Weekend lang treinen voor 15 euro (AH Treinkaartje)

Albert Heijn (AH) heeft een nieuwe actie. Voor slechts 15 euro kun je een heel weekend lang met de trein reizen! Het treinkaartje is geldig van vrijdagavond 18:30 uur tot maandagochtend 4:00 uur. Bovendien is ook nog eens een kopje koffie inbegrepen, en een digitale Telegraaf. De aanbieding is alleen bij AH te koop, van 21 november t/m 4 december 2016. De reisperiode loopt tot 29 januari 2017.

Dit is de eerste keer dat een dergelijke actie wordt georganiseerd. En wat ons betreft hebben NS en Albert Heijn gekozen voor een zeer scherpe prijs. Ter vergelijking: de treinkaartacties van Kruidvat uit het verleden waren een euro goedkoper, maar alleen één dag in het weekend geldig. Nu mag je dus veel langere periode van het treinkaartje gebruiken. En dan ook nog eens inclusief een kopje koffie en de digitale Telegraaf.

De AH-treinkaartjes worden alleen verkocht in de supermarkt en niet bij AH to Go op de stations. Het kaartje wordt geleverd op een wegwerpchipkaart. Je moet per vervoerder in- en uit checken. Het weekendtreinkaartje is niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Veolia, Connexxion, Syntus en Breng.

Het kopje koffie kun je alleen nuttigen bij AH to Go. Bij het AH-weekendtreinkaartje is daarvoor een coupon bijgesloten. Voor de digitale Telegraaf krijg je een digitale toegangscode die je hier kunt verzilveren. Je moet daarvoor wel eerst een account aanmaken.

Natuurlijk ben je niet verplicht om heel het weekend met de trein te gaan. Als je alleen op een zaterdag of zondag wil reizen, kan dat ook. Zoals gebruikelijk is deze treinkaartactie niet geldig bij Thalys. Als je met Intercity Direct wilt reizen, moet je tussen Schiphol – Rotterdam (v.v.) een toeslag betalen. Maar je kunt ook kiezen om gebruik te maken van de reguliere intercity´s (die via Den Haag rijden), dan betaal je geen toeslag. Verder moet je voor ICE International een toeslag betalen. 

Tot slot: het weekend loopt dus van vrijdagavond 18:30 uur tot en maandagochtend 4:00 uur. Dat is ook met kerst zo: op maandag (2e Kerstdag) is het treinkaartje dus niet geldig. Oudejaarsavond valt op een zaterdag. De treinen rijden dan tot ongeveer 20:00 uur.

 

This post was last modified on 5 januari 2017 12:22

Bekijk reacties

Share

Recent Posts

Politieke steun voor NS moet duurder treinkaartje voorkomen: ‘Vasthouden aan structurele oplossing’

President-directeur Wouter Koolmees van de NS hoopt dat de politiek dit jaar opnieuw zal bijspringen…

15 uur terug

NS ziet 2023 als ‘jaar met twee gezichten’, leed kleiner verlies dan vorige jaren

NS beschouwt 2023 als ‘een jaar met twee gezichten’, zo zegt directeur Wouter Koolmees tijdens…

17 uur terug

CBS: reizigersaantallen ov nog niet op niveau van voor corona

In 2023 checkten mensen vaker in bij het openbaar vervoer dan het jaar ervoor, maar…

2 dagen terug

Nog eens tien ICNG’s voor NS, ook toelating voor Duitsland

NS heeft een extra bestelling voor tien nieuwe ICNG's gedaan bij treinfabrikant Alstom, meldt het…

2 dagen terug

NS past HSL-dienstregeling toch aan, vanaf maandag minder treinen

Vanaf maandag rijdt NS met één trein per uur minder over de HSL tussen Breda…

5 dagen terug

Grote storing in NS-reisinformatiesystemen verholpen

Update 21:00 uur: de storing is verholpen. De NS kampt met een grote technische storing…

6 dagen terug