Stedentrip Trein Parijs + hotel (3-daagse reis vanaf € 199 pp)

Lekker er even tussen uit? Dan is een stedentrip naar Parijs per trein een goed idee. Een 3-daagse stedentrip is al mogelijk vanaf € 398 voor twee personen. Met andere woorden: vanaf € 199 per persoon. Liever een 4-daagse reis? Dan betaal je € 240,50 per persoon (bij twee personen). Je verblijft in Parijs in een goed gewaardeerd driesterrenhotel op een perfecte locatie.

Treinreis naar Parijs

Met 300 kilometer per uur brengt de trein je naar Parijs. Vanuit Rotterdam duurt de reis slechts 2 uur en 37 minuten. Vanuit Amsterdam ben je in 3 uur en 20 minuten in Parijs. De Thalys stopt in Nederland alleen in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Ergens anders vandaan vertrekken? Dat kan door een binnenlandse transfer bij te boeken. Reizigers uit Zuid-Limburg kunnen ook overwegen in Luik of Aken op te stappen.

Verblijf in Parijs

In de Franse hoofdstad verblijf je bij deze stedentrip Parijs in hotel Touring Opera, een eenvoudig maar goed gewaardeerd driesterrenhotel vlakbij station Gare du Nord. Het is ongeveer een kwartier lopen (1,1 kilometer) van het station. Wil je niet lopen? Overdag rijdt er meestal elke zeven à acht minuten een bus, die stopt op slechts 170 meter afstand van het hotel.

Ook zeer dicht bij het hotel – circa 190 meter – is metrohalte Cadet. In ongeveer drie minuten ben je dus van het hotel bij de metrohalte. Bij de halte Cadet stopt metrolijn 7, die je in zeven à acht minuten naar het Louvre brengt (of althans, naar het metrostation bij het Louvre, halte Palais Royal – Musée du Louvre).

Reviewscore Hotel Touring volgens Google

Stedentripaanbieding Treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een nieuw initiatief van Treinreiziger.nl. Hier vind je (volgens ons) de beste trein + hotel-aanbiedingen. Ideaal voor een stedentrip naar Parijs per trein. Na het boeken neemt Treinrondreis.nl contact met je op over de gewenste vertrektijd. Vaak kun je kiezen uit elke Thalys-rit, alleen indien je kort voor vertrek boekt (minder dan een maand voor vertrek) kan de keus beperkt zijn. Zit de gewenste vertrektijd er niet bij? Geen probleem, dan kun je zonder kosten van de reis afzien. Je hoeft sowieso pas te betalen nadat je een vertrektijd hebt geselecteerd. Ga je akkoord en wil je later annuleren? Tot achttien dagen voor vertrek bieden we flexibele reisvoorwaarden. Annuleren kan tot dat moment tegen inhouding van € 30 administratiekosten.

Leuke deal: op dit moment ontvang je ook nog eens € 45 korting per persoon! Dat scheelt je met twee personen dus al € 90. Deze korting is in elk geval beschikbaar voor boekingen die gemaakt worden voor of op 1 juli 2021. De genoemde korting is in onderstaand overzicht verwerkt.

Prijs stedentrip Parijs per trein

3-daagse reis4-daagse reis5-daagse reis
2 personen in februari, maart en april€ 398€ 481€ 563
2 personen in mei en juni€ 494€ 588€ 681
2 personen in juli en augustus€ 461€ 538€ 615

Dit is wat je verder nog moet weten

 • Het ontbijt en de lokale toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen. Ontbijt is beschikbaar voor € 7,50 per persoon per nacht. De toeristenbelasting bedraagt € 1,88 per persoon per nacht.
 • De prijs is geldig vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Voor € 20 extra (per persoon) reis je vanaf en naar een ander Nederlands station naar keuze.
 • Reis je met kinderen t/m elf jaar? Dan kun je een offerte opvragen, en krijg je doorgaans € 70 korting per kind.
 • Openbaar vervoer binnen Parijs is niet bij de prijs inbegrepen. Een los ticket voor één reis kost € 1,90. Een carnet voor tien reizen (niet persoonsgebonden) kost € 16,90.
 • Check voordat je op reis gaat goed de reisadviezen via Nederland Wereldwijd.
 • De beschikbaarheid van de hotels en treintickets wordt handmatig gecontroleerd.

This post was last modified on 9 januari 2022 20:04

Bekijk reacties

 • De PCR-test is pas in 1983 bedacht, dus er zijn geen PCR-testen ouder dan 39 jaar, laat staan ouder dan 72 jaar.
  Misschien werd 72 uur bedoeld.

 • Als ex-Corona patiënt en ongevaccineerde (ik wil die prik niet) kan ik nu dus moeilijk in het buitenland reizen. Als ik dit zou willen zou ik voor 21 juli terug moeten zijn, want rond 21 januari had ik Corona. Ik wacht ff tot volgend jaar en dan zie ik wel weer verder.

  • Je kunt ook gewoon niet zo moeilijk doen over die prik. De problemen die je ervaart, veroorzaak je zelf.

   • Ik ben nog altijd baas over mijn eigen lichaam en die prikken, de snelle productiewijze, nieuwe technieken die voor het eerst gebruikt worden (mRNA/vector), onbekende gevolgen lange termijn en het genudge van de overheid wekken bij mij alleen vragen op en is al genoeg reden om op zijn minst de kat uit de boom te kijken. Kritisch zijn naar de gang van zaken lijkt me in dit geval enorm gezond.

    • Ja een bijna dood of helemaal dood vanwege vaccintwijfel is verstandig handelen. Honderden miljoene mensen zijn zonder problemen gevaccineerd maar u gaat het een jaartje aanzien.

Share

Recent Posts

Wekelijkse nachttrein naar Dresden en Praag

GreenCityTrip en TUI laten vanaf 26 april wekelijks samen een nachttrein naar Dresden en Praag…

2 dagen terug

Meer controle nodig om zwartrijden te bestrijden

Vakbond FNV Spoor slaat alarm omdat conducteurs op sommige trajecten amper meer controleren op vervoersbewijzen.…

3 dagen terug

OVpay, reizen zonder bureaucratische rompslomp. Of toch?

Column door Karolien van Wijk Opeens was er OVpay. Of tenminste, er stond reclame op de…

3 dagen terug

DB-staking: ook geen internationale treinen op maandag 27 maart

Het treinverkeer in Duitsland komt maandag 27 maart naar verwachting volledig tot stilstand. Ook de…

4 dagen terug

ProRail start herstel bij dassenburcht, waarschijnlijk eind volgende week weer treinen

ProRail start vrijdagochtend met de herstelwerkzaamheden van het spoor bij het Brabantse Esch, meldt de…

4 dagen terug

Amsterdams en Rotterdams ov wordt ingrijpend afgeschaald

Amsterdam staat aan de vooravond van een serie ingrijpende aanpassingen in het openbaar vervoer: het…

4 dagen terug