Home

ETOS treinkaartje: Dagretour voor € 19

Het is weer zo ver. Etos verkoopt vanaf maandag 3 december weer treinkaartjes. Het gaat net als de vorige keer om een dagretour. De prijs is dit keer € 19: dat is net iets goedkoper dan eerder dit jaar in april. Het kaartje is echter niet goedkoper dan het dagretour van De Spoordeelwinkel of de Dal Dagkaart van Actie van De Dag.

In het verleden kon je voor dit bedrag met twee personen na 11:00 uur op pad. Dat is nu NIET zo. Het kaartje is tegenwoordig geldig voor slechts één persoon. Wel kan je eerder op pad: doordeweeks vanaf 9:00 uur, en in het weekend de hele dag.

Geldig t/m 27 januari 2019

Het gaat om een e-ticket. Bij de kassa krijg je een couponcode die je op een later moment kan verzilveren op NS.nl. De reisperiode loopt tot en met 27 januari 2019. Dat is vrij kort. Het eerder genoemde dagretour van de Spoordeelwinkel is te gebruiken tot en met 31 maart 2019 (en is bovendien ook beschikbaar voor 1e klas reizen). Daarom zijn we deze keer niet zo enthousiast over dit Etos treinkaartje.

Verkoopperiode Etos treinkaartje

Het treinkaartje wordt verkocht in alle Etos-winkels, behalve die op stations. De verkoopperiode start op maandag 3 december en loopt tot en met 16 december. OP = OP.

In- en uitchecken

In- en uitchecken is met dit treinkaartje niet verplicht, het betreft namelijk een e-ticket. E-tickets hebben wel een barcode waarmee de poortjes geopend kunnen worden, maar in- en uitchecken is niet verplicht (dat is wel zo bij wegwerpkaartjes). Je kunt het Etos treinkaartje uitprinten, maar ook laden in de NS-app. Je ontvangt het treinkaartje binnen 15 minuten na verzilveren. Let op: eenmaal verzilverd kan je de gegevens niet meer wijzigen. Met je Etos treinkaartje kun je bij AH to Go overigens ook een flesje water halen. Dit aanbod is te vinden onderaan op de kassabon en kan worden verzilverd bij een medewerker van AH to go. Belangrijk hierbij is dat deze alleen opgehaald kan worden op de datum waarop het NS Trein Dagretour geldig is.

Geldigheid treinkaartje

Het Etos treinkaartje is geldig in vrijwel alle treinen: niet alleen in alle NS-treinen, maar ook in de treinen van Arriva, Blauwnet, RNET, Qbuzz, Connexxion en Breng. Het is echter niet geldig in de reguliere bussen, en ook niet in de tram en metro. Op het spoor mag je geen gebruik maken van Thalys en Eurostar. Het treinkaartje is alleen in Nederland geldig.

Intercity Direct en ICE

Wil je gebruik maken van Intercity Direct? Dan betaal je voor de snelle HSL-trein tussen Schiphol en Rotterdam v.v. een toeslag van € 2,60 per persoon. Deze toeslag dient voor vertrek aangeschaft te worden. Dat geldt ook voor binnenlandse reizen met de ICE Amsterdam – Frankfurt. Voor alle reguliere intercity’s (bijvoorbeeld Schiphol – Den Haag HS – Rotterdam) en Sprinters hoef je geen toeslag te betalen.

Kinderen

Wil je op pad met kinderen? Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar kan je op het station een Railrunner kopen (€ 2,50) of maak gebruik van Kids Vrij. Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima gebruik maken van dit Etos treinkaartje.

This post was last modified on 6 december 2018 08:50

Share

Recent Posts

Reageren (tijdelijk?) uitgeschakeld op Treinreiziger.nl

Op de website Treinreiziger.nl is de mogelijkheid om te reageren op artikelen voorlopig uitgeschakeld. Dit…

4 uur terug

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

2 dagen terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

6 dagen terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

1 week terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

1 week terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

1 week terug