Kruidvat: stedentrip met slaaptrein vanaf € 149 p.p.

Dit keer biedt Kruidvat geen goedkope treinkaartjes om Nederland te verkennen, maar om op een buitenlandse stedentrip te gaan. Het gaat om een beperkt aantal vertrekdagen per bestemming. Naar Praag is een 5-daagse reis te boeken vanaf € 149. Naar Wenen vanaf € 229, Venetië vanaf € 199. Daarnaast is het mogelijk om voordelig Milaan en Verona te bezoeken.

Veel toeslagen

De treinreizen gaan met de particuliere nachttrein van Green City Trip. Green City Trip rekent normaal gesproken een toeslag voor beddengoed in de trein, maar doet dat niet bij de Kruidvat deal. De genoemde prijs is exclusief ontbijt- en snackpakket van € 29 p.p. Ook komen er € 9,95 boekingskosten bij, bijdrage SGR € 5 p.p. en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50. De prijs is gebaseerd op een ligcoupé voor zes personen. Wil je een 4-persoonscoupé? Dan betaal je per persoon een toeslag van € 49.

Reizen zonder toeslag

Vanuit Treinreiziger.nl bieden we via Treinrondreis.nl ook pakketreizen aan. Natuurlijk zijn wij meer enthousiast over onze eigen reizen, maar daarin zijn we uiteraard niet geheel onafhankelijk. Via Treinrondreis.nl is een 5-daagse Stedentrip Wenen te boeken in het ligrijtuig (met maximaal vier personen in een coupé) vanaf € 242,50. Een ander voordeel is dat dagelijks vertrek mogelijk is. Wel zijn de plekken rondom de weekenden en de vakanties helaas snel uitverkocht.

Treinrondreis.nl biedt alleen stedentrips per slaaptrein aan naar Wenen en Bratislava. Met de trein naar Praag heeft Treinrondreis.nl een deal op basis van de dagtrein, gecombineerd met een goed gewaardeerd 5-sterrenhotel. Zie Stedentrip Trein Praag. De treinreis via Kruidvat naar Praag is goedkoper. Naar Venetië, Milaan en Verona biedt Treinrondreis geen pakketreizen aan.

In een eerdere versie van dit artikel stonden een aantal onjuistheden. Die zijn gecorrigeerd. Dit artikel valt niet in de sectie nieuws. We maken daarom in dit artikel gebruik, zo niet misbruik om ons eigen initiatief onder de aandacht te brengen. Tegelijkertijd willen we andere aanbiedingen hier ook delen.

Treinrondreis Green City Trip
Vanaf-prijs 5-daagse reis€ 485*€ 458
Toeslag ontbijt in de trein€ 0 € 58
Toeslag voor 4-persoonscoupé€ 0 € 98
Toeslag voor ontbijt in hotel€ 40€ 60
Boekingskosten€ 0 € 9,95
Kosten garantiefonds€ 0 € 10
Kosten calamiteitenfondsniet lid€ 2,50


* Deze prijs wordt aangeboden bij boekingen die gemaakt worden t/m 10 september.

Aanbieding Kruidvat

De actie van Green City Trip is te koop via kruidvat.nl/treinvakantie.

This post was last modified on 25 augustus 2021 17:41

Bekijk reacties

 • Ik denk dat het tijd wordt dat je de keuze gaat maken tussen 1) een nette journalistieke website of 2) reclame maken voor je eigen reisjes. Wat een vreemd artikel.

  De vanaf prijs is bovendien 149 euro ipv 199 euro. Kennelijk wil je graag je eigen reisjes verkopen die duurder zijn en met zitplaatsen zijn, maar dit soort 'vergelijkingsonderzoeken' slaan werkelijk nergens op. Al vaker gezien op deze site. Voortaan bezoek ik onafhankelijke nieuwssites.

  • Je hebt gelijk met de prijs, heb ik aangepast. Excuses.

   Op zich kan ik je bezwaren begrijpen. Dit artikel staat echter niet op de homepage, en niet in de nieuwssectie, en er wordt in het artikel ook erkent dat we hierin niet onafhankelijk zijn. Je stelling dat de vergelijking nergens op slaat, ben ik wel benieuwd naar de onderbouwing waar we de plank mis slaan. Ik heb wel gezien dat op een paar punten de vergelijking niet klopte, dat heb ik aangepast. U zegt vaker dat het met dit soort vergelijkingen fout gaat, zonder concreet te worden. Dat vind ik jammer.

   U geeft aan voorstander te zijn van een onafhankelijke site, en dat nu onvoldoende te vinden. Ons initiatief van stedentrips aanbieden is vrij nieuw, en dat pushen we inderdaad een beetje. Ik vraag u wel af hoe u vind hoe wij ons brood zouden moeten verdienen. Met betaalde artikelen? Vorig jaar, toen we dus dit niet pushte, hebben we opgeroepen om supporter te worden. Daar is in elk geval onvoldoende respons uit gekomen dat we daarop kunnen voor bestaan en we willen ook niet voortdurend de hand op houden.

   Tot slot, heb ik vooraf nog wel een buitenstaander gevraagd of het te commercieel was, ik kreeg de feedback dat het handig is voor reizigers. Eens, dat het niet volledig correct was, en daar wordt ik graag op aangesproken. Ook kan ik begrijpen dat het soms wel als te commercieel wordt ervaren. Het is inderdaad voor ons zoeken naar een balans, en op een manier waarop we toch een boterham kunnen smeren.

   • Beste Hildebrandt, kundt u azteblievd iets aan u taalbeheerzing doen? Of anders de tekst even door iemand laten redigeren.

    Deze reactie is door de redactie bijgewerkt. Gaspard heeft laten weten spijt te hebben van zijn reactie.

    • De teksten op de site worden nagekeken, maar mijn reacties niet. Ik vind het dan wel grappig dat u bewust of onbewust mijn naam verkeerd schrijft. En azteblievd is ook een mooie, Wellicht kan ik die toevoegen in mijn lijstje schrijffouten die ik vaak maak.

    • Maar Carmela, wat een veroordeling door u! Het kan zijn dat u mijn reactie niet aardig vindt, maar hoe kunt u beoordelen dat ik niet aardig ben. Wat hebt u een vooroordelen. Vreselijk! Ik ben net als u ook heel zoet en gevoelig.

    • Toch een beetje raar Hildebrand. Als je dan toch actie wilt ondernemen, verwijder dan de reactie en zie af van verder commentaar. Es

   • Hildebrand, nergens voor nodig dat je gaat uitleggen waarom je deze reisjes aanbiedt. Het is je eigen site toch. Juist wel leuk voor de liefhebbers om wat keus te hebben.

 • Erg vreemd artikel dit ja. Allereerst omdat de info niet klopt, Kruidvat spreekt inderdaad van vanaf € 149 inclusief beddengoed waardoor dus ook dat geklets over die meerkosten niet bepaald juist is en ten tweede omdat het een vermenging is tussen het persbericht van een kennelijke concurrent en reclame voor het eigen product, inclusief het slechter doen voorkomen van het product van die concurrent dan het daadwerkelijk lijkt te zijn en het ophemelen van het eigen product.
  Gewoon het persbericht overnemen en afsluiten met een bijzin over dat het een aanvulling is op bijvoorbeeld de stedentrips van deze site zelf had je volgens mij meer gesierd.

  • Wellicht is het een beetje doorgeslagen inderdaad. Dit is alleen geen nieuwsartikel, maar ik heb de boodschap begrepen en zal een volgende keer een betere nuance zoeken. Ik heb de fouten gecorrigeerd. Dat is slordig.

 • Voordeel van de trein is juist een faire all-in prijs: geen toeslag voor bagage, dure trein van de luchthaven naar de stad, etc.
  En wat doet Kruidvat? SGR toeslag, calamiteitenfonds, reserveringskosten, en een COMFORT KIT voor je beddengoed... Dus eigenlijk is de trein een soort Ryanair. Is dat het beeld dat we willen hebben van de nachttrein?

 • Beddengoed is niet inbegrepen, maar je hebt gelijk dat comfort kit niet op de juiste manier in artikel stond en dat de vergelijking wellicht wat te snel gemaakt is.

 • Er komen nog genoeg kosten bij zeg bij praag . En dan ook nog liggen de hotels buiten het centrum . Zelf alles los boeken is goedkoper . En kinderen tot 14 jaar reizen ouderbegeleiding al gratis in Duitsland.

 • Ik vind het juist wel leuk dat (natuurlijk) het eigen product wordt aanbevolen, maar wel duidelijk het wc-eend-gehalte wordt genoemd. Die eerlijkheid mis ik elders vaak.

 • Je mag wel eens even erbij zetten, dat een dubbele vaccinatie ook volstaat, (of ben je soms bang dat Willem Engerd je met allerlei mails gaat bestoken?).

  • Dat staat in meerdere artikelen, ik mag toch hopen dat mensen inmiddels weten dat een vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag nodig is. Net zoals een paspoort of identiteitskaart.

 • Aan deze reacties te zien, kan ik concluderen dat er helaas veel mafketels, eikels en azijnzeikerds op de planeet rondlopen. Niet zo gek wat er deze twee jaren is gebeurd haha. Nou Treinreiziger bedankt voor dit bericht! Ik ga er naar kijken en fijn dat jullie dit doen :).

 • Phoe...wat een wereldvreemde wappies hier, zoals Gaspard. Begin dan lekker zelf een website over treinen. Maar nee, klagen doet'ie. Sneu. En dat mag nog stemmen ook.

  Bedankt voor dit artikel. Je had het bericht van Kruidvat ook niet kunnen schrijven. Dat je het doet en jezelf een beetje aanprijst is helemaal niks mis mee. Ik lees de artikelen hier met veel plezier. Die ontstaan ook niet gratis.

Share

Recent Posts

NS krijgt negatief advies over dienstregeling 2024

Rover en de andere consumentenorganisaties vinden het onacceptabel dat NS ook volgend jaar de dienstregeling nog…

2 dagen terug

Woensdag weer treinen Den Bosch – Boxtel na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week…

3 dagen terug

NS waarschuwt 780.000 reizigers voor datalek

De Nederlandse Spoorwegen hebben ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij…

3 dagen terug

Wekelijkse nachttrein naar Dresden en Praag

GreenCityTrip en TUI laten vanaf 26 april wekelijks samen een nachttrein naar Dresden en Praag…

5 dagen terug

Meer controle nodig om zwartrijden te bestrijden

Vakbond FNV Spoor slaat alarm omdat conducteurs op sommige trajecten amper meer controleren op vervoersbewijzen.…

6 dagen terug

OVpay, reizen zonder bureaucratische rompslomp. Of toch?

Column door Karolien van Wijk Opeens was er OVpay. Of tenminste, er stond reclame op de…

6 dagen terug