fbpx

TEE Rheingold met stoomlocomotief Venlo – Rüdesheim

11 feb 2014 21:05

Speciaal voor treinliefhebbers rijdt op 26 april de luxe dinertrein Trans Europ Express Rheingold van Venlo/Kaldenkirchen via Brohl am Rhein, Koblenz naar Rüdesheim. Op de terugreis wordt de trein zelfs deels getrokken door een prachtig gerestaureerde stoomlocomotief. Treinkaartjes voor de bijzondere zijn via Treinreiziger.nl verkrijgbaar vanaf 69 euro.

De bijzondere trein reed jaren lang vanuit Amsterdam en Hoek van Holland naar Genève. De 1e klas rijtuigen stammen uit 1962. Ook aan boord van de trein is een panoramarijtuig. Op 26 april vertrekt de historische trein omstreeks kwart over negen uit Venlo. De reis gaat vervolgens richting Keulen waarna de reis gaat via het Mittelrheintal landschap, dat sinds 2002 zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Omstreeks half twaalf komt de trein aan in Brohl am Rhein. Reizigers die Brohl am Rhein als eindbestemming kiezen kunnen vervolgens mee met de Vulkan Express, een smalspoortrein naar Engeln (zie video). Na Brohl am Rhein zet de TEE Rheingold zich voort naar Koblenz, waar de trein een half uur later aankomt. Wie niet verder mee wil naar Rüdesheim kan in Koblenz het DB museum bezoeken (inbegrepen). 

Eenmaal in Rüdesheim aangekomen heeft u ongeveer zes uur de tijd om dit historische stadje te ontdekken. De terugreis is extra bijzonder, want dan zal een stoomlocomotief voor de TEE Rheingold aanhaken en kan er genoten worden van een driegangendiner. De trein beschikt daarnaast over bistrovoorzieningen in een gezellig barrijtuig. Om kwart voor tien wordt de trein weer terug verwacht in Venlo / Kaldenkirchen.

Foto´s: TEE Rheingold tijdens een eerdere rit van Nederland naar Zwitserland

Panoramafoto´s via Willy Keamena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *