fbpx
Foto: Alexandre Rotenberg / Shutterstock.com

OV naar Rotterdam Airport: voordelig met trein, bus én metro

03 apr 2019 20:45

Vlieg je vanaf Rotterdam The Hague Airport? Maak dan voordelig gebruik van het openbaar vervoer. Zo kun je vanaf ieder station in Nederland voor € 10,50 per trein reizen naar Rotterdam Centraal. Vanaf Rotterdam Centraal kun je per bus naar Rotterdam Airport. Dat kan al voor minder dan € 2. In dit artikel beschrijven we alle mogelijkheden.

Per trein naar Rotterdam

Uit grote delen van Nederland is Rotterdam Centraal rechtstreeks bereikbaar, bijvoorbeeld vanuit Groningen, Leeuwarden, Vlissingen, Eindhoven en Amsterdam. Op de belangrijkste verbindingen in de regio rijden in de regel vier snelle treinen per uur. Daardoor is Rotterdam uitstekend per trein bereikbaar. En dat kan al vanaf € 10,50 per persoon, per enkele reis. Kinderen reizen met Kids Vrij gratis of met een Railrunner voor € 2,50. Aan deze goedkope treinkaartjes zitten wel een paar voorwaarden (bijvoorbeeld doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur), die vind je op de verkooppagina.

Bus naar Rotterdam Airport

Vanaf Rotterdam Centraal kun je eenvoudig per bus naar Rotterdam The Hague Airport. Je maakt hiervoor gebruik van lijn 33 van de RET. Deze bus vertrekt vanaf het busstation vanaf perron AA. Het busstation vind je als je vanuit de trein richting de voorzijde loopt en de uitgang aan de rechterzijde neemt. Bus 33 rijdt overdag meestal iedere tien minuten, en ‘s avonds ieder kwartier. De reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten. Rotterdam Airport is niet de eindbestemming van RET lijn 33, dat is Meijersplein (metro).

Voordelig met de bus

Het voordeligst reis je met de OV-chipkaart. Dan betaal je ongeveer 2 euro per persoon. Heb je geen OV-chipkaart? Dan kun je gebruik maken van de app Tranzer. Je betaalt dan dezelfde prijs als met de OV-chipkaart, vermeerderd met 30 cent transactiekosten. Je kunt ook een ticket kopen in de bus, maar dan ben je 4 euro kwijt. Kinderen kunnen op woensdagmiddag (van 13:00 tot 18:00 uur) en zondag gratis met de RET-bus reizen.

Tip 1: Koop een goedkope enkele reis naar Rotterdam Centraal. Dat kan vaak voor € 10,50.
Tip 2: Maak gebruik van de rechtstreekse bus naar Rotterdam Airport (lijn 33). Met de OV-chipkaart ben je 2 euro kwijt, met de app Tranzer 30 cent extra.
Tip 3: Kinderen reizen per trein met de Railrunner of met Kids Vrij. In Rotterdam reizen kinderen woensdagmiddag en zondag gratis met de bus.
Tip 4: Ook voor € 10,50 kun je (meestal) een treinkaartje kopen voor de terugreis vanaf Rotterdam Centraal. Gebruik dan deze link.

Per metro naar Rotterdam The Hague Airport

De metro stopt niet bij de luchthaven, maar wel vlakbij. Je kunt gebruik maken van RandstadRail lijn E Den Haag Centraal – Rotterdam Centraal – Slinge. De stop Meijersplein is het dichtst gelegen bij Rotterdam Airport. Reis je vanaf Rotterdam Centraal? Dan maak je gebruik van lijn E richting Den Haag. Halte Meijersplein is de derde stop (na Blijdorp en Melanchtonweg). Vanaf Meijersplein is de luchthaven te ver lopen, maar bus 33 (richting Rotterdam Centraal) biedt uitkomst. Een reis Rotterdam Centraal naar Rotterdam Airport via Meijersplein duurt ongeveer 30 minuten. De rechtstreekse bus is vanaf Rotterdam Centraal dus meestal sneller.

Tickets metro / RandstadRail

Reis je met de OV-chipkaart? Dan betaal je vanaf Rotterdam Centraal ongeveer 2 euro voor de metro en de aansluitende bus naar Rotterdam Airport. Heb je geen OV-chipkaart? Dan kun je een kaartje kopen voor 4 euro. Dit kaartje is zowel geldig in de bus als metro. Met de eerder genoemde app Transzer kun je NIET met de metro reizen (alleen met de bus). Kinderen zijn bij de metro ook nooit gratis (alleen onder de vier jaar). Vanuit Den Haag Centraal kun je uiteraard ook met RandstadRail E en lijn 33 naar de luchthaven komen. Dan betaal je met de OV-chipkaart ongeveer 4,40 euro. Het is dan voordeliger om een kaartje te kopen bij de RET-kaartautomaat op het station (kosten 4 euro).

1 1 stem
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul
5 jaren geleden

Rotterdam Airport veroorzaakt zeer veel continu geluidsoverlast in de wijde omgeving. (Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Delft, leiden, Oostvoorne en verder). Het stoot daarbij enorme hoeveelheden schadelijke stoffen uit.

Lima Rodrigues
5 jaren geleden
Antwoord aan  Paul

Volgens mij gaat het artikel niet over vervuiling / overlast van RTHA
En tevens is vliegen op dit vliegveld veel aangenamer als je in de regionwoont
En de bereikbaarheid is overigens wel prima ook met OV

* ik vraag met af wat het voordeel is als we met zijn alle naar Schiphol of Eindhoven afreizen , met vele in de file staan met onze diesel auto omdat we in ons regio geen mogelijkheden zijn om te vliegen
Ik ben voor uitbreiding maar ben realistisch dat er geen plek is in overschie door de A13

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Paul

Ik zelf ga het liefst per trein op stap, al vlieg ik soms ook. Dit artikel is niet bedoeld om vliegen te promoten, maar wel mensen de informatie te geven die al een vliegticket hebben gekocht hoe ze met het openbaar vervoer naar de luchthaven kunnen komen.

D Bezemer
5 jaren geleden

En toch blijft het onbegrijpelijk, de onbereikbaarheid van RTHA. Zo’n 18 jaar geleden was het plan om tegelijk met de werkzaamheden voor RandstadRail Rotterdam-Den Haag, de terminal naar de andere kant van het vliegveld te verplaatsen. Speciaal daarvoor werdt het bestaande station Wilgenplas gesloten en een nieuw station (Meijersplein)gemaakt; zodat er een goede OV aansluiting zou komen, waarmee de reiziger geholpen was én de auto zou laten staan.
Station is er, helaas RTHA kreeg andere plannen en laat de reiziger met OV extra overstappen maken of vasthouden aan de auto.

Anoniem
5 jaren geleden

Waar stopt de bus dan bij het vliegveld?Taxis enz.mogen niet meer voor de deur stoppen.Moeten we dan nog een heel eind lopen met de koffers?

Anoniem
4 jaren geleden

Er gaat sinds augustus 2019 ook een rechtstreekse buslijn 37 vanaf Den Haag Leyenburg via Station Delft naar Rotterdam Airport. Volgens dienstregeling doet deze er minder dan 20 minuten over.

Jo
4 maanden geleden

Kan de verplaatsing “Rotterdam CS” naar “Rotterdam The Hague Airport” goedkoper dan dit voor mensen die geen “OV-chipkaart” bezitten?
Gevonden prijzen:
9292-app €4,98
tranzer-app €4,50
Zijn er nog mogelijkheden (goedkopere mogelijkheden) met het openbaar vervoer?