing’

President-directeur Wouter Koolmees van de NS hoopt dat de politiek dit jaar opnieuw zal bijspringen…

6 dagen terug

NS ziet 2023 als ‘jaar met twee gezichten’, leed kleiner verlies dan vorige jaren

NS beschouwt 2023 als ‘een jaar met twee gezichten’, zo zegt directeur Wouter Koolmees tijdens…

6 dagen terug

CBS: reizigersaantallen ov nog niet op niveau van voor corona

In 2023 checkten mensen vaker in bij het openbaar vervoer dan het jaar ervoor, maar…

7 dagen terug