fbpx

Werkzaamheden in het weekend van 24 en 25 maart

In het weekend van 24 en 25 maart staan er zo´n tien werkzaamheden gepland aan het spoor in Nederland. De grootste buitendienststelling betreft het spoor tussen Schiphol en Diemen Zuid.

Schiphol-Duivendrecht(-Diemen Zuid)
Door werkzaamheden aan de sporen rijden er geen treinen op zaterdag tussen Schiphol en Diemen Zuid en op zondag tussen Schiphol en Duivendrecht. Er rijdt elke zes minuten een stopbus. Reizigers Schiphol-Weesp/Almere kunnen omreizen via Amsterdam Centraal. De IC Schiphol-Eindhoven en Schiphol-Amersfoort en verder rijden om via Amsterdam Centraal.

Arnhem-Nijmegen/Tiel
Op dit traject vinden grote werkzaamheden plaats. De bovenleiding wordt deels vernieuwd, er wordt een nieuw viaduct geplaats voor wegverkeer en bij Arnhem wordt gewerkt aan een onderdoorgang voor fietsers. Er rijden vervangende snel- en stopbussen.

Leiden Centraal-Alphen a/d Rijn
Op dit stuk spoor wordt in Zoeterwoude de langste uit één deel bestaande overweg van Nederland geplaatst. Deze is 36 meter lang. Er zijn verder ook nog kleinere werkzaamheden. Er rijdt elk halfuur een vervangende stopbus. Zaterdagmiddag vanaf 16:00 uur kan het inhijsen van de overweg gevolgd worden vanaf een tribune.

Eindhoven-Horst-Sevenum(-Venlo)
Door werkzaamheden kunnen er op zaterdag geen treinen rijden tussen Eindhoven en Venlo en op zondag tussen Eindhoven en Horst-Sevenum. Er rijden verschillende soorten snelbussen om reizigers nog enigszins snel te kunnen vervoeren. Ook rijden er stopbussen.

Amersfoort-Zwolle
Tussen ´t Harde en Zwolle rijden zondagochtend tot tien uur geen treinen door het reguliere testschema van de nieuwe Hanzelijn. Er rijden stopbussen. Reizigers tussen Amersfoort en Zwolle rijden om via Deventer.

Nachtelijke werkzaamheden
In de nacht van zaterdag op zondag zijn er werkzaamheden tussen Valkenburg en Kerkrade Centrum en Sittard en Heerlen. De nacht van zondag op maandag zijn deze tussen Utrecht en Hilversum/Den Bosch en in Schiphol.