fbpx

Spoor Moerdijkbrug gerepareerd

Reizigers van Brabant naar Dordrecht of Rotterdam of van de Randstad naar Brabant kunnen weer met de trein over de Moerdijkbrug. De spoedreparatie aan het spoor op de spoorbrug is dinsdagavond even na 21.00 uur afgerond.

Het treinverkeer had sinds maandagochtend last van een spoorstaafbreuk. De spoorbrug over het Hollandsch Diep was langere tijd helemaal afgesloten. Ook in september 2015 en april dit jaar waren spoedreparaties nodig aan de Moerdijkbrug. In april lag het treinverkeer zelfs drie opeenvolgende dagen stil vanwege haarscheurtjes in de rails. In juli lag het treinverkeer twee keer plat, eveneens door een spoorstaafbreuk.

“Het lijkt er sterk op dat de situatie met de spoorstaven op de Moerdijkbrug ook na de driedaagse reparatie van april nog niet onder controle is en dat we blijven doormodderen van incident naar incident," schrijft een boze Rover-voorzitter Arriën Kruyt. De reizigersvereniging vindt het onaanvaardbaar dat de Moerdijkbrug vandaag urenlang voor reizigerstreinen gesloten was.

Rover vindt dat het huidige onderhoud in de nacht had moeten worden uitgevoerd. Dat was echter niet mogelijk omdat goederentreinen niet om konden rijden wegens werkzaamheden op andere routes. “Dit wijst op een onaanvaardbaar gebrek aan planning en flexibiliteit bij ProRail ten koste van de reizigers," stelt Kruyt. 

De vraag is of de problemen bij de Moerdijkbrug nu definitief tot het verleden behoren. ProRail heeft erkend dat de sporen sneller slijten dan de bedoeling is en dat er nog gezocht wordt naar een structurele oplossing. Daarom mochten de treinen al minder snel rijden over de Moerdijkbrug, in de hoop dat de sporen minder snel slijten. Desondanks ging het gisteren toch mis.

(c) Treinreiziger.nl / ANP. Foto: Rijkswaterstaat