fbpx
Foto: archief van een bewaakte overgang

Vrachtwagen botst op goederentrein bij Sevenum

In het noorden van Limburg is een vrachtwagen tegen een goederentrein gebotst. Het ongeluk gebeurde rond 4:30 uur bij een spoorwegovergang vlakbij de Columbusweg tussen Blerick en Sevenum. De truck vloog na de botsing in brand. De trein is licht beschadigd.

De machinist en de vrachtwagenchauffeur zijn beiden ongedeerd, aldus de brandweer. De spoorwegovergang is bewaakt met spoorbomen. Het is nog niet duidelijk waarom de vrachtwagen op het spoor stond. De truck werd meters meegesleurd en van de overgang afgeduwd. Vermoedelijk is de chauffeur voor de botsing uit zijn cabine gesprongen, aldus de brandweer.

Volgens de brandweer vervoerden de trein en de vrachtwagen geen gevaarlijke stoffen. Er is geen gevaar voor omwonenden. Volgens de brandweer zal het opruimen van de trein en vrachtwagen en het onderzoek naar het ongeval de hele dag gaan duren. De wagon achter de locomotief van de goederentrein staat deels naast het spoor, de rest van de goederentrein staat op het spoor, aldus ProRail. Monteurs onderzoeken de schade aan het spoor. De Inspectie Leefomgeving en Transport doet eveneens onderzoek naar de oorzaak van het incident.

Als gevolg van het ongeluk rijden er de hele dag geen treinen tussen Horst-Sevenum en Blerick, zo verwacht ProRail. Er worden bussen ingezet.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel 59
6 jaren geleden

Het eerste wat je zou moeten doen, als jouw voertuig vast komt te zitten op een spoorwegovergang is 112 bellen. De alarmcentrale kan dan via ProRail het treinverkeer stil laten leggen. Ik vraag mij toch af of in de recente gevallen, één van de betrokken bestuurders dat überhaupt geprobeerd heeft.

Micha
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marcel 59

Vooral zo’n goederentrein zal niet snel kunnen afremmen. Lijkt me trouwens dat de trein tegen de vrachtwagen is gebotst ipv andersom. Dat de vrachtwagen dus stilstond tijdens de botsing. Maar goed, een chauffeur zal waarschijnlijk eerst proberen hoe dan ook van het spoor af te komen, en als dat niet lukt, daarna pas te bellen. Daar gaat veel kostbare tijd verloren.