Home

Vrachtwagen botst op goederentrein bij Sevenum

In het noorden van Limburg is een vrachtwagen tegen een goederentrein gebotst. Het ongeluk gebeurde rond 4:30 uur bij een spoorwegovergang vlakbij de Columbusweg tussen Blerick en Sevenum. De truck vloog na de botsing in brand. De trein is licht beschadigd.

De machinist en de vrachtwagenchauffeur zijn beiden ongedeerd, aldus de brandweer. De spoorwegovergang is bewaakt met spoorbomen. Het is nog niet duidelijk waarom de vrachtwagen op het spoor stond. De truck werd meters meegesleurd en van de overgang afgeduwd. Vermoedelijk is de chauffeur voor de botsing uit zijn cabine gesprongen, aldus de brandweer.

Volgens de brandweer vervoerden de trein en de vrachtwagen geen gevaarlijke stoffen. Er is geen gevaar voor omwonenden. Volgens de brandweer zal het opruimen van de trein en vrachtwagen en het onderzoek naar het ongeval de hele dag gaan duren. De wagon achter de locomotief van de goederentrein staat deels naast het spoor, de rest van de goederentrein staat op het spoor, aldus ProRail. Monteurs onderzoeken de schade aan het spoor. De Inspectie Leefomgeving en Transport doet eveneens onderzoek naar de oorzaak van het incident.

Als gevolg van het ongeluk rijden er de hele dag geen treinen tussen Horst-Sevenum en Blerick, zo verwacht ProRail. Er worden bussen ingezet.

(c) ANP

This post was last modified on 30 mei 2017 15:37

Bekijk reacties

  • Het eerste wat je zou moeten doen, als jouw voertuig vast komt te zitten op een spoorwegovergang is 112 bellen. De alarmcentrale kan dan via ProRail het treinverkeer stil laten leggen. Ik vraag mij toch af of in de recente gevallen, één van de betrokken bestuurders dat überhaupt geprobeerd heeft.

    • Vooral zo'n goederentrein zal niet snel kunnen afremmen. Lijkt me trouwens dat de trein tegen de vrachtwagen is gebotst ipv andersom. Dat de vrachtwagen dus stilstond tijdens de botsing. Maar goed, een chauffeur zal waarschijnlijk eerst proberen hoe dan ook van het spoor af te komen, en als dat niet lukt, daarna pas te bellen. Daar gaat veel kostbare tijd verloren.

Share

Recent Posts

Van Berlijn tot Graubünden: Lastminute treinreizen tijdens de herfstvakantie

Oktober is (bijna) aangebroken, de bladeren kleuren warm oranje en rood, en je hebt plotseling…

5 dagen terug

Comfortabel of niet: lang leve de nachttrein!

Met de nachttrein op vakantie. Steeds meer mensen proberen het. Karolien van Wijk is inmiddels…

5 dagen terug

Stichting Hondekop lonkt naar pendeltrein Spoorwegmuseum en doet aanvraag bij ACM

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een bijzondere open access-aanvraag gekregen: Stichting Hondekop wil…

5 dagen terug

Heijnen: NS moet spitsheffing opnieuw overwegen

De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair…

1 week terug

NS zwicht voor Kamer en zwakt spitstoeslag af naar maximaal 2,50 euro

Het voornemen van de NS om een spitstoeslag te gaan heffen, kan rekenen op stevige…

1 week terug

Reizigers positief over ervaringen met NS-personeel, minder tevredenheid over hygiëne in treinen

Reizigers geven hun ervaringen met het personeel van de NS gemiddeld een 8,4, blijkt uit…

1 week terug