fbpx

Veolia huurt extra treinstel vanwege drukte Maaslijn

05 nov 2010 9:59

In verband met de grote drukte op de Maaslijn op het traject Venlo – Nijmegen huurt Veolia Transport Limburg een extra treinstel in. De extra trein wordt ingezet met ingang van maandag 8 november 2010.

Ieder jaar bij de start van het nieuwe schooljaar neemt het aantal reizigers op de Noordelijke Maaslijn, Venlo – Nijmegen, toe. Deze reizigersgroei wordt met name veroorzaak door studenten. De ervaring leert dat deze toename tijdelijk is, echter dit jaar is de toename langduriger en groter dan andere jaren.

Buffel
Om de grote aantallen reizigers toch zo snel mogelijk naar hun bestemming te brengen huurt Veolia Transport Limburg een extra treinstel DM 90 – ook wel buffel genoemd – in van de Nederlandse Spoorwegen.
Dit extra treinstel wordt vanaf maandag 8 november tijdens de spits ingezet tussen Venray en Nijmegen.

Extra bussen
Eerder zette Veolia bussen in, om de drukke treinen te ontlasten. Maar dat bleek geen succes. Al snel na de introductie werden de extra spitsbussen weer uit de dienstregeling genomen. Reizigers bleken geen interesse te hebben in een vervangende busdienst.

Maatregelen
Veolia doet er alles aan om de haar reizigers zo goed en zo snel mogelijk te vervoeren. De overige maatregelen die Veolia neemt zijn:

  • De inzet van alle treinstellen tijdens de ochtendspits en
  • de inzet van langere treinen tussen Venlo en Nijmegen (de treinen tussen Roermond en Venlo zijn daardoor korter).

Langere termijn
Verder neemt ook in zijn algemeenheid het aantal reizigers op de Maaslijn toe sinds de start van Veolia in december 2006. In 2009 verlengde Veolia om die reden al vier treinstellen op de Maaslijn. Als de reizigersgroei doorzet, gaat Veolia ook een oplossing zoeken voor de langere termijn.