AH treinkaartje (dagretour, e-ticket): 19 euro

Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
September 15, 2017

Albert Heijn verkoopt vanaf maandag 18 september weer goedkope treinkaartjes. Het gaat dit keer NIET om een dagkaart, maar om een dagretour. De kaartjes worden verkocht tot en met 1 oktober 2017, en kunnen verzilverd worden tot en met 26 november 2017. Het treinkaartje kost 19 euro. Wil je simpel kunnen verzilveren? Dan kun je een vergelijkbaar treinkaartje voor 19 euro kopen via de Spoordeelwinkel (reisperiode is dan echter t/m 31 oktober 2017).

Bij een dagretour mag je niet kris kras door Nederland, maar mag je een retourreis maken tussen twee stations naar keuze. Dit kaartje wordt aangeboden in samenwerking met de Spoordeelwinkel van NS. Je kunt ook direct bij de Spoordeelwinkel zelf een kaartje kopen. Ook dan ben je 19 euro kwijt. Er zitten echter wel een paar kleine verschillen tussen het treinkaartje van Albert Heijn en de Spoordeelwinkel. We hebben hieronder zowel de belangrijkste overeenkomsten als verschillen op een rijtje gezet.

AH treinkaartje

Spoordeelwinkel actie

Prijs € 19 € 19
Verkoopperiode 18 sept. t/m 1 oktober 2017 t/m 30 september 2017
Reis- en verzilverperiode t/m 26 november 2017 t/m 31 oktober 2017
Soort ticket? e-ticket / Mobiel ticket e-ticket
Extra’s? inclusief Wrapp bij AH to Go inclusief Swirl ijsje
Online te koop? Ja, via AH. Ja, op Spoordeelwinkel.nl
Doordeweeks geldig vóór 9:00 uur? Nee (ook niet voor 6:30u) Nee (ook niet voor 6:30u)
Weekend heel de dag geldig? Ja, heel de dag Ja, heel de dag
Geldig na 23:59u? Ja, tot de laatste trein (tot uiterlijk 4:00u) Ja, tot de laatste trein (tot uiterlijk 4:00u)
1e klas variant beschikbaar? Nee, niet bij aankoop. Ja! (Zie ook deze optie)
Info verzilveren AH treinkaartje Info & Bestel

Geldigheid & uitzonderingen
Beide kaartjes zijn doordeweeks pas geldig na 9:00 uur, in het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen. Zowel het AH dagretour als dat van de Spoordeelwinkel is geldig bij NS, Arriva, Breng, Connexxion en Syntus. Niet geldig bij Thalys. Je kunt van alle Sprinters en Intercity’s op jouw route gebruik maken. Wil je reizen via de hogesnelheidslijn met Intercity Direct Amsterdam/Schiphol – Rotterdam/Breda (v.v.)? Of wil je gebruik maken van de ICE? Dan moet je nog wel vooraf een toeslag betalen (2,40 euro per persoon, per enkele reis). Als je geen toeslag wilt betalen, kun je dus gewoon gebruik maken van de reguliere intercity’s.

Verzilveren
Bij aankoop krijg je een vouchercode. Die kun je binnen de reisperiode op elk gewenst moment verzilveren. In dit artikel kun je precies teruglezen hoe het verzilveren van het AH treinkaartje werkt. Je doorloopt dus eerst het proces op spoordeelwinkel.nl/ah. Het lijkt alsof je 19 euro moet betalen, maar dat is niet zo. Aan het einde vul je bij kortingscode namelijk de vouchercode in. Dan ben je er nog niet. Daarna krijg je een directe e-mail met een link om het treinkaartje te verzilveren. In die e-mail zit ook de bijlage voor de Wrapp en warme drang. Let wel op: na verzilveren kun je niets meer wijzigen. Verzilver dus pas als je zeker weet dat je gaat reizen. Verder is het goed om te weten: dit is een treinkaartje, dus alleen geldig in de trein. En niet in de reguliere trams, bussen en metro’s. Wel in vervangend vervoer bij werkzaamheden (of verstoringen). Dit kaartje heeft overigens geen avondspitsbeperking. Je mag dus tijdens de avondspits reizen.

This post was last modified on October 16, 2017, 10:02 am

Recent Posts

Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 21, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 19, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 19, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 18, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 18, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 17, 2018

Bekijk reacties

 • Wel een e-ticket ontvangen, maar geen voucher voor een ah egg wrap en warme drank. Hoe kan ik nu aan een erg wrap en warme drank komen morgen?

 • Hallo,

  Donderdag moet ik eerst naar van Venlo naar Tilburg Universiteit en dan naar Den Haag Centraal, en vanuit daar weer terug naar Venlo. Is dit mogelijk met het treinkaartje van de AH?

  Gr. Bo

 • Ik heb een aanbieding voor een meereiskaart naar Den Haag voor een vriendin. Kun je dan ook uitstappen in Amersfoort en terug en niet verder gaan?Van af Groningen

 • In de voorwaarden van AH staat dat je onbeperkt door heel Nederland mag reizen. Na het verzilveren blijkt dat je maar op één traject mag reizen, dat noem ik niet onbeperkt. En dan heb je het kaartje dus al gekocht en betaald. Zal niet gauw weer op deze wijze een kaartje kopen.

 • De wrapes en koffie bij AH zijn alleen op de reisdag te verzilveren!
  Heb alles uitgeprint om op een zaterdag naar een wedstrijd te gaan. De openbaar vervoer zit tegen waardoor ik een half uur later dan gepland op het station aankom en de trein net haal. Op een overstap-station wordt niet aangegeven aan welke zijde de centrale hal met winkels zit, dus ook daar heb ik niet genoeg tijd meer om een wrap en koffie te halen. Ik kom vervolgens op station Harderwijk waar geen AH to go zit en zonder iets gegeten te hebben kom ik bij de wedstrijd aan. Als ik 's avonds terugkom zijn er geen wraps meer op Amsterdam Centraal. En met de voucher kun je de wraps niet op een andere dag alsnog halen.

  Alle, maar dan ook alle winkels op NS-stations zijn van de NS zelf (dus niet van de Hema of AH bijvoorbeeld), dus de NS vaart er financieel heel wel bij als ze maar een beperkte voorraad wraps aan de AH to go laten leveren. Dus de kaarten zijn fijn als je gaat wnkelen in een stad waar er meerdere AH to go's zitten (zoals bijv. in Amsterdam), maar als je naar een klein stadje gaat is de kans groot dat je achter het net vist. en dan ben je duur uit. Dit soort kaarten koop ik dus ook niet meer.

 • Ik kocht 29/9/17 AH voucher voor dagretour € 19.00, geldig t/m 26/11/17, maandag t/m vrijdag v.a. 9.00, weekend vrij, waar ik nog geen gebruik van heb kunnen maken.

  Kan ik deze nog omwisselen voor de AH aanbieding van nu, dagje treinen voor € 15.00, geldig t/m ± december, maandag t/m vrijdag van 9.00-16.oo en na 18.30 ?

  • Zojuist bij AH gehoord dat kaartje niet kan worden omgeruild helaas. Dus ik kan het gebruiken t/m 26/11/17.

   • Dat klopt, als u de aanbieding voor 19 euro in september hebt gekocht. Er loopt nu ook bij AH een actie voor 15 euro, en daar loopt de reisperiode door tot en met de eerste helft van januari 2018.