Nachttrein Stuttgart – Rijeka, directe trein naar de Adriatische zee

Wanneer de zomerzon de horizon van Stuttgart raakt en de avond begint, maakt de stad zich op voor een bijzonder vertrek: de nachttrein naar Rijeka. Deze trein, die omstreeks 20:30 uur zijn reis aanvangt, biedt avonturiers een unieke kans om de nacht door te brengen terwijl ze door het Europese landschap glijden.

Route nachttrein naar Rijeka

Hoewel de trein meerdere bestemmingen bedient, waaronder het historische Zagreb en het romantische Venetië, is er slechts één slaaprijtuig dat de reizigers naar het zonnige Rijeka in Kroatië brengt. Daardoor is de nachttrein Stuttgart – Rijeka snel volgeboekt en maakt tijdig reserveren erg belangrijk.

De reisroute is op zich al een avontuur. Na het verlaten van Stuttgart doorkruist de trein het levendige München, waar de trein aan het einde van de avond vertrekt. Als je de volgende ochtend wakker wordt ben je Oostenrijk doorkruist en ben je in waarschijnlijk in Slovenië. Omstreeks 8:30 vertrekt de trein namelijk uit Ljubljana voor de laatste etape.

Zicht op de zee

Zeker het laatste half uur van de treinreis naar Kroatië is adembenemend te noemen. Hier geeft de trein regelmatig prachtig uitzicht op de Adriatische zee. Als de trein stipt is, bereikt hij rond 11:30 uur Rijeka.

Voor degenen die overwegen deze reis te maken, is een vroege boeking cruciaal. De beperkte capaciteit van het slaaprijtuig naar Rijeka zorgt ervoor dat de plaatsen snel uitverkocht raken, vooral tijdens het hoogseizoen. Deze nachttrein rijdt alleen in de zomerperperiode.

Comfort nachttrein Stuttgart – Rijeka

Er wordt in de regel een Kroatisch slaaprijtuig ingezet. Hier zijn de bedden vrij hard. Het comfort is lager in vergelijking met slaaprijtuigen van andere spoorwegmaatschappijen. Wel heeft elke coupé een eigen kleine wasgelegenheid. Dus of je nu een zomervakantie plant, een spontane reis wilt maken of simpelweg de charme van een nachttrein wilt ervaren, de Stuttgart-Rijekaroute is een reis die je niet wilt missen. Stap aan boord, nestel je en laat de nachtelijke magie van Europa je betoveren.

Welke nachttreinen naar Kroatië zijn er nog meer?

  • Nachttrein Zürich – Zagreb
  • Nachttrein Stuttgart – Zagreb
  • Nachttrein Boedapest – Rijeka
  • Nachttrein Boedapest – Split
  • Nachttrein Wenen / Bratislava – Split
  • Nachttrein Praag – Rijeka

This post was last modified on 15 augustus 2023 22:38

Bekijk reacties

  • De nachttrein is buiten de zomer (behalve rond de Krokusvakantie en rond Pasen) alleen optioneel voor wie het niet erg vindt om te zitten. In deze periodes wordt er alleen met zitrijtuigen gereden, niet met slaaprijtuigen. Via Zagreb reizen is voor Rijeka-gangers geen optie, omdat er vanuit de hoofdstad richting Rijeka een trage stoptrein reist, die maar liefst 45! keer onderweg halteert en maar 1x/dag (soms 2x) rijdt, (daarom beter de bus pakken dus!). In de zomer rijdt er vanuit Boedapest ook een nachttrein met toeslagen die beduidend lager liggen, vooral voor InterRail vaak een aantrekkelijke optie.

Share

Recent Posts

Vakbonden waarschuwen NS: stakingen dreigen zonder goed cao-voorstel

Na zes dagen van gesprekken is er nog geen doorbraak bij de cao-onderhandelingen voor het…

1 dag terug

Wederom dassenburchten in Brabant: tijdelijk hinder tussen Tilburg en Eindhoven

Tot ten minste vrijdag 8 december zorgen dassenburchten onder het spoor voor minder treinverkeer tussen…

1 dag terug

Testritten drielandentrein zorgen voor hinder tussen Maastricht en Heerlen

Vanaf maandag 11 december rijden er tot uiterlijk eind januari 2024 geen sneltreinen tussen Maastricht…

1 dag terug

Dienstregeling 2024: meer treinen van maandag t/m donderdag, minder op vrijdag

Sinds corona reizen minder reizigers met de trein, en vooral op vrijdag is het aantal…

1 dag terug

Trein naar Berlijn, vanaf € 10 met GoVolta: een betaalbare reiservaring

Vanaf 1 mei 2024 wordt reizen naar Berlijn een stuk toegankelijker en betaalbaarder dankzij de…

4 dagen terug

Denkend aan Zwitserland of liever Reizend naar Zwitserland?

Terwijl het televisieprogramma "Denkend aan Zwitserland" van Omroep Max de harten van vele Nederlanders verovert,…

4 dagen terug