Eindelijk weer goedkope treinkaartjes: € 17,50 per dagretour

Eindelijk, het kan weer: voordelig reizen met de trein. Maak in de daluren een retourreis tussen twee stations naar keuze voor € 17,50. Reis je liever 1e klas? Dan betaal je 6 euro extra.

Details van de actie

Het Dagretour Dal is te koop tot en met 31 augustus 2021 en te gebruiken tot en met 30 september 2021. Je kunt alleen niet op pad op 3, 4 en 5 september (vanwege de Formule 1). De tickets zijn doordeweeks niet geldig van 6:30 – 9:00 uur en tussen 16:00 en 18:30 uur. Zaterdag en zondag zijn er geen tijdsrestricties. Tijdens de spitsuren mag je doordeweeks dus niet in de trein zitten, ongeacht hoe laat je reis begonnen is.

Alle vervoerders

Je kunt met dit goedkope treinkaartje een retourreis maken tussen twee stations naar keuze. Je kunt reizen met vrijwel alle vervoerders en vrijwel alle treinen in Nederland, mits deze op de door jouw gekozen route (deels) actief zijn. Je kunt dus ook met Arriva, Breng, Qbuzz, Keolis, R-net, Blauwnet en Connexxion reizen. Je kunt echter niet reizen met Thalys, Eurostar en de Nightjet. Wil je gebruik maken van de Intercity Direct – de snelle trein via de hogesnelheidslijn – dan betaal je tussen Schiphol en Rotterdam een toeslag. Ook bij gebruik van de Duitse ICE betaal je binnen Nederland een toeslag. Het treinkaartje is alleen geldig binnen Nederland. Je mag alleen met de trein reizen, en bij werkzaamheden en verstoringen met treinvervangend vervoer. Bus, tram en metro zijn niet bij de prijs inbegrepen.

E-ticket

Deze actie is beschikbaar als e-ticket. Je kunt het ticket uitprinten of tonen op een smartphone (via de NS-app). Je kunt later kiezen om het traject en datum te selecteren. Ook hoef je nog niet op te geven wie er gaat reizen.

Actie kopen

Deze actie is alleen online te koop via NS.nl. Heb je spijt van je aankoop? Dan heb je pech, want restitutie is na aankoop niet mogelijk. Daarnaast is de actie niet te combineren met andere kortingen. Je kunt dus niet het Dagretour Daluren combineren met samenreiskorting.

Wil je liever voordelig met de trein naar het buitenland? Dat kan. Boek bijvoorbeeld een 3-daagse stedentrip per trein naar Parijs voor € 210 p.p. (op basis van twee personen). Een 4-daagse stedentrip naar Wenen maak je zelfs al vanaf € 125 p.p. Dat laatste is dan wel op basis van een zitplek in de nachttrein. Op basis van een ligplek reis je naar de Weense hoofdstad al vanaf € 193 p.p. Voor deze en andere stedentrips per trein kijk je op Treinrondreis.nl. Liever geen pakketreis? Dan kun je natuurlijk ook zelf je internationale treintickets boeken via NS International.

This post was last modified on 5 september 2021 21:54

Bekijk reacties

 • Eindelijk deze treinkaartjes zijn er weer. Fijn.
  Je kunt bij de reisdatum kiezen voor : ''Later bepalen''. En de Van en Naar Stations hoef je nog niet in te vullen. Je kunt dus later de uiteindelijke reisdatum en ook de van naar opgeven.
  Fijn dat deze actie er weer is.

  • Je hebt gelijk. Naar en Van blijven er staan, maar hoef je niet in te vullen. Dank.

   • Ik ben het Pieterpad aan het fietsen. Kan ik met deze ticket ook heen van Driebergen maar Nijmegen en terug vanaf Sittard naar Driebergen! Ik weet dat ik een apart kaartje voor de fiets moet kopen.

    • Nee, want als u van Driebergen-Zeist naar Sittard invult, gaat de reis niet via Nijmegen. U kunt wel voltarief naar Nijmegen reizen, en op de terugreis een dergelijk ticket.

    • De algemene voorwaarden van NS definiëren een reisroute als elk traject dat je uit de NS-reisplanner kunt halen zonder een via-station in te vullen. Over trajecten waar NS niet rijdt doen ze ronduit vaag ('geldt (...) niet altijd.'). De actievoorwaarden van deze kaartjes stellen geen nadere voorwaarden.

     Als je aanvinkt 'alleen sprinters', komen er wel degelijk routes Driebergen-Zeist - Sittard via Nijmegen uit de reisplanner. (Maar dan wel via Utrecht Vaartsche Rijn en 's-Hertogenbosch en niet via Arnhem Centraal!)
     Met een retourtje Driebergen-Zeist - Sittard, mag je dus Driebergen-Zeist - Utrecht Vaartsche Rijn - 's-Hertogenbosch - Nijmegen als heenreis maken (mogelijk mag het ook via Tiel) en later terugreizen vanaf Sittard.

     Wees wel voorbereid op het geven van tekst en uitleg aan een conducteur die eventueel minder goed op de hoogte is van de geldende regels en van alle mogelijke reisroutes die de planner kan aangeven.

    • Bij dit soort acties plan ik inmiddels altijd ruim. Mijn startlocatie word Buitenpost. Meestal kies ik als eindpunt treinstation Valkenburg.
     Op deze manier kan ik gewoon door heel Nederland reizen!

  • Via kruitvat per drie tickets 14 euro, dys tis weer duurder.. Plus niet in de spits.... Dus... Lijkt er weer iets op..... Maar mog altijd die bekacheljkke vekpamper duszzz NO GO

   • Kijk jij NOOIT je tekst na Walter, alvorens die te plaatsen?? Slordig en dan druk ik me netjes uit.

  • Hallo, ik ga Woensdag 11 aug met mijn kleindochter van 14 naarvan Hengelo naar Amsterdam tot maandag 16 aug.
   Nu ik een geregistreerde ov chipkaart en een anonieme voor mijn kleindochter.
   Maar wat is dan de goedkoopste manier van reizen
   Met de OV chipkaart of kaartjes bestellen voor 17,50 per persoon
   Het is geen probleem om buiten de spits te reizen.

  • Kan ik ook 1 kortingskaartje van €17,50 voor mezelf kopen en een railrunner van €2,50 voormijn zoon van 11 jaar?

 • Als wij een dagje willen shoppen in Utrecht, worden wij gediscrimineerd omdat wij vanuit Nieuweschans met deze voorwaarden pas na de middag op Hoog Catharijne kunnen staan en onze vriendin uit Hilversum is er al om half 10.

  En als wij pas na 18:30 vanuit Vlissingen terug mogen reizen, missen wij de laatste bus naar huis dik.

  De kaartjes zijn ook veel te duur. Een paar jaar geleden waren ze 9,95 bij de Kruidvat. Zo draaien ze de arme mensen een poot uit.

  En onze drie Deense doggen en twee fietsen mogen ook al niet kosteloos mee. Wat een waardeloze actie!

  • Ik dacht even dat dit de eerste serieuze klacht was, maar nu jij het post weet ik dat dit een knipoog is naar de waarschijnlijk komende reacties.

  • Als de hondjes nog klein zijn en ze zitten in een tas op schoot, dan mogen ze gratis mee. Als ze blaffen mogen ze niet in een stiltecoupé. Houd er rekening mee dat geen hondentoilet aan boord van de treinen is.

   • Nee, de honden passen niet op schoot. Een hondentoilet is niet nodig. We nemen zakjes mee.

  • Het leven is hard als je in zo'n gehucht woont. Ik weet er alles van, ik woon in Maastricht. Ook zo'n afgelegen gebied waarvandaan alles ver is. 😂

  • Tsja, wie bedenkt het ook om in het godverlaten, afgelegen (Bad) Nieuweschans te gaan wonen? Echter het geld wat je aan huisvesting en OZB-kosten bespaart, daar kun je de DB, Arriva en NS mee steunen.

  • Nog erger is dat men de kaartjes niet in het Gronings drukt en bij de Smullers geen eierbal hebben. Ik voel me een paria doordat ik ook uit Groningen kom. Nooit eens een keer Moi Mie-jong uit de spiekers. Maar in Friesland mag, kan en moet alles wel in het Fries. Afschuwelijk. Ik leef erg met u mee en hoop dat de NS dit SERIEUS oppakt!

  • U wordt niet gediscrimineerd. U heeft gewoon te maken met de gevolgen van het feit dat u in Nieuweschans woont.

 • Kan ik hiermee ook van Eindhoven CS naar Amsterdam CS op aankomende zaterdag? Of is dat met de ICE en kan ik hier dan niet gebruik van maken? Hoe hoog is die toeslag trouwens? Met treinen reizen is nog best nieuw voor mij, dus ik snap niet helemaal hoe al die verschillende tarieven/aanbiedingen werken.

  • Dat kan gewoon. Elke tien minuten rijdt er een geel/blauwe intercity richting Amsterdam en die kunt u gewoon nemen. (De ICE is een witte hogesnelheidstrein met een rode streep erop, rijdt slechts een paar keer per dag.)

   • Mijn ervaring in Den Bosch is dat als de ICE naar Amsterdam daar stopt (vanwege werkzaamheden
    elders) conducteurs reizigers vaak verbieden om in te stappen.

    • De stop in Den Bosch staat vaak niet in de planner volgens mij.

     Je hebt dan, als je geen abonnement hebt, een ICE-toeslag-ticket nodig.

    • Vaak stopt de ICE wel degelijk in Den Bosch volgens dienstregeling. Hij stopt ook gewoon langs het perron, er stappen reizigers uit en vervolgens gaat de conducteur pontificaal voor de deur staan om instappen te verhinderen.

    • @N
     Als de ICE wordt omgeleid stopt hij in Den BoscH maar niet in Eindhoven. Ook komend weekend.

 • Kan ik met het e ticket vandaag do.24/6 vanaf dordrecht om 12.09 naar Heerenveen met 2 inter citys met dit e ticket en hoeveel extra kost het dan ivm met intercity.

 • Kan ik met deze treinkaartjes om 05.00 van GrGroningen naar den Haag reizen op een dinsdag

   • Weet je dat zeker?? Bij eerder acties was de regel dat het tijdstip van instappen leidend is.

    Dus instappen voor de spits betekend dat je mag blijven zitten in de spits.

    • Ja, dat is zeker. Er komen geen aanbiedingen meer met e-tickets waarmee je je in de spits in de trein mag bevinden.

    • Met e-tickets kun je helemaal niet inchecken dus iedereen zou dan kunnen beweren dat hij voor de spits is vertrokken.

   • Helaas is dit sinds 1 januari 2021 niet meer mogelijk, weinig voordeel dus van een dal voordeeluren abonnement, heb het ook maar opgezegd..

    • Met een ov-chipkaart geldt wel dat inchecktijd bepalend is en de reis mag worden afgemaakt in de spits

 • Menen jullie het echt dat je niet om 15:30 uur in de trein naar huis mag stappen?

  • Dat zijn al een tijdje de actievoorwaarden. Ik verzin ze niet.

  • NB: u mag natuurlijk wel om 15:30 instappen als u voor 16 uur uitstapt, maar dat bedoelt u neem ik aan niet.

   • Dat bedoelde ik dus wel. Tja hoe krijg je de mensen weer terug in de trein. Niet op deze wijze.

    • U vraagt: mag ik om 15:30 uur niet instappen? Als u bedoelt wat ik zeg, dan mag instappen om 15:30 uur dus wel. Alleen de reis na 16:00 uur afmaken, mag niet ;-)

    • Ook hier was de azijn in de aanbieding! Wees nou eens gewoon blij dat er weer een actie is. Zeik ergens anders!

  • Bij lange reizen betekent het in de praktijk heenreis vanaf 9 uur en terugreis vanaf 18.30 uur.

 • Kan je ook 2 kaartjes kopen. 1 voor mezelf en 1 voor mijn man?. Komen die 2 dan in mijn app of moet mijn man zelf de ns app downloaden. We willen as zondag dagje op stap. Bed.

  • Dat moet kunnen, zorg wel dat u bij het activeren bij de tickets op beide namen activeert.

 • BEDANKT voor de "gouden tip" Hildebrand komt mij goed van pas om zelfs tegen betaling eerste klas te kunnen reizen al is het helaas GEEN DAGKAART, maar een dagretour, beter iets dan niets en valt er nog altijd wel een creatieve mouw aan te passen. "Stay good, stay safe" ...!

Share

Recent Posts

Van Berlijn tot Graubünden: Lastminute treinreizen tijdens de herfstvakantie

Oktober is (bijna) aangebroken, de bladeren kleuren warm oranje en rood, en je hebt plotseling…

4 dagen terug

Comfortabel of niet: lang leve de nachttrein!

Met de nachttrein op vakantie. Steeds meer mensen proberen het. Karolien van Wijk is inmiddels…

4 dagen terug

Stichting Hondekop lonkt naar pendeltrein Spoorwegmuseum en doet aanvraag bij ACM

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een bijzondere open access-aanvraag gekregen: Stichting Hondekop wil…

4 dagen terug

Heijnen: NS moet spitsheffing opnieuw overwegen

De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair…

7 dagen terug

NS zwicht voor Kamer en zwakt spitstoeslag af naar maximaal 2,50 euro

Het voornemen van de NS om een spitstoeslag te gaan heffen, kan rekenen op stevige…

1 week terug

Reizigers positief over ervaringen met NS-personeel, minder tevredenheid over hygiëne in treinen

Reizigers geven hun ervaringen met het personeel van de NS gemiddeld een 8,4, blijkt uit…

1 week terug