FNV Spoor: Gezondheidsmaatregelen NS “gevaarlijk”

FNV Spoor roept de NS op het voornemen terug te draaien om personeel met milde gezondheidsklachten na 2 juni gewoon te laten werken. Volgens de vakbond heeft het vervoersbedrijf “ondoordacht en zonder overleg” aan het personeel laten weten per 2 juni de medewerkers met neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius) weer aan de slag te laten gaan.

“Dit kan levens kosten”

FNV Spoor zegt dit in een brief “voorbarig en zelfs gevaarlijk” te vinden. NS zou dat besluit hebben genomen in verband met de verwachte drukte in de treinen en op de stations. Sindsdien is FNV Spoor “platgebeld” door verontruste leden, aldus vakbondsbestuurder Roos Rahimi.

NS heeft volgens FNV Spoor ten onrechte een vergelijking gemaakt met andere werkers in vitale sectoren, zoals de gezondheidszorg. “Bij medewerkers in de trein verhoogt werken met milde klachten de besmettingskans voor andere medewerkers en reizigers en kan het zelfs levens kosten. Dit is dus een niet te vergelijken situatie”, aldus Rahimi.

Zij zegt dat vanuit alle hoeken wordt geprobeerd de reizigers bewust te maken om de risico’s op besmetting niet te verhogen door het gebruik van het ov. “Reis niet onnodig, houd afstand en draag mondmaskers. Wat voor signaal geeft NS af, door mogelijk met corona besmette medewerkers gewoon te laten werken?” aldus Rahimi. De vakbond roept NS-medewerkers op bij twijfel niet te gaan werken of de huisarts en eventueel bedrijfsarts in te schakelen.

NS: RIVM-richtlijnen gevolgd

NS zegt in een reactie “dat de veiligheid en gezondheid van medewerkers altijd voorop staat” en dat de de algemene RIVM-richtlijnen en de richtlijnen die gelden voor vitale organisaties, zoals de zorg, de politie en de brandweer, worden gevolgd. Medewerkers met corona blijven thuis, benadrukt de NS.

In de voorbereiding naar 2 juni wordt daarom “een procedure uitgewerkt om dit veilig te doen, waarvan een coronatest onderdeel uitmaakt”, aldus het vervoersbedrijf.” Als vitale organisatie heeft NS de afspraak gemaakt met de overheid om Nederland in beweging te houden. Per 2 juni willen we dan ook de maximale dienstregeling gaan rijden”, aldus NS. “We gaan in gesprek met medewerkers om te bespreken of ze binnen de richtlijnen voor vitale organisaties kunnen komen werken.”

Reisassistentie voor gehandicapten

Op Twitter ontstond zondag juist discussie of de coronamaatregelen bij NS niet te ver zijn doorgeschoten. Door de coronacrisis heeft NS het beleid voor reisassistentie voor gehandicapten aangepast. “Je gaat zelfstandig in of uit de trein. De assistentieverlener raakt jou of je hulpmiddel niet aan.” Concreet betekent dat reizigers zelf hun rolstoel op plank of brug moeten rijden en blinden het moeten doen met mondelinge aanwijzingen. Stephan Spieker voelt zich daardoor in een hoekje gedrukt. “Waarom gebruiken jullie geen handschoentjes en desinfectiemiddelen?” vraagt hij zich af. Die vraag laat het spoorbedrijf onbeantwoord. NOS techjournalist Joost Schellevis is verrast: “je mag wel naar de kapper, maar de NS wil mensen met bijvoorbeeld een rolstoel niet de trein in helpen”. Tweede-Kamerlid Suzanne Kröger (GroenLinks) noemt het beleid op twitter “moeilijk te volgen”.

© ANP / Treinreiziger.nl

This post was last modified on 19 mei 2020 14:26

Share

Recent Posts

Hele dag geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn vanwege defecte bovenleiding

Door een defecte bovenleiding rijden er sinds zondagavond laat geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn.…

10 uur terug

Nog tot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik door noodweer

De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van vorige…

4 dagen terug

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

2 weken terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

2 weken terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

2 weken terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

3 weken terug