Friese scholen maken afspraken met Arriva over lesrooster

3 maanden terug

De Friese hbo’s NHL Stenden Hogeschool en Van Hall Larenstein en mbo’s Nordwin College, ROC Friese Poort en Friesland College hebben samen met vervoerder Arriva afspraken gemaakt over de lesroosters voor het komend studiejaar.

Arriva verzorgt een groot deel van het openbaar vervoer in Friesland. De meeste onderwijsinstellingen zitten in Leeuwarden. Na de zomervakantie moeten de meeste studenten en scholieren weer gewoon naar school. Vanwege het coronavirus is het de bedoeling dat mensen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar houden. Daarom is nu afgesproken dat studenten niet meer allemaal tegelijk beginnen.

Milfred Hart, regiodirecteur Noord Arriva Nederland: “Wij zijn al heel snel in gesprek gegaan met de mbo- en hbo-scholen in Friesland. Wij hebben de partijen bij elkaar gebracht. Het waren intensieve gesprekken waarbij onze vervoerkundigen een adviesfunctie hadden. Met een hele constructieve samenwerking als resultaat.” Provincie Fryslân is als opdrachtgever van de ov-concessie akkoord gegaan met deze oplossing.

(c) ANP / Treinreiziger.nl

This post was last modified on juli 16, 2020 10:15 am

Bekijk reacties