fbpx
Foto: Dave van Hattem

Spoorwerkzaamheden rond Zevenaar hindert ook ICE

Vanaf komende zaterdag rijden er tot en met 30 augustus geen treinen tussen Arnhem en Doetinchem. Arriva en Breng zetten stop- en snelbussen in. Door de werkzaamheden kan ook de ICE Amsterdam – Frankfurt en de ICE Amsterdam – Basel niet via Arnhem rijden. Ook de City Night Line wordt omgeleid.

  • Zaterdag 15 augustus t/m zondag 30 augustus geen treinen tussen Arnhem en Doetinchem. Er rijden stop- en snelbussen.
  • Zaterdag 15 augustus t/m zondag 30 augustus worden de internationale treinen omgeleid en stoppen niet in Arnhem en rijden via een aangepaste dienstregeling.
  • Donderdag 20 augustus t/m zondag 23 augustus geen treinen Dieren – Zutphen

De ICE en City Night Line rijden tijdens de werkzaamheden via Den Bosch en Eindhoven en rijden volgens een gewijzigde dienstregeling. De treinen richting Duitsland vertrekken nu vaak eerder en starten soms in Utrecht in plaats van Amsterdam. De extra reistijd bedraagt ongeveer een uur.

Zeven plekken
Tijdens de werkzaamheden werkt ProRail op zeven plekken tegelijk aan vernieuwing, uitbreiding en verbetering van de spoorvoorzieningen. Ook tussen Zutphen en Arnhem rijden  vijf dagen lang geen treinen maar bussen. In Arnhem worden de perrons opnieuw bestraat, waardoor op dit hoofdstation minder sporen beschikbaar zijn.

Tot 45 minuten extra reistijd
Tussen Zevenaar – Arnhem en Doetinchem – Arnhem rijden er snelbussen waardoor de extra reistijd in veel gevallen beperkt blijft tot ongeveer 15 minuten, maar wie met de stopbus mee moet kan tot 45 minuten langer onderweg zijn. Reizigers tussen Winterswijk en Arnhem kunnen op sommige dagen omreizen via Zutphen. Maar doordat er ook tussen Zutphen en Arnhem aan het spoor wordt gewerkt kan dat niet op alle dagen. 

Hogesnelheidswissel
Tijdens de werkzaamheden verbetert ProRail in Zevenaar onder meer de hogesnelheidswissels voor het internationale treinverkeer. Het gaat om een nieuw type wissel dat nog niet eerder in Nederland gebruikt is. Die moeten ervoor zorgen dat het internationale goederenvervoer minder last heeft van storingen. Het stationsgebouw in Zevenaar wordt bovendien vernieuwd, er komt een nieuwe onderdoorgang voor wegverkeer en de bovenleidingen worden aangepakt.

Dieren
Bij Dieren is niet alleen de spoorbeheerder aan het werk, maar ook de provincie Gelderland. De stationsomgeving in die plaats wordt totaal vernieuwd. Vanaf maandag gelden tal van omleidingen voor het wegverkeer aan de rand van de Veluwezoom.

(c) Treinreiziger.nl / ANP. Foto: Dave van Hattem