Extra

Trein Amsterdam – Rotterdam: 41 minuten

Lekker snel vanuit Rotterdam naar Amsterdam? Dan is de trein interessant. Dankzij de hogesnelheidslijn kun je 4x per uur rechtstreeks in ongeveer 40 minuten met de trein van Amsterdam naar Rotterdam. Je maakt dan gebruik van Intercity Direct. Voor deze trein moet je een toeslag betalen. De trein is ideaal voor een Dagje Amsterdam.

In 2017 bedraagt de toeslag 2,40 euro per enkele reis. Heb je geen zin om een toeslag te betalen? Dan kun je ook gebruik maken van de reguliere trein Rotterdam – Amsterdam. Die rijdt via Den Haag HS en Leiden en doet er een half uur langer over. Deze trein rijdt 2x per uur en komt uit Vlissingen. In Schiphol stopt deze trein niet, de trein rijdt namelijk via Haarlem. Eventueel kun je ook 2x per uur de intercity gebruiken richting Schiphol en in Leiden overstappen.

Verder rijdt er nog een Sprinter tussen Amsterdam en Rotterdam. Deze trein rijdt via Amsterdam Amstel, Breukelen en Gouda en doet er relatief lang over en is daarom vaak niet interessant. In de nacht rijden er in Nederland in het algemeen geen treinen. Tussen Amsterdam en Rotterdam is dat echter anders. Daar rijdt ook ‘s nachts een trein: 1x per uur. Deze trein rijdt via Schiphol. Treintijden voor je reis vind je in de Reisplanner. Ook kun je de vertrektijden van Amsterdam Centraal raadplegen. Of de NS vertrektijden van andere stations.

De mogelijkheden op een rij:

  • Tot 4x per uur Trein Amsterdam – Rotterdam in 41 minuten. Deze trein rijdt via Schiphol en je dient hiervoor een toeslag te betalen.
  • 2x per uur de trein Amsterdam – Vlissingen. Deze stopt ook in Rotterdam, maar niet in Schiphol. Deze trein is toeslagvrij
  • 2x per uur kun je in Amsterdam de trein naar Leiden pakken, en in Leiden overstappen op de trein naar Amsterdam
  • 2x per uur rijdt er een Sprinter Uitgeest – Amsterdam – Rotterdam. Deze trein rijdt via Breukelen en doet er erg lang over.
  • In de nacht rijdt er 1x per uur een trein Utrecht – Amsterdam – Schiphol – Leiden – Den Haag – Rotterdam.

Treinkaartje Amsterdam – Rotterdam:

Op het station kost een treinkaartje Amsterdam – Rotterdam 31,40 euro (2017). Dit is inclusief 1 euro toeslag, die je betaald bij de kaartautomaat op het station. Gelukkig kun je fors besparen op dit tarief. Actuele goedkope treinkaartjes Amsterdam – Rotterdam vind je in onze prijsvergelijker. Hierin zijn ook goedkope NS dagkaarten opgenomen.

Per Openbaar Vervoer naar Rotterdam Airport?
Reis per trein naar Rotterdam Centraal. Overdag rijdt er vanaf Rotterdam Centraal meestal elke tien minuten een bus naar Rotterdam The Hage Airport (bus 33). Het goedkoopst reis je met de ov-chipkaart. Heb je die niet? Gebruik de app Tranzer. Meer informatie vind je in het artikel met de trein en de bus naar Rotterdam Airport.

This post was last modified on 3 april 2019 20:55

Share

Recent Posts

Black Friday: tot 25% korting op Interrail Pass

Ben je klaar om Europa te verkennen? Goed nieuws, want Interrail biedt een ongelooflijke Black…

5 dagen terug

Half jaar geen rechtstreekse trein tussen Amsterdam en Londen

Vanaf juni 2024 rijdt er een half jaar lang geen directe Eurostar tussen Amsterdam en…

5 dagen terug

Komende twee weekenden geen treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal

Tijdens de weekenden van 25 en 26 november en 2 en 3 december is er…

6 dagen terug

ProRail gaf reizigers verkeerde info bij grote treinstoring juni

Bij de grote treinstoring begin juni was spoorbeheerder ProRail te optimistisch over het oplossen van…

1 week terug

Koop ‘m nu: het papieren spoorboekje 2024

Vanaf vandaag weer te koop: het papieren spoorboekje met de dienstregeling van 2024! Reizigersvereniging Rover…

1 week terug

Afscheidsrondje voor NS 1700 door Nederland trekt veel bekijks

Bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling op 10 december gaan de bekende gele NS…

1 week terug