fbpx
Foto: Stefan Verkerk / Treinreiziger.nl

ETOS treinkaartje: Dagretour voor € 19

Het is weer zo ver. Etos verkoopt vanaf maandag 3 december weer treinkaartjes. Het gaat net als de vorige keer om een dagretour. De prijs is dit keer € 19: dat is net iets goedkoper dan eerder dit jaar in april. Het kaartje is echter niet goedkoper dan het dagretour van De Spoordeelwinkel of de Dal Dagkaart van Actie van De Dag.

In het verleden kon je voor dit bedrag met twee personen na 11:00 uur op pad. Dat is nu NIET zo. Het kaartje is tegenwoordig geldig voor slechts één persoon. Wel kan je eerder op pad: doordeweeks vanaf 9:00 uur, en in het weekend de hele dag.

Geldig t/m 27 januari 2019

Het gaat om een e-ticket. Bij de kassa krijg je een couponcode die je op een later moment kan verzilveren op NS.nl. De reisperiode loopt tot en met 27 januari 2019. Dat is vrij kort. Het eerder genoemde dagretour van de Spoordeelwinkel is te gebruiken tot en met 31 maart 2019 (en is bovendien ook beschikbaar voor 1e klas reizen). Daarom zijn we deze keer niet zo enthousiast over dit Etos treinkaartje.

Verkoopperiode Etos treinkaartje

Het treinkaartje wordt verkocht in alle Etos-winkels, behalve die op stations. De verkoopperiode start op maandag 3 december en loopt tot en met 16 december. OP = OP.

In- en uitchecken

In- en uitchecken is met dit treinkaartje niet verplicht, het betreft namelijk een e-ticket. E-tickets hebben wel een barcode waarmee de poortjes geopend kunnen worden, maar in- en uitchecken is niet verplicht (dat is wel zo bij wegwerpkaartjes). Je kunt het Etos treinkaartje uitprinten, maar ook laden in de NS-app. Je ontvangt het treinkaartje binnen 15 minuten na verzilveren. Let op: eenmaal verzilverd kan je de gegevens niet meer wijzigen. Met je Etos treinkaartje kun je bij AH to Go overigens ook een flesje water halen. Dit aanbod is te vinden onderaan op de kassabon en kan worden verzilverd bij een medewerker van AH to go. Belangrijk hierbij is dat deze alleen opgehaald kan worden op de datum waarop het NS Trein Dagretour geldig is.

Geldigheid treinkaartje

Het Etos treinkaartje is geldig in vrijwel alle treinen: niet alleen in alle NS-treinen, maar ook in de treinen van Arriva, Blauwnet, RNET, Qbuzz, Connexxion en Breng. Het is echter niet geldig in de reguliere bussen, en ook niet in de tram en metro. Op het spoor mag je geen gebruik maken van Thalys en Eurostar. Het treinkaartje is alleen in Nederland geldig.

Intercity Direct en ICE

Wil je gebruik maken van Intercity Direct? Dan betaal je voor de snelle HSL-trein tussen Schiphol en Rotterdam v.v. een toeslag van € 2,60 per persoon. Deze toeslag dient voor vertrek aangeschaft te worden. Dat geldt ook voor binnenlandse reizen met de ICE Amsterdam – Frankfurt. Voor alle reguliere intercity’s (bijvoorbeeld Schiphol – Den Haag HS – Rotterdam) en Sprinters hoef je geen toeslag te betalen.

Kinderen

Wil je op pad met kinderen? Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar kan je op het station een Railrunner kopen (€ 2,50) of maak gebruik van Kids Vrij. Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima gebruik maken van dit Etos treinkaartje.

11 gedachten aan “ETOS treinkaartje: Dagretour voor € 19”

 1. mma-broens schreef:

  Ik heb weinig verstand van pc hoe los ik dit nu op graag een antwoord bedankt voor de moeite als jullie mij helpen hier mee gr.

  1. Dries Molenaar schreef:

   U heeft geen verstand van PC maar zit wel koopjes te jagen via de Internet Browser?
   Neem contact op met de ETOS, de verkoper. Of koop gewoon een kaartje aan de balie.

   1. W van Haaren schreef:

    Weer zo een lieve alles kenner die meent andere mensen te moeten kleineren die het niet kunnen printen en denkt dat ieder mens een printer heeft of er een moet hebben omdat zo een onnozele flapdrol er misschien wel een heeft maar voor de rest nog niet eens in staat is een nagel in de wand te slaan.

    1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

     Is het echt nodig om over en weer verwijten te maken? Dries is inderdaad ook vrij scherp ook niet perse nodig, geen probleem als u daar een opmerking wilt maken, maar termen als onnozel en flapdrol is niet nodig. Het hoeft geen wedstrijd te worden wie elkaar het meest kan beledigen. Ik wil in elk geval geen schoolmeester spelen.

 2. F. Eekhout schreef:

  GELDIG T/M 27 MEI 2018 ? !…
  Klopt dat wel, moet dat niet 2019 zijn of …?
  De reisperiode loopt t/m 27 januari 2019 net voldoende om de Vakantiebeurs te Utrecht van 10 t/m 13 januari 2019 met een relatief voordelig treinkaartje te bezoeken.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Excuus, aangepast. Dat was nog de datum van de vorige Etos actie. We waren het kopje vergeten aan te passen.

 3. Dries Molenaar schreef:

  Er zijn ook nog treinpakkers van Euro 19 waarbij je ook nog een koffie krijgt.

  Daarnaast nog de Euro 12,50 kaartjes uit de aanbieding van NS zelf.

  1. Kirsten schreef:

   Beste Dries, heeft u misschien een linkje naar die NS actie, voor mij? Met vriendelijke groeten, Kirsten

 4. Monique schreef:

  hartstikke leuk, maar aan mijn kassabon zit geen voucher oor het beloofde flesje water en muffin. kheb 2 kaartjes en prachtig mooi geprint. en nu? kheb overal al gezocht voor reactie en of vragen maar ga morgenochtend al op pad…….jammer Etos, moet wel zorgen dat het voorelkaar is met je kassabonnen!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Zit er op het treinkaartje geen kortingsbon? Ik heb het zelf niet gekocht, maar dat vermoed ik.

 5. ellen schreef:

  Ook hier geen voucher op de kassabon van de Etos voor het flesje water en de muffin, waar we wel op gerekend hadden.
  Net de treinkaarten geprint en verwacht dat het een bijlage zou zijn bij deze ticket. Nee dus, d
  Wij gaan morgen op pad en we zijn benieuwd of AH to go hier iets mee kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *