fbpx

Trein naar Parijs: in 2,5 uur en vanaf € 35

Met de trein naar Parijs? Dat kan met de Thalys. De Thalys naar Parijs is supersnel: 3 uur en 18 minuten vanuit Amsterdam, vanuit Rotterdam zelfs in 2 uur en 36 minuten. Je koopt al een treinticket naar Parijs vanaf € 35 (enkele reis). Of kies voor een stedentrip naar Parijs per trein vanaf € 210 pp (met ruime beschikbaarheid in juli en augustus).  

 

Trein naar Parijs per Thalys

Treinkaartjes naar Parijs

Per Thalys naar Parijs? Reserveer tijdig een treinkaartje. Treintickets naar Parijs worden aangeboden vanaf 3 tot 4 maanden voor vertrek. Tickets zijn in de regel beschikbaar vanaf 35 euro, maar als er acties zijn kan reizen soms al vanaf 29 euro. Vroeg boeken vergroot de kans op een voordelig treinticket naar de Franse hoofdstad. De goedkope tickets zijn te koop via o.a. NS International en Thalys.com.

Normaal gesproken kun je deze goedkope tickets niet annuleren. Nu heeft Thalys de voorwaarden aangepast waardoor je tijdelijk (t/m 30 augustus) tickets tot één dag voor vertrek kosteloos kan omruilen. Dat wil zeggen: op basis van hetzelfde tarief. Als jouw tarief niet meer beschikbaar is, dan betaal je het prijsverschil bij.

3 dagen Parijs: Trein + Hotel v.a. € 199 p.p.

€199 pp

Stedentrip Parijs per trein

trein + hotel
Centrum van Parijs
Goede prijs-kwaliteit
Met 300 kilometer per uur naar de stad van de Liefde. Uiteraard verblijft u in prima hotel, nabij station Gare du Nord en met een metrostation bijna voor de deur. Tal van excursies zijn mogelijk Stedentrip naar Parijs vanaf € 199 pp (bij 3 dagen).

Via Disneyland Parijs

Normaal gesproken rijdt Thalys ook twee keer per dag vanuit Amsterdam naar Disneyland Parijs, Marne la vallée – chessy. Tickets voor deze trein zijn vaak goedkoper. Wie voordelig per trein naar Parijs wil, kan daarom overwegen om een ticket naar Disneyland te kopen. En vervolgens per metro verder te reizen naar het centrum van Parijs. Deze Thalys stopt ook te Charles de Gaulle Airport, de belangrijkste luchthaven van Parijs. Let op: vanwege het coronavirus (COVID19) rijdt de Thalys naar Disneyland / Charles de Gaulle tijdelijk niet.

Snelheid Thalys

De Thalys raast in iets meer dan drie uur van Amsterdam naar Parijs. Om precies te zijn in 3 uur en 18 minuten. Onderweg stopt de trein te Schiphol, Rotterdam, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. De treinreis naar Parijs uit Rotterdam duurt slechts 2 uur en 36 minuten. Op een groot deel van de route rijdt Thalys met 300 kilometer per uur. Alleen tussen Antwerpen – Brussel rijdt de trein relatief langzaam.

In Nederland kun je tot het laatste moment instappen in de trein naar Parijs. Vanuit Parijs naar Nederland wordt aangeraden 20 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. De bagage moet in Frankrijk door een röntgenscanner en daarnaast zijn er veiligheidspoortjes. Die zijn er niet in Nederland.

Frequentie Thalys

De Thalys rijdt normaal gesproken ongeveer 10x per dag. Vanwege COVID19 is de frequentie aangepast. De impact van lokale maatregelen hebben veel impact. De frequenties worden daardoor geregeld aangepast. Vanaf mei 2021 wordt de frequentie geleidelijk verhoogd naar 2 a 4 ritten per dag rijden.

Comfort trein naar Parijs

De Thalys heeft drie klassen: de 2e klasse heet bij Thalys ‘Standaard’, terwijl de 1e klasse wordt aangeduid met ‘Comfort’. Het verschil tussen de eerste en tweede klasse is het comfortniveau: de stoelen zijn in de 1e klasse breder, en je krijgt meer beenruimte. Gratis een hapje en een drankje bij de zitplek is niet langer meer inbegrepen. Daarvoor is er de reisklasse ‘Thalys Premium’. Dit kun je zien als de business klasse van de trein naar Parijs. De stoelen bij Thalys Premium zijn hetzelfde als bij de 1e klasse (‘Comfort’). Het verschil is vooral de services. Zo krijg je op elk moment van de dag een lekkere maaltijd met streek- en seizoensproducten bij de zitplaats. Ook heb je beschikking tot extra snel internet en diverse gratis kranten.

Per Interrail & Thalys naar Parijs

Reis je met Interrail? Ook dan kun je gebruik maken voor Thalys. Je dient echter wel te reserveren en een toeslag te betalen. Deze kun je hier zelf online regelen. Zie de pagina: Toeslag Thalys met Interrail.

Voordelen Trein naar Parijs op een rij


Stedentrip Trein Parijs + Hotel

Aanbod

Voor een stedentrip naar Parijs? Dan is het handig als je de trein én hotel in één keer kunt boeken. Dat kan via onze zustersite Treinrondreis.nl. De aangeboden hotels zijn allemaal nabij Gare du Nord, met een metrostation bijna voor de deur. Hotel Touring (***) is met een kilometer het verst van het station verwijderd. Een kwartier lopen is trouwens niet nodig: als je met de trein in Parijs bent aangekomen kun je de bus nemen naar het hotel. Deze rijdt doorgaans elke zeven minuten. En zoals aangegeven, is er ook een metrostation bijna voor de deur. Met de metro sta je in zeven à acht minuten bij het Louvre. Een ideaal startplek om Parijs te ontdekken. Alle aangeboden hotels worden door gasten met een 8 of hoger gewaardeerd.

Tarieven stedentrip

Stedentrip Trein Parijs + Hotel is al te boeken vanaf 172 euro per persoon. De reis is te boeken tot 10 dagen voor vertrek. De boeking is op aanvraag. Dit betekent dat de beschikbaarheid van de trein en hotel handmatig wordt gecontroleerd.

Met budgettrein Izy naar Parijs

Over Izy

Is de Thalys naar Parijs te duur? Zoals genoemd kan dat de Thalys naar Marne la Vallée een alternatief vormen. Is die ook te duur? Dan kan izy.com een alternatief vormen. Izy is de budgetmerk van Thalys. Izy rijdt niet vanuit Nederland, maar vanuit Brussel Zuid. Vanuit Nederland reis je voordelig met de trein naar Brussel. Tot 7 dagen voor vertrek kan dat vanuit Amsterdam bijvoorbeeld altijd via nsinternational.nl voor € 25 (ma t/m do) of € 33 (vr t/m zo). In Brussel kun je dan overstappen op Izy. Zorg dat de overstaptijd ruim voldoende is, want je koopt het Izy ticket los, waardoor u feitelijk twee overeenkomsten af sluit en zelf verantwoordelijk bent voor de aansluiting.

Treintickets Izy

Een ticket Brussel Zuid – Parijs kost vaak 19 of 29 euro, maar op drukke dagen kan het ook duurder zijn. Op dinsdag tot en met donderdag is dit in de regel zelfs een vaste prijs. Wie genoegen neemt met een klapzitting kan zelfs al vanaf 15 euro een treinkaartje naar Parijs kopen (vanaf Brussel). Let op: vanwege covid19 rijdt Izy momenteel minder vaak of zelfs niet. Tickets voor Izy worden aangeboden op izy.com.

Comfort Izy

Reis je per Izy naar Parijs? Dan heb je verschillende keuzes:

 • Plek zonder zitplekgarantie: 10 euro
 • Klapstoel: 15 euro
 • Normale zitplek: (vanaf) 19 euro (vergelijkbaar met 2e klas van TGV of Thalys)
 • XL zitplek: vanaf 29 euro (beenruimte vergelijkbaar met 1e klas van TGV of Thalys)

Zo werkt Izy

Izy werkt iets anders dan de regyliere trein naar Parijs: je kunt instappen vanaf 30 minuten voor vertrek én tot 10 minuten voor vertrek. Je mag één groot stuk bagage meenemen en één handbagage. Wil je meer meenemen? Dan betaal je extra. Een ander verschil is dat er geen barrijtuig aanwezig is. De verkoop is uitsluitend online mogelijk (via izy.com).

Vergelijking: Bus, vliegtuig of Trein naar Parijs?

In onze beleving is de Thalys naar Parijs het aantrekkelijkst. Maar vooral bij lastminutes kan de trein naar de Franse hoofdstad relatief duur zijn. Als je zo goedkoop mogelijk wil reizen, kun je het beste met de bus. Flixbus en Ouibus rijden vanuit Nederland meerdere keren per dag rechtstreeks naar Parijs. Het vliegtuig (met name Transavia) lijkt bij lastminutes erg voordelig, maar vaak wordt vergeten dat er nog reiskosten van en naar de luchthaven bijkomen. Die lopen snel op tot ruim 25 euro per persoon bij een retour. Ook kunnen er kosten bijkomen voor de bagage.

Veel gestelde vragen

Reistijden per trein naar Parijs

Per trein Den Haag – Parijs3 uur en 6 minuten€ 40
Per trein Utrecht – Parijs3 uur en 32 minuten€ 44
Per trein Haarlem – Parijs3 uur en 40 minuten€ 40
Per trein Zwolle – Parijs4 uur en 18 minuten€ 44
Per trein Groningen – Parijs5 uur en 47 minuten€ 44
Per trein Eindhoven – Parijs3 uur en 51 minuten€ 44
Treinreis Maastricht – Parijs3 uur en 17 minuten€ 33
De genoemde tarieven zijn “vanaf” tarieven en zijn beperkt beschikbaar. Lastminute kan het tarief fors duurder zijn.

Wat te doen in Parijs:

Artikelen over de Thalys en meer

12 gedachten aan “Trein naar Parijs: in 2,5 uur en vanaf € 35”

 1. Dominic schreef:

  Goeie prijzen zo af en toe, alleen jammer dat die Thalys echt zelden op tijd rijdt. En pas vanaf een uur vertraging krijg je een klein beetje compensatie, echter moet je dat eigenlijk gebruiken om korting te krijgen op een nieuw treinticket. Nee, voor mij geen Thalys meer.

 2. negasi berhane schreef:

  negasi

 3. Marjan schreef:

  NSinternationaal adverteert momenteel met actietarieven, maar als je ze dan wilt boeken, werkt de website opeens niet. Ook telefonisch zijn de actietarieven plotseling niet meer beschikbaar. Een wassen neus. En ze blijven maar doorgaan met deze misplaatste reclame en alle niet-bestaande tarieven blijven in de tool. Iets voor de reclame-code-commissie?

 4. 1jklfelkj; schreef:

  fhjerjmkkj

 5. keulers schreef:

  wilweten of er vertraging is morgen op traject amsterdam parijs

 6. Peter Borgdorff schreef:

  Ik wil begin juni vanaf Rotterdam via Parijs naar Moulins-sur-alliers. Maar op de NS-International site kun je alleen met de IC Brussel naar Brussel-zuid en daar op de Thalys. Terwijl de Thalys Rotterdam aandoet.
  Wat is dat voor spel ? De IC Brussel bevoordelen ?

  1. Lola schreef:

   Ja dat vind ik nou ook.
   Beetje raar verhaal en wordt je overal uitgebuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *