fbpx
Foto: archief

Samenreiskorting (toch) geldig op Koningsdag

27 apr 2022 19:06

Treinreizigers hebben op Koningsdag uiteindelijk gewoon gebruik kunnen maken van de regeling samenreiskorting. Eerder had NS een melding op de website geplaatst dat de regeling niet geldig zou zijn op Koningsdag.

Drukte

De regeling samenreiskorting is altijd de gehele dag geldig op Koningsdag. Dit omdat Koningsdag als een feestdag wordt gezien, en er geen spitsbeperkingen zijn op feestdagen. Toch leek het erop dat NS de regeling op het laatste moment voor Koningsdag wilde intrekken.

Zo kwam er dinsdag, één dag voor Koningsdag, een bericht op NS.nl, dat samenreiskorting niet geldig zou zijn op Koningsdag. “De Samenreiskorting is inderdaad niet geldig morgen. Op de website staat nu ook aangegeven dat Koningsdag een uitzondering is en dus helaas de hele dag niet geldt” legde een medewerker van het spoorbedrijf later op het NS-forum uit. “Omdat er veel drukte wordt verwacht, is de Samenreiskorting uitgesloten voor de hele dag.”

Onduidelijkheid

Toch heerste er veel onduidelijkheid. Andere medewerkers stelden op social media dat de regeling wél geldig zou zijn, maar niet in de spits. Anderen gaven aan dat de regeling heel de dag geldig zou zijn. Na onder andere reacties van Treinreiziger.nl kwam NS er woensdagochtend op terug. Er zou sprake zijn van interne miscommunicatie. Ook het bericht op NS.nl is woensdagochtend weer aangepast.

0 0 stemmen
Artikel waardering
14 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karel Geerts
2 jaren geleden

Wat een amateuristisch chaos weer.

Sandra
2 jaren geleden

Leuke foto! Die zag ik vandaag ook overal op de schermen in de trein tussen Groningen en Zwolle 🙂

Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl)
2 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra

Dat denk ik niet? Het is een privefoto van mijn vrouw en haar inmiddels overleden vader. Maar bedankt voor het compliment.

Ron Swart
2 jaren geleden

Dit zoveelste geklungel van de NS kan d’r ook nog wel bij. Als Marjan Rintel & de overige directieleden hun bonus maar kunnen incasseren.

GJ de Groot
2 jaren geleden

Het is idd weer eens geklungel: niet tijdig mededelen en dan ook nog eens verwarrend. Bij wanpresteren krijgt de NS de bon – een vestzak-broekzakaffaire die niets oplost. Beter ware het aan de remuneratie van de leidinggevenden te komen: een malus, dat zal mijnsinziens aanmerkelijk beter werken.

Het lijkt er trouwens op dat al die aardige publiektrekkertjes niet meer nodig zijn voor de NS: dit jaar het vrij reizen met boekenweekgeschenk, volgend jaar daadwerkelijk afschaffen van samenreiskorting op koningsdag; de klassieke kortingkaart – laatstelijk nog korting avondspits – is inmiddels ook al gesneuveld.

Paijers
2 jaren geleden

En nu kun je het geld terug krijgen?

Frans E.R. Eekhout
2 jaren geleden

@Gj de Grot, groot gelijk t.a.v. de 2e alinea nu steeds meer kortingen en eventuele acties zoals van de Kruidvat, steeds korter lees spaarzamer worden en regels verzonnen worden die het reizen met korting bemoeilijkt worden. De kortingsmogelijkheden komen alleen in uigeklede vorm op de markt. Wie een regionaal bus/trein abonnement van bijvoorbeeld Arriva heeft kan niet op dezelfde OV chipkaart ook een NS FLEX abo op laten zetten, men moet daarvoor een aparte OVchipkaart aanschaffen zei men mij bij NS klantenservice. Met korting reizen bij het spoor maar dan in een soort van korset vorm dat is de trend al zal NS dat niet toegeven.

Frans E.R. Eekhout
2 jaren geleden

@Gj de Grot, moet zijn: GJ de Groot, sorry typefoutje.

Arjan Krabbenbos
2 jaren geleden

Koningsdag 2022 is weer na twee jaar van somberheid door Covid 19 weer eindelijk ouderwets gevierd. Massa’s mensen vertrokken weer naar Amsterdam, Breda, Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Voor bezoek aan Vrijmarkten of bezoek van ons Koningspaar in de Zuid-Limburgse hoofdstad aan de Maas. Oranje geklede personen al dan niet bezopen na afloop terug naar huis en het bekende alcoholverbod in en rond de stations. Het weer werkte ook mee en op deze zonnige woensdag was het fijn toeven om in die feeststemming op te gaan Maar je kon ook gewoon iets anders doen op zo’n vrije dag op bezoek bij een bekende, TV kijken thuis of wandelen , fietsen, hengelen of varen. Het tij is weer gekeerd en reizen met OV gebeurt ( in Nederland), weer hoofdzakelijk zonder een benauwend mondkapje. Sommigen doen dit nog steeds uit veiligheid overwegingen, maar vormt hier een minderheid in. Laten we hopen dat we weer vele jaren verlost blijven van een pandemie en weer geen terugvallen krijgen met beperkende maatregelingen. Maar niemand kan in de toekomst kijken, dus hopen op het beste wat we er van maken kunnen. Hopelijk heeft iedereen deze nationale feestdag weer met veel plezier met elkaar kunnen beleven. In ieder geval ons Koningshuis wel en het volk en artiesten die zich in Maastricht zich kostelijk konden vermaken.

Ron Swart
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

@Arjan, COVID-19 betekent Certificate of Vaccination Identity en het getal 19 verwijst op basis van numerologie* naar Artificial Intelligence.
Valt het je op dat sinds de invasie in Oekraïne door de Russische federatie op 24.02 het coronaverhaal grotendeels uit de msm/ Mockingbird press is verdwenen?
Bovendien worden wij niet op de hoogte gehouden van de ‘vaccinatie’status van de Oekraïense vluchtelingen & overige gelukszoekers uit Azië + Afrika.
* Dankzij het Vaticaan is numerologie lang geleden naar de obscuriteit verwezen.

ex-VHS
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ron Swart

@treinreiziger redactie – bovenstaande reactie is totaal uit de duim gezogen. Covid is een afkorting voor ‘coronavirus disease 2019’, en niet bovenstaande onzin mbt AI.

Frans E.R. Eekhout
2 jaren geleden

Mooie samenvatting en omschrijving Arjan van een zonovergoten, Vreedzaam en Oranje gekleurd Koningsdag feest. En als je toerend met een Arriva Dal Dagkaart Bus door Zuid-Limburg reist en de vele rood-wit-blauwe vlaggen al dan niet voorzien van een oranje wimpel zie, zoals ondergetekende had gedaan, kan je alleen de wens uitspreken dat jouw wens de vader van de gedachte mogen zijn dat we in harmonie en vrijheid naar de toekomst mogen kijken en vooral leren dat een goede gezondheid een van de belangrijkste dingen zijn in het leven. Met een lekker Amarena ijsje genoot ik op het Vrijthof van de kleurrijke menigte en terras bezoekers als ware het een mix van Carnaval, Koningsdag en Bevrijdingsdag dat op 27 april werd afgesloten met een mooie oranje zonsondergang…
“Geniet van alles wat je mag en kan beleven! Treur niet om wat je niet hebt, maar wees blij met wat je wél hebt…” citaat van Sef-Quotes.

Gerben Vos
2 jaren geleden

Aangezien mijn Weekend Vrij-kaart ook op koningsdag geldig is ben ik het land ontvlucht en heb een dagje Antwerpen gedaan (met betaling voor het Belgische traject uiteraard). Wel in oranje t-shirt.

Annemiek
2 jaren geleden

Gisteren wederom met NS geprobeerd te reizen. Ik kan niet anders dan concluderen dat NS helemaal niet wil dat reizigers terugkomen in de trein.

Ondanks dat er werkzaamheden met businzet waren, leek NS me gisteren de minst slechte optie. Die bussen zijn wederom zo onvoorstelbaar slecht geregeld, dat NS zich er kapot voor moet schamen. De inzet van de bussen lijkt gebaseerd op die van werkzaamheden tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie.

In de ochtend is het slecht geregeld, waardoor reizigers uit Groningen in Assen aankomen om -:04 en -:34 en dan moeten wachten op een snelbus die om -:29 en -:59 hoort te vertrekken. Rond 7:30-8:30 waren die bussen er echter niet, waardoor de groep aan wachtenden snel aangroeide. Er horen ook stopbussen te rijden. Die horen bijvoorbeeld om 7:43 en 8:13 te vertrekken, maar die waren er niet. De vertrekstaat bij de halte geeft andere informatie (7:34 en 8:04). Reizigers met vragen kregen een extreem grote bek terug. Volgens ‘traffic support’ moesten de mensen leren een dienstregeling te lezen, was iedereen met een goedkoop kaartje op pad, wilde iedereen voor een dubbeltje op de eerste rang en konden ze er allemaal niets aan doen, omdat er geen ‘lijsten’ waren. Een meisje van NS stond eerst een beetje onnozel met haar telefoon te spelen en dom te lachen, totdat ze in de gaten kreeg dat er problemen waren. Toen besloot ze snel haar hesje met NS-logo weg te stoppen en later in de auto te gaan zitten.

Er was wel een chauffeur die wilde rijden. Die was ‘s ochtends in Tynaarlo vertrokken naar Assen, kreeg daar te horen dat hij leeg naar Zwolle moest, vanuit Zwolle moest hij leeg retour naar Assen en in Assen kreeg hij te horen dat hij leeg naar Meppel moest. De man was al vier uur onderweg, zonder passagier aan boord.

In de terugweg in de avond was het net zo’n chaos. Er is gewoon gerekend dat 1 bus een trein vervangt, ongeacht het aantal reizigers.