Eurostar gaat treinen schrappen in dienstregeling

Eurostar International gaat de frequentie van zijn treindienstregeling tussen Londen en het Europese vasteland terugbrengen. Ook is de spoorvervoerder van plan tachtig banen te schrappen. Dat meldt het bedrijf dinsdag.

De ingrepen zijn nodig vanwege de afgenomen vraag naar treintickets. Eurostar meldde in juli al dat er in het tweede kwartaal minder passagiers vervoerd werden met een omzetdaling tot gevolg. In aanloop naar het Brexit-referendum treinden er minder zakenreizigers door de Kanaaltunnel. Door de recente aanslagen in Parijs en Brussel worden er de laatste tijd tevens minder toeristische tripjes naar die steden ondernomen.

Het is nog niet duidelijk hoe de dienstregeling precies gaat veranderen. Daarover wilde Eurostar dinsdag nog geen details geven. De onderneming gaat binnenkort met tien nieuwe treinen rijden. Die zijn langer en kunnen daardoor meer passagiers vervoeren. In 2017 gaan de nieuwe treinen, de Eurostar e320, ook rijden op de nieuwe route Amsterdam – Londen.

Eurostar wilde de afgelopen jaren juist groeien. Zo kondigde het bedrijf in 2012 aan dat er binnen vijf jaar nieuwe verbindingen zouden komen vanuit Londen naar Genéve, Marseille, Lyon, Amsterdam en Frankfurt. "Rond 2016 of 2017 moeten reizigers naar deze bestemmingen Eurostar gaan overwegen in plaats van te vliegen," aldus het bedrijf in 2012.

Maar Eurostar heeft haar eigen verwachtingen niet kunnen waar maken. De beloofde uitbreidingen zijn nauwelijks uitgevoerd. Alleen Marseille en Lyon zijn toegevoegd aan het netwerk, maar worden nog steeds niet dagelijks bediend. De verbinding naar Amsterdam start eind 2017.

Omdat het met Eurostar nu minder goed gaat, wil het bedrijf gaan reorganiseren. Dat moet zoveel mogelijk via een vrijwillige vertrekregeling. Daarover lopen nog gesprekken met de vakbonden.

This post was last modified on 23 mei 2017 16:42

Share

Recent Posts

Black Friday: tot 25% korting op Interrail Pass

Ben je klaar om Europa te verkennen? Goed nieuws, want Interrail biedt een ongelooflijke Black…

5 dagen terug

Half jaar geen rechtstreekse trein tussen Amsterdam en Londen

Vanaf juni 2024 rijdt er een half jaar lang geen directe Eurostar tussen Amsterdam en…

5 dagen terug

Komende twee weekenden geen treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal

Tijdens de weekenden van 25 en 26 november en 2 en 3 december is er…

6 dagen terug

ProRail gaf reizigers verkeerde info bij grote treinstoring juni

Bij de grote treinstoring begin juni was spoorbeheerder ProRail te optimistisch over het oplossen van…

1 week terug

Koop ‘m nu: het papieren spoorboekje 2024

Vanaf vandaag weer te koop: het papieren spoorboekje met de dienstregeling van 2024! Reizigersvereniging Rover…

1 week terug

Afscheidsrondje voor NS 1700 door Nederland trekt veel bekijks

Bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling op 10 december gaan de bekende gele NS…

1 week terug