Thalys is jarig en biedt 40.000 tickets voor € 25 naar o.a. Parijs

Thalys bestaat deze maand precies 25 jaar. Dat viert de vervoerder onder andere met een speciale actie. Tot en met 14 juni biedt de spoorwegmaatschappij meer dan 40.000 tickets aan voor 25 euro naar Parijs, Brussel en Antwerpen. Het tarief is geldig voor een enkele reis (ook voor de terugreis) en alleen te boeken voor de reisperiode van 28 juni tot en met 3 september. De tickets zijn o.a. te boeken via NS International.

UPDATE: De meeste tickets zijn inmiddels uitverkocht. Wel kun je nog voordelig een stedentrip per trein naar Parijs boeken via Treinrondreis.nl, onderdeel van Treinreiziger.nl. Voor slechts € 197 p.p. boek je een driedaagse stedentrip (op basis van 2 personen).

Omwisselen tot kort voor vertrek

“Nu buitenlandse reizen weer zijn toegestaan, is dit het ideale moment om een voordelig zomerweekend te boeken en bruisende steden te herontdekken” schrijft Thalys in een persbericht. Daarmee loopt Thalys enigszins op de zaken vooruit: Reis alleen naar België als dat noodzakelijk is, luidt hetreisadvies naar België en Frankrijk.

De aanbieding is enkel geldig op bepaalde treinen en zolang de voorraad strekt. Het tarief “Promo 25 jaar” voor 25 euro kan tot aan het vertrekuur worden omgewisseld, mits betaling van 5 euro per ticket, evenals het eventuele prijsverschil tussen het oude en het nieuwe ticket. Dit tarief kan echter niet worden terugbetaald.

Stedentrip naar Parijs

Via Treinrondreis.nl kun je per trein een stedentrip naar Parijs boeken. Ook hier profiteert u van de actie 25 jaar Thalys en ontvangt u 55 euro korting per persoon. Al vanaf € 158 per persoon boekt u een tweedaagse reis naar Parijs, een driedaagse reis is beschikbaar vanaf € 197 per persoon. U verblijft dan in een hotel op loopafstand van Gare du Nord en zeer nabij de metro. Met de metro sta je in acht minuten bij het Louvre.

Fietsen door Parijs

Thalys benadrukt dat de Franse hoofdstad door Parijs prima met de fiets te verkennen is. Dat kan echter niet met de eigen fiets, want vooralsnog kunnen fietsen niet mee met de trein. In 2018 kondigde de vervoerder aan dat de treinen bij de ombouw twee fietsplekken zouden krijgen. De eerste trein had in de zomer van 2019 in de dienstregeling moeten verschijnen, maar die planning is niet gehaald. Nu wordt deze trein in de loop van dit jaar verwacht. Dat betekent echter nog niet dat reizigers al dit jaar hun fiets mogen meenemen, omdat het treinstel in het begin mogelijk op verschillende trajecten rijdt. Wanneer reizigers eindelijk hun fiets mee kunnen meenemen durft een woordvoerder niet te zeggen. Wie nu door Parijs wil fietsen kan gebruik maken van onder andere Paris à Velo.

Update: De eerdere technische problemen zijn opgelost, het tarief is nu ook online te boeken. Dat meldt Thalys.

This post was last modified on 23 juni 2021 22:08

Bekijk reacties

  • Via NS International kan je de tickets boeken. Goede reis alvast toegewenst!

 • Dat zou fantastisch zijn, ben nog nooit in PaParijs geweest. Staat nog altijd op mijn bucket list evenals Disney Parijs 😍

  • Ik hoop maar dat het vieze en onveilige Parijs je niet zal teleurstellen.

   • Een beetje overtrokken reactie. Of ben je enkel buiten de Périphérique van de stad geweest?

    Ikzelf heb een jaar of 5 geleden met een aantal vrienden een dagje(!) Parijs geboekt met de Thalys, en in die dag heb ik een hoop kunnen zien, zoals de Eifeltoren, Notre Dame, Arc du Triomf, de pyramide van het Louvre en natuurlijk de stad zelf. Infeite is het niet onveilig, als je maar oplettend bent, en niet in vreemde wijken of steegjes gaat.

    Ik geef toe: Een dagje is erg kort, en je kan Parijs dan ook niet echt beleven, maar een weekendje is altijd wel leuk als je het echt wilt beleven.

   • Parijs is inderdaad wat smerig en onveilig maar voor een paar dagen valt er genoeg te zien. Dat neemt niet weg dat ik zelf toch ook liever naar Berlijn of Wenen ga.

   • Als man kom ik er twee keer per jaar. Onveiligheid ervaar ik niet. Hier en daar wat fluitketels op straat. In de banlieu kom ik niet zo snel . Wel in Bievres. Een soort Heemstede buiten de de Periferique.
    Met de hoed in de hand kom je door het het ganse land. Ook in schijnbare mindere buurten wordt je overal hartelijk ontvangen.

   • Het hangt er maar vanaf waar je komt in de stad... Veel delen van Parijs zijn aanzienlijk schoner en veiliger dan bepaalde wijken in de Nederlandse grote steden. Ik heb een tijd gewoond in Parijs en kom er nog regelmatig. Maar goed, als voormalig Parisien weet ik ook de juiste plekken én dat scheelt enorm. Genieten!

 • Een cadeautje van Thalys. Dergelijke prijzen verwacht je eerder bij luchtvaartmaatschappijen die geen brandstofheffing hoeven te betalen. Maar het speelveld tussen vliegtuig vs (hogesnelheids)trein is al lang ongelijk.

  • Dat luchtvaartmaatschappijen geen brandstofheffing betalen, is logisch. Middels de brandstofheffing worden hoge kosten voor brandstof immers doorbelast aan reizigers.

   • Brandstofheffing wordt niet betaald i.v.m. belastingfaciliteiten. Omdat de reis niet in Nederland begint hoef je hier geen belasting over brandstof te betalen. Ook niet over de reis die je boekt vanaf Schiphol.

    • De brandstofheffing is ook geen belasting, maar een toeslag die luchtvaartmaatschappijen tijdens het boeken bij hun reizigers in rekening brengen wanneer de brandstofprijzen hoog zijn. Wanneer dezelfde kosten na het boeken in rekening worden gebracht, worden ze brandstoftoeslag genoemd...

 • Ik wil mijn man zo graag Parijs erns laten zien. Deze kans zou fantastisch zijn.

   • Misschien bij Flixbus?

    Ik kan me herinneren dat tickets voor de Thalys naar Lille ooit voor 9,99 beschikbaar waren in een promotiecampagne.

 • Wij hebben al een weekend geboekt, Kunnen we de tickets omwisselen voor die van €25,-?
  Scheelt toch weer 40 euro!

  • Dat ligt eraan onder welke voorwaarden je die andere tickets hebt gekocht. Dat kun je dus het beste zelf uitzoeken.

   Op basis van het verschil in kosten dat je noemt, verwacht ik dat je je eerdere bestelling slechts kosteloos kunt wijzigen en niet kunt annuleren. Dat betekent dat hetgeen je wilt (teruggave van het verschil in tarief) niet mogelijk is.

  • De tickets van €25 zijn slechts geldig in enkele treinen en beperkt tot een klein aantal per trein. Het is dus niet zo dat alle tickets nu €25 kosten.

   • Toen de actie vanmorgen startte en bijvoorbeeld gekozen werd voor een reisdag halverwege juli, was de korting beschikbaar voor alle treinen op die dagen. Het spreekt voor zich dat het aantal goedkope tickets op populaire treinen snel uitverkocht is geraakt. Wie nu nog boekt, moet geluk hebben nog tickets te vinden die schikken bij het gewenste reisplan.

  • Wellicht kunt u een setje goedkope kaartjes bemachtigen en de duurdere omboeken naar naar het najaar? Je kan niet vaak genoeg naar Parijs.

 • 1 x Promo 25 ans 25 €/pers 25 €

  Omruilbaar tot het op het ticket aangegeven tijdstip van vertrek. Daarvoor wordt 5 euro in rekening gebracht, vermeerderd met het eventuele prijsverschil tussen het oude en het nieuwe ticket. Ticket niet terugbetaalbaar. Inbegrepen diensten : Stopcontact, WIFI. Zijn inbegrepen per ticket: 1 handbagage en 2 koffers met maximumafmetingen 75 x 53 x 30cm.

  Geen Thalys nog om 7 uur in Rotterdam? Eerste pas om 9 uur.

  • Voor een TGV-dagtrip is een vroeg vertrek wel beter. Dan heb je bijna een hele dag ter plekke.
   Wanneer je van te voren bedenkt wat je wil doen kun je efficient reizen.

 • Jaaaaaa tickets voor Parijs!!
  Heeeeeel graag deze reis wil ik altijd al meemaken!!!

  • Het is geen wedstrijd. U kunt ze kopen als u de tickets vindt. Ze zijn echter bijna niet meer te vinden. U kunt op Treinrondreis.nl wel een stedentrip naar Parijs boeken.

 • Heel graag!! Ik wil heel graag tickets. Tevens ga ik dan naar disneyland!! De reis word niet niks dus ga ik met de thalys!!

  • Het is geen wedstrijd. U kunt ze kopen als u de tickets vindt. Ze zijn echter bijna niet meer te vinden. U kunt op Treinrondreis.nl wel een stedentrip naar Parijs boeken.

Share

Recent Posts

NS personeel staakt vanaf 24 augustus

Personeel van de Nederlandse Spoorwegen legt volgende week en de week daarna plaatselijk het werk…

2 uur terug

Dinsdag na 21:00 uur geen treinen van en naar Amersfoort (en geen vervangende bussen)

Van, via en naar station Amersfoort Centraal rijden dinsdag vanaf 21.00 uur geen treinen vanwege…

3 dagen terug

Tekort aan bussen bij werkzaamheden zorgt voor drukte bij station Eindhoven

Bij station Eindhoven Centraal is het zaterdag rond het middaguur erg druk. Door werkzaamheden rijden er geen…

4 dagen terug

Moeizame zomer voor internationale treinreizigers

Volle treinen. Vertraagde treinen. Of zelfs uitvallende treinen. Veel internationale treinreizigers hebben er deze zomer…

4 dagen terug

Machinist neemt (ook) bij NS vertrekproces over van conducteur tijdens proef Airport Sprinter

NS start maandag met het testen van de Airport Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp.…

4 dagen terug

NS-staking dreigt: vakbonden bereiden acties voor

Werknemers van de Nederlandse Spoorwegen gaan binnenkort actievoeren. Er wordt onder meer gedacht aan estafettestakingen…

5 dagen terug