fbpx

Vertraging voor extra sneltreinen Leeuwarden – Groningen

20 feb 2016 17:40

Het is nog onduidelijk wanneer er extra sneltreinen kunnen gaan rijden tussen Groningen en Leeuwarden. In elk geval niet al vanaf 2019. Tot ergernis van vervoerder Arriva, die stelt dat de reiziger weer de dupe is. 

Dat meldt Oog TV. Op dit moment rijden er twee stoptreinen per uur tussen de Groningse en Friese hoofdstad, aangevuld met een uurlijkse sneltrein. De bedoeling was dat ook de sneltrein vanaf 2019 ieder half uur zou gaan rijden. 

Voor de gewenste uitbreiding zijn er aanpassingen nodig aan het spoor bij Leeuwarden. Daardoor zou een gedeelte van de stationskap moeten verdwijnen. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed vindt dat volgens Oog TV onwenselijk. Het Leeuwarder gemeentebestuur moet de verbouwing daarom heroverwegen, waardoor het hele proces vertraging oploopt.

Directeur Anne Hettinga van Arriva baalt. "Het gemak waarmee planningen worden aangepast is beschamend", zegt hij tegen de lokale omroep. "Het ergste is vooral dat de reiziger weer de dupe is." De extra sneltrein is al jaren een grote wens van het vervoersbedrijf. De sneltrein Groningen – Leeuwarden is nu al regelmatig vol. Het inzetten van nog langere treinen is volgens de vervoerder geen optie omdat verschillende perrons aan de lijn hiervoor te kort zijn.