fbpx

Trein Parijs: met 300 km/u naar Frankrijk

Met de trein Parijs? Dat kan met de Thalys. De Thalys naar Parijs is supersnel: 3 uur en 18 minuten vanuit Amsterdam, vanuit Rotterdam zelfs in 2 uur en 36 minuten. Check via de prijskalender direct op welke dagen de goedkoopste treintickets van € 35 beschikbaar zijn.  

Update 21 mei 2020: Door de uitbraak van het Corona virus is de dienstregeling van de Thalys tot een minimum beperkt. Vanaf 9 juni gaat Thalys weer twee keer per dag rijden tussen Amsterdam en Parijs.. De dienstregeling na 11 juli is nog niet bekend.

 

Deze prijzen zijn niet definitief en kunnen o.b.v. actuele beschikbaarheid bij de volgende stap wijzigen.

Voordelen van de Trein naar Parijs

Alternatief: met Izy naar Parijs

Is de Thalys te duur? Check dan de prijs van een treinkaartje Brussel Zuid – Parijs per Izy. Dit is de budgettrein van Thalys. Vanuit Nederland reis je (zeker maandag t/m donderdag) voordelig met de trein naar Brussel. Tot 7 dagen voor vertrek kan dat vanuit Amsterdam bijvoorbeeld altijd via nsinternational.nl voor € 25 (ma t/m do) of € 33 (vr t/m zo). Een ticket voor Izy kost vaak € 19 of € 29, maar kan op drukke dagen ook nog iets duurder zijn. Bij deze optie ben je wel langer onderweg dan bij de rechtstreekse Thalys.

Trein Parijs No-Flex

Treintickets naar Parijs worden aangeboden vanaf 3 tot 4 maanden voor vertrek. Normaal gesproken kost een enkeltje voor de Thalys minimaal 35 euro. Maar regelmatig zijn er aanbiedingen voor goedkopere kaartjes. Vroeg boeken vergroot de kans op een voordelig treinticket naar de Franse hoofdstad. Deze goedkope tarieven worden aangeboden onder de naam No-Flex. Zoals de naam aangeeft zijn deze tickets niet flexibel. Zowel omboeken naar een andere trein als annuleren is niet mogelijk. De goedkope tickets zijn te koop via o.a. NS International en Thalys.com.

20 minuten voor vertrek aanwezig in Frankrijk

In Parijs worden Thalys treinreizigers aangeraden 20 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Er zijn in Parijs (en ook Lille) veiligheidspoortjes geplaatst. De bagage moet door een röntgenscanner. In Nederland zijn er dergelijke veiligheidspoortjes niet aanwezig. Het gaat dus uitsluitend om de terugreis vanuit Frankrijk naar Nederland.

Thalys Premium en Thalys Comfort

De Thalys heeft drie klassen: de 2e klasse heet bij Thalys ‘Standaard’, terwijl de 1e klasse wordt aangeduid met ‘Comfort’. Het verschil tussen de eerste en tweede klasse is het comfortniveau: de stoelen zijn in de 1e klasse breder, en je krijgt meer beenruimte. Gratis een hapje en een drankje bij de zitplek is niet langer meer inbegrepen. Daarvoor is er de reisklasse ‘Thalys Premium’. Dit kun je zien als de business klasse van de trein naar Parijs. De stoelen bij Thalys Premium zijn hetzelfde als bij de 1e klasse (‘Comfort’). Het verschil is vooral de services. Zo krijg je op elk moment van de dag een lekkere maaltijd met streek- en seizoensproducten bij de zitplaats. Ook heb je beschikking tot extra snel internet en diverse gratis kranten.

 

Thalys en Transavia vaak het goedkoopst naar Parijs

Treinreiziger.nl heeft opnieuw een steekproef gedaan en de prijs en snelheid van het vliegtuig en de trein naar Parijs met elkaar vergeleken. In het verleden won de trein vaak op alle boekingsmomenten op zowel snelheid als prijs van het vliegtuig. In de nieuwe steekproef komt de vliegtuig het goedkoopst uit de bus. Dat komt doordat Transavia nu naar Parijs vliegt, die is vaak goedkoper dan de Thalys. Andere maatschappijen zijn vaak duurder dan de Thalys. Bij het vliegtuig komen nog wel transferkosten bij van en naar de luchthaven. Dat loopt vaak al snel op naar 20 à 25 euro per persoon (o.b.v. retour).


Snelheid (vanaf Schiphol)
De trein Parijs is sneller dan het vliegtuig, als ook de geadviseerde inchecktijd (2 uur) wordt meegerekend, en de transvertijd vliegveld – Parijs centrum wordt meegenomen. Vanaf vliegveld Orly (waarheen Transavia vliegt) is het nog circa 35 tot 45 minuten naar het centrum en komt de reistijd uit op minimaal 4 uur uit. Vanaf Charles de Gaulle airport is de transfertijd 15 a 20 minuten korter en komt de reistijd uit op circa 3 uur en 45 minuten.

 

  Vliegtuig Parijs Thalys Parijs
Boekingsmoment Prijs Reistijd Prijs Reistijd
1 dag voor vertrek € 197 3u en 50 min € 270 3u
1 week voor vertrek € 74 3u en 50 min € 238 3u
1 maand voor vertrek € 63 3u en 50 min € 104* 3u
3 maanden voor vertrek € 63 3u en 50 min € 70 3u

Alle prijzen zijn op basis van een retour en betreffen een momentopname. Prijzen trein naar Parijs zijn gebaseerd op NS International-tickets. Vliegtickets zijn het beste te boeken via SchipholTickets. Onderzoek is uitgevoerd op 11 januari 2016.* Dit tarief is gebaseerd op een speciale actie.


TGV Frankrijk
 
Franse Spoorwegen info

Treinen naar Frankrijk

Budget hogesnelheidstrein Izy

Een paar dagen voor vertrek is de Thalys naar Parijs relatief prijzig. Dan kan de bugget hogesnelheidstrein Izy (ook onderdeel van Thalys) uitkomst bieden. Deze trein rijdt echter niet vanuit Nederland, maar vanaf Brussel. In het algemeen gelden de volgende tarieven, te koop via izy.com:
 • Plek zonder zitplekgarantie: 10 euro
 • Klapstoel: 15 euro
 • Normale zitplek: (vanaf) 19 euro (vergelijkbaar met 2e klas van TGV of Thalys)
 • XL zitplek: vanaf 29 euro (beenruimte vergelijkbaar met 1e klas van TGV of Thalys)

Izy3.jpg

Izy werkt iets anders dan Thalys: je kunt instappen vanaf 30 minuten voor vertrek én tot 10 minuten voor vertrek. Je mag één groot stuk bagage meenemen en één handbagage. Wil je meer meenemen? Dan betaal je extra. Een ander verschil is dat er geen barrijtuig aanwezig is. De verkoop is uitsluitend online mogelijk. Je kunt je Izy ticket Brussel – Parijs het eenvoudigst kopen (met creditcard) via deze speciale website. Je kunt bij NS International een ticket kopen vanuit Nederland naar Brussel. Of zoek een goedkoop treinkaartje naar Roosendaal, en koop vervolgens een ticket Roosendaal – Brussel bij B-Europe.

Ouigo, budget TGV iDTGV Izy, low-cost Thalys

Bus, vliegtuig of Trein Parijs? 

In onze beleving is de Thalys naar Parijs het aantrekkelijkst. Maar vooral bij lastminutes kan de trein naar de Franse hoofdstad relatief duur zijn. Als je zo goedkoop mogelijk wil reizen, kun je het beste met de bus. Flixbus en Ouibus rijden vanuit Nederland meerdere keren per dag rechtstreeks naar Parijs. Het vliegtuig (met name Transavia) lijkt bij lastminutes erg voordelig, maar vaak wordt vergeten dat er nog reiskosten van en naar de luchthaven bijkomen. Die lopen snel op tot ruim 25 euro per persoon bij een retour. Ook kunnen er kosten bijkomen voor de bagage.

Zoek treinkaartjes

Overzicht Thalys-tarieven naar Parijs (tarieven op basis van enkele reis)
De trein naar Parijs heeft heel veel verschillende tariefsoorten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste tarieven. Via NS International en NMBS Europe kunt u de actuele tarieven voor specifieke data vinden. Het tarief voor InterRailers wordt niet online aangeboden. 

Thalys Tarief Omboeken Prijs 1e klas Prijs 2e klas
No-Flex Nee € 35 t/m € 79
Semi-Flex 1x tot 1 dag voor vertrek € 79 t/m € 159 € 89 t/m € 129
Flex Onbeperkt € 205
Jongere (12 t/m 25 jaar) 1x € 103 € 65 t/m € 90
Senior (60+) 1x € 144 € 90
Kid (t/m 11 jaar) Onbeperkt € 19 t/m € 39 € 15 t/m € 29
Kid&Co (1 kind+1/2 volw) Tot 1 dag voor vertrek € 102 € 64
Adult&Co (groep: 3 tot 5 pers) Nee € 59
Interrailers (Global-Pass) 1x € 62 t/m € 103 € 39 t/m € 65
Weekend Nee € 59

Goedkoopste en beste hotels

Een hotel in Parijs nodig? Wij raden Booking.com aan. U krijgt direct de beste prijs voor een kamer (en dus niet per persoon). Bovendien heeft Booking.com het grootste aanbod van hotels. Alleen al voor Parijs heeft u keuze uit meer dan 1500 hotels. In de buurt van Gare du Nord, waar de Trein Parijs aankomt, zijn er zo´n 150 hotels beschikbaar.

14 gedachten over “Trein Parijs: met 300 km/u naar Frankrijk”

 1. Dominic schreef:

  Goeie prijzen zo af en toe, alleen jammer dat die Thalys echt zelden op tijd rijdt. En pas vanaf een uur vertraging krijg je een klein beetje compensatie, echter moet je dat eigenlijk gebruiken om korting te krijgen op een nieuw treinticket. Nee, voor mij geen Thalys meer.

 2. negasi berhane schreef:

  negasi

 3. Marjan schreef:

  NSinternationaal adverteert momenteel met actietarieven, maar als je ze dan wilt boeken, werkt de website opeens niet. Ook telefonisch zijn de actietarieven plotseling niet meer beschikbaar. Een wassen neus. En ze blijven maar doorgaan met deze misplaatste reclame en alle niet-bestaande tarieven blijven in de tool. Iets voor de reclame-code-commissie?

 4. 1jklfelkj; schreef:

  fhjerjmkkj

 5. keulers schreef:

  wilweten of er vertraging is morgen op traject amsterdam parijs

 6. naizghi schreef:

  Ijlst den haag

 7. Mddkddcdgdgdgdhdhxxbxxhxbxhhggjjggmjgjvjvnvjjbbbbmbkbgjgngjgngnggjgjgjgjgjgjggjgn schreef:

  Ccjcjcbcccccjccncjcncjccgdcgcvchcgchccdhduudhdhdhdhhdhdhchchcchcchcbcjhcjcchchcbcbchccn bbccdhcdcdjdjdjdjdjdjdjdchchccbbccuccbchbccbchchccchcbcjcccffffvjvfjfjffuhfvvnvvnvjgnggjbnggjbggngjggjdddjddjddnxnckcc jcjncjdjdhjjdiddjjnjjjjdnnjjjjhhjnjndjdjdideddoddddknkmmkkkffnkffmfcjfuffbnnffffbfjffjffffbfjffbhhhhfhhfhfhhfffufhbfibfhfhhhhuuuiurhruruhuhjhuidudjdhhdhduduudhddd dddjdddhcdjhdccncchbjcjcdncjcbchddnjddjcjdjjjjdjdjjdijdjdnjddjdnjcnncchcccddddhdhxbdhdbxhdbdhxbdbdbdhdddbddhddhddbdhudjdbdhddddnddndjdjdj

 8. Wskdokeeejeejijjdkdndddejejejeddejejeieneidokekekeekemejejejejmemejjekkemekmem schreef:

  Gkjfjjjggnjcjdjdhchcncfbffnfnfjhffhffffffbfjjggngjgjgngjgugguggjggjgjgfjcc:sksjjskksksssjdisjsjwisjdsdjdndjdjsddjsnjsksmsjsjsjsjsssiksisjisisijssjsmssksmskkskssjkkeksmmskskskskkdkdsksksksksksksdsddkdkd,sms,smsmmsmsksksmsssmksmssmskxkxkdkxxmxxxxkxjsiisskssosssjsjossjssjssssskisksksjskskskssssjsksskkkksmkssskksksssssskksskssksksskkskskkssskksskksksksksksskskss,ossskzzzissksksmsmsksmsjssskxksnssksmnsmdmskssmsnsmsjsjssmsmssjsssmsmsmmsmssskssssmmsmmssmsmssmssmssmmsmsmssssmsssssms,soms,,,,,,,,s’,s,s,s,s,s,s,s,s’ss,s,ss,snmmsmmsmssjmskkjjsjsjksskksssksosksjjssiksksksk

 9. Xkdkdddmddc cccccmcmcckc,d,dód,d,d,d,d,d,d,d,d,d,cc,cc,cc,d ff,ffff,de,,d,d.inwisselenwuwj schreef:

  Meedidndjdjdidddhddjdiejewjweewiwiausksssssjskswsjshssjsjssjshsjsjsjssjssjjsssjshsjssjssnsjsjsjzaissjsssssjsssssjssissjsnsjskssmsksssssnssnsnsnsnsnnsnsjssjssmsmsksskssmzzzmzzkksksksjsjssjsksnzkzzlzsmnzsssnssmsmzksksososskssssssksxmsmmsmskskssmskssjssssssssjsksmsjsjsjsjsjsssjsjsjsjsnssssjsjsnsjsjsjsjsssssjmssjskjssjssjjsjssssskssxksxksssszssjsjsjsjmsssjskmsmssmskskskssmsssmmskssss’ss,snsxjxjxnxxnxxxnxjijssnsxnxjxxxnsnjxjsnsjsksksjsjssjsnssnssnssnnsnssjjssjsssskssksksissmmsmsksksksksksks seksismes,kskskkssssskskmsmsssssmmmsmsmsmsmmmmmaajakaaamaamaakaaaaammamaanjaakaazmzma,aamamamaamaamaamam,AKZO ‘mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.