fbpx

Veel bezoekers huldiging betaalden toch voor ov

22 jul 2010 15:50

(Novum) – Tijdens de huldiging van Oranje in Amsterdam hebben tientallen mensen onterecht betaald voor het openbaar vervoer. Het ov in Amsterdam was gratis om de grote toestroom van bezoekers aan te kunnen, maar de chipsystemen in de trams en bussen stonden wel gewoon aan, zegt een woordvoerder van vervoerbedrijf GVB.

Bij het GVB zijn tot nu toe zeventig claims binnengekomen van mensen die hebben betaald en hun geld terugwillen. Hoeveel mensen onterecht hebben betaald is niet bekend, maar volgens het GVB staat het in geen verhouding tot de honderdduizenden bezoekers van de huldiging.

De GVB-zegsvrouw noemt het vervelend als mensen onterecht hebben betaald en zegt dat die mensen hun geld uiteraard terugkrijgen. "Maar het is ook goed nieuws, want veel mensen hebben blijkbaar uit de macht der gewoonte betaald en dat betekent dat ze gewend zijn aan de OV-chipkaart."

Aan het openbaar vervoer was vooraf ruimschoots aandacht besteed in de media en onder meer op de website van het GVB. Het uitzetten van de chipapparaten in de trams en bussen was echter geen optie, omdat het systeem daardoor ontregeld zou kunnen raken. De controlepoortjes in de metro stonden wel open.