fbpx

Treinenloop rond Hengelo met Pasen verstoord

06 apr 2009 16:20

(Novum) – Het Overijsselse Hengelo is eind deze week nauwelijks te bereiken per trein. Spoorbeheerder ProRail schuift dit paasweekeinde een nieuwe voetgangerstunnel onder de perrons. Reizigers van en naar Hengelo moeten een deel van hun reis per bus afleggen.

Om de perrontunnel te kunnen plaatsen, moet een aantal sporen worden opgebroken. Daarmee maakt ProRail in de nacht van woensdag op donderdag een begin. De twaalf meter brede tunnel wordt vanaf zaterdag op zijn plaats geschoven. Dit gaat met een snelheid van circa acht meter per uur. Vervolgens worden de sporen teruggelegd, zodat de treinen vanaf dinsdag weer kunnen rijden.

Naast de werkzaamheden bij station Hengelo werk ProRail dit weekeinde op verschillende plaatsen in Twente aan het spoor. Vanwege de werkzaamheden zullen de intercity´s en stoptreinen niet rijden tussen Almelo en Hengelo. De NS zetten bussen in. De internationale trein rijdt niet tussen Schiphol en Bad Bentheim. In Nederland rijden vervangende binnenlandse intercity´s tussen de luchthaven en Almelo. Internationale reizigers moeten de NS Internationalbus pakken.

Stoptreinen tussen Zutphen en Oldenzaal slaan het stuk Delden-Oldenzaal over. Tussen Hengelo en Enschede rijden vier stoptreinen per uur. Zaterdagavond, voorafgaand aan de voetbalwedstrijd FC Twente-Roda JC, rijdt iedere tien minuten een trein op dat traject.

Maandag rijden de intercity´s weer. De internationale trein rijdt dan nog steeds niet. De stoptreinen tussen Zutphen en Oldenzaal rijden niet tussen Hengelo en Oldenzaal. Op dit traject rijden Syntusbussen. Vanaf dinsdag moet het treinverkeer weer via het spoorboekje rijden.