fbpx

Weer een stakingsaanzegging voor NMBS

09 nov 2010 17:05

Het Autonoom Syndicaat voor Treinbestuurders (ASTB) heeft een nieuwe stakingsaanzegging ingediend voor de 23e november. Ze willen dan opnieuw de sporen gaan blokkeren.

De conclusie na afwachten van ASTB luidt: ´De directie van de NMBS heeft blijkbaar de boodschap van de treinbestuurders op 19 oktober niet begrepen, toen ze de sporen in Brussel-Zuid blokkeerden.´ Ze laten verder weten gehoopt te hebben op een goede reactie van de NMBS, maar kregen alleen stilte. ´Deze houding van de NMBS is ontoelaatbaar´, meldt het ASTB.

Het ASTB wil namens alle treinbegeleiders een betere veiligheid op het spoorwegnet, door middel van het Europese beveiligingssysteem ECTS, in plaats van het TBL1+-systeem. Ook zou de werkdruk te groot zijn.

Sporen worden, als de staking doorgaat, op 23 november van 15 tot 17 uur geblokkeerd. Er is nog niet duidelijk waar dat moet gebeuren.

Andere stakingen
Op 19 oktober werden de sporen in Brussel-Zuid zo´n halfuur geblokkeerd, wat leidde tot een chaotische avondspits. Er is door het OVS (Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel) ook al een stakingsaanzegging ingediend voor Antwerpse treinbegeleiders. Die aanzegging gaat over een staking op 15 november.