fbpx

Treinverkeer Zwolle deze zomer 9 dagen aangepast

27 apr 2012 19:24

Deze zomer rijden er twee weekenden achter elkaar geen treinen van en naar Zwolle. In de tussenliggende vijf dagen rijden er geen doorgaande treinen tussen Zwolle en ’t Harde. Ook in de herfst is een periode voorzien van drie dagen zonder treinverkeer van en naar Zwolle. Dat is de uitkomst van overleg tussen ProRail, NS en de andere vervoerders.

De tijd wordt gebruikt om een vierde perron te bouwen zodat de Hanzelijn op 9 december kan worden opengesteld. Oorspronkelijk was het plan om deze zomer vier aaneengesloten weken het treinverkeer in Zwolle stil te leggen. Om de kosten van ZwolleSpoort beter te beheersen is het project begin dit jaar opnieuw gefaseerd, waardoor de vier weken lange buitendienststelling niet meer nodig is.

Data
In de zomer gaat het om de weekeinden van 28 en 29 juli en 4 en 5 augustus waarop er van en naar Zwolle geen treinverkeer mogelijk is. Daarnaast is van maandag 30 juli tot vrijdag 3 augustus geen treinverkeer tussen Zwolle en ´t Harde (deel van het traject Zwolle-Amersfoort). Vanaf 23 tot 28 juli en van 6 tot en met 8 augustus kunnen reizigers te maken krijgen met gewijzigde aankomst- en vertrekperrons. In het weekend van 12 tot en met 14 oktober is er eveneens geen treinverkeer van en naar Zwolle. Op trajecten zonder treinverkeer worden door de vervoerders bussen ingezet. 

Profijt
Uitgangspunt voor de nieuwe werkplanning is dat de meest urgente werkzaamheden als eerste worden uitgevoerd. Met het oog op de komst van de Hanzelijn in december 2012 is daarom als eerste een werkplanning uitgewerkt voor het nieuwe vierde perron en de daarbij horende spooraansluitingen. 

Vervolg
De resterende werkzaamheden van project ´ZwolleSpoort´ zoals perronaanpassingen, de afbouw van de nieuwe perrontunnel en de aanpassing van de sporenlayout worden na 2012 afgerond. De nieuwe perrontunnel en perronaanpassingen zijn naar verwachting in 2014 klaar. Deze werkzaamheden zullen ook in 2013 en 2014 in bepaalde periodes nog gevolgen hebben voor het treinverkeer. 

Foto: Wikipedia