Goedkoop treinkaartje december 2016

In december heeft de Spoordeelwinkel weer verschillende aanbiedingen met voordelige treinkaartjes. Bijvoorbeeld een dagretour inclusief lekkernij en warme drank bij Kaldi voor 18 euro. Als je 1e klas wilt reizen, ben je normaal 25 euro per treinkaartje kwijt. De treinreis moet in december of januari plaatsvinden.

Info & Bestellen

Een vergelijkbare aanbieding is er met lunch bij La Place, maar dan voor één euro duurder. Ook die aanbieding wordt alleen online verkocht, en ook alleen in december. Doordeweeks (ook 2e kerstdag) mag de treinreis alleen na 9:00 uur beginnen. In het weekend mag je ook voor 9:00 uur op pad. Dan kun je echter ook voordelig treinen met het AH-treinkaartje. Het treinkaartje betreft een dagretour. Bij het verzilveren kies je vertrek- en eindstation. Dat kan ieder station in Nederland zijn. Ook kies je pas bij het verzilveren je reisdatum.

Alle treinen
Uiteraard is je treinkaartje (zowel de Kaldi-aanbieding als de La Place-aanbieding) geldig in alle treinen van NS. Maar je mag ook gebruik maken van de treinen van Arriva, Veolia, Syntus, Connexxion en Breng, mits die vervoerders (deels) rijden op jouw gekozen traject. Maak je het laat? Geen probleem, ook na 0:00 uur ´s nachts is je treinkaartje geldig. Voor 4:00 uur moet de reis zijn afgerond. Check vooraf hoe laat de laatste trein rijdt.

Uitzonderingen
Het treinkaartje is zoals gebruikelijk niet geldig in Thalys. Met ICE en Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) mag je alleen reizen als je naast dit treinkaartje nog een toeslagkaartje koopt. Wil je toeslagvrij reizen? Dan kun je uiteraard de gebruikelijke intercity nemen. Het treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Je moet het treinkaartje zelf uitprinten. Tonen op de smartphone is niet toegestaan.

Lunch
Kies je voor de La Place-actie? Dan mag je op dezelfde dag dat je met de trein reist lekker lunchen bij La Place. Geniet van een La Place Sandwich boerenkaas, beenham of kruidenroomkaas met een glas versgeperste sinaasappelsap (small). Je krijgt twee e-tickets: één voor de treinreis (na verzilveren) en één voor La Place. Het e-ticket voor La Place zit al in de bevestigingsmail, in die e-mail staat ook de vouchercode voor het treinkaartje.

Lekkernij
Kies je voor de Kaldi-aanbieding, dan geldt ook dat de lekkernij en warme drank op dezelfde dag als de treinreis genuttigd moeten worden en dat daarvoor een apart e-ticket uitgeprint moet worden.

This post was last modified on 5 januari 2017 23:00

Share

Recent Posts

GVB reageert op kritisch krantartikel: veiligheid niet in het geding

Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf van Amsterdam is niet blij met een kritisch artikel van NRC. Daarin…

9 uur terug

NS wil van Nightjet naar Oostenrijk twee aparte treinen maken

NS heeft zich bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gemeld om de Nightjet van…

1 dag terug

Sarah bedacht ideale boekingswebsite voor treintickets: ‘Onervaren reiziger weet niet waar hij aan toe is’

Spoorwegmaatschappijen kunnen veel meer vanuit het perspectief van de reiziger denken als het aankomt op…

2 dagen terug

Met de trein naar de zon? Treinvakantie Kroatië

Meer Nederlanders zoeken lastminute naar een reis naar de zon, melden verschillende media. Reisorganisaties TUI,…

2 dagen terug

Transdev en Keolis verzorgen vanaf eind 2025 ov in Utrecht

Vanaf eind 2025 verzorgen Transdev en Keolis het openbaar vervoer in de provincie Utrecht. Gedeputeerde…

4 dagen terug

Rotterdamse metro’s botsen tegen omgewaaide boom, geen gewonden

Twee Rotterdams metrostellen zijn maandagavond tegen een omgewaaide boom gebotst. Bij het ongeluk raakte niemand…

4 dagen terug